Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 25

Subiect: Hosting pentru a face fata

crystygye este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    28th February 2015
    Posturi
    45
    Putere Rep
    21

Implicit Hosting pentru a face fata

Buna seara!
    Din anumite probleme cu hostul ce il platesc vreau sa imi fac propriul server dedicat acasa.
    Am de gand sa cumpar un server de tip 1u si sa il fac dedicat pentru singurul site care il am.

Mai bine bag bani in propriul server decat sa aud la cateva luni ca trebuie sa fac upgrade. Sa nu stau sa dau tickete, ca firewall-ul a crezut ceva si mi-a blocat ipurile de la google si acum stau sa ma rog sa reia google tot si sa ma "ierte".

Despre ce este vorba: blog wordpress ptr filme online, vizite unice 2000-2500 pe zi, fara pluginuri sau alte chesti ce distrug resursele (in pagespeed am scor aproape maxim), 20 de randuri de scris si 2 embeduri per post.
    1. Ce cerinte ar trebui sa aiba serverul sh pentru un site oarecum banal ca acesta (ram,proc,etc)?
    2. Inafara de sistemul de operare, ce trebuie sa cumpar sa il fac functionabil?

Practic vreau sa stiu IN MARE, pas cu pas de ce am nevoie sa fac un server acasa pentru site. Pe scurt bineinteles.
    Va multumesc!

astterx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    21st May 2013
    Locaţie
    craiova
    Posturi
    128
    Putere Rep
    26

Implicit

salut

poti citi Hosting platit sau server acasa? pentru inceput.

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

Pui intrebari de genul asta, dar vrei sa-ti administrezi singur un server ? Eu zic sa incepi, mai intai, sa vezi (instaland un Linux intr-o masina virtuala VirtualBox / VMWare): ce inseamna Linux, ce inseamna instalarea Apache/nginx + MySQL/MariaDB + PHP, ce setari se fac. Dupaia sa te gandesti la urmatorul pas.

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    28th February 2015
    Posturi
    45
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    Pui intrebari de genul asta, dar vrei sa-ti administrezi singur un server ? Eu zic sa incepi, mai intai, sa vezi (instaland un Linux intr-o masina virtuala VirtualBox / VMWare): ce inseamna Linux, ce inseamna instalarea Apache/nginx + MySQL/MariaDB + PHP, ce setari se fac. Dupaia sa te gandesti la urmatorul pas.
    Am instalat centos si pe calc si in VMware Workstation. Nu am mai folosit de ceva ani linux. O sa incep zilele astea la munca pe laptop sa invat setarile.
    Chiar daca nu m-as descurca cu miile de tutoriale de pe net, as instala si folosi Windows server sau as putea apela la administratorul firmei unde lucrez, pentru configurarea serverului de acasa (el tine multe servere la firma), dar vroiam sa stiu daca inafara de server trebuie sa mai cumpar altceva. Daca sunt implicate si alte costuri, excluzand serverul.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de crystygye Vezi Post
    Am instalat centos si pe calc si in VMware Workstation.
    Pune o clona acasa pe centos. Vezi si tu ce se intampla, ce resurse consumi.
    In teorie, 2k de unici pe zi pot fi satisfacuti cu resurse minime. Nici n-ai nevoie de server, poti folosi o masina virtuala (ii aloci un procesor si 1GB de RAM).

In plus fata de server ai nevoie de net si de un router care sa poata sa faca forward la portul 80 (daca ti-ai cumparat routerul in ultimii 10 ani stie sigur)

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    28th February 2015
    Posturi
    45
    Putere Rep
    21

Implicit

Nu vreau ca computerul meu personal sa fie si server..Fac downloaduri, uploaduri, rencodari video, etc. Cand dau drumu la 4 handbreak-uri odata, pana si i5-4460 rasufla putin.Idea este ca vreau fiecare sa fie cu treaba lui.

Vreau sa am server dedicat, sa lucreze doar pentru site, pe linux. Site-ul creste lunar ca muncesc la el si la munca si acasa.Nu va sta in 2000 unici pentru mult timp.
    Am gasit o firma ce vinde servere sh dell/hp, cu 2-4gb ram, procesoare xeon, pana in 600lei, chiar daca nu sunt ultima generatie, nu cred ca ar fi mare problema pentru ceea ce cer eu.
    Ca rooter am Tp-link WR841N cu ultimul firmware instalat. Deci cred voi avea necesarul. Ma gandeam ca mai trebuie achizitionat ceva online sau offline ptr a trece la treaba.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de crystygye Vezi Post
    Nu vreau ca computerul meu personal sa fie si server.
    Nici nu trebuie. Il folosesti doar pentru a vedea ce resurse sunt necesare, pentru a-ti da seama cu ce sistem de operare te intelegi mai bine etc.

nrb220 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    8th February 2014
    Posturi
    238
    Putere Rep
    23

Implicit

Legat de problema de net: ai luat in considerare urmatoarele aspecte: ai nevoie de doua linii de internet pt a asigura un uptime de minim 95%, iti trebuie si un router care sa iti schimbe automat internetul de la unul la altul in cazul in care unul e cazut (sa nu faci tu manual acest lucru - poate esti plecat 4 ore si site-ul iti este down din cauza netului cazut)

Ce viteza de internet ai acasa in acest moment?

Altceva: si eu am cateva site-uri de filme online cu un total de peste 10k /zi si sunt inca pe shared hostin! Cred ca cel mai bine ar fi sa schimbi firma de hosting. (Discuta cu ei in prealabil si vezi ce iti pot oferii si la ce pret.)

Un server acasa o sa iti faca mari batai de cap daca nu ai echipament necesar, internet de mare viteza, 2 linii de internet, cunostinte avansate (un atac ddos ti-a blocat serverul).

Inca ceva: ce o sa faci daca o sa ai o pana de curent de 1-8 ore? UPS = 2 ore maxim! Generator de curent = drumuri peco - acasa. Aici sa zici ca o scoti la capat. Dar daca ai o fluctuatie de curent si iti arde serverul/router sau cutia de unde iti vine internetul? Pe asta cum o rezolvi in cel mai rapid timp?

Toate astea ti le zic din experienta.

Succes
    Ultima modificare făcută de nrb220; 29th June 2015 la 08:08.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de nrb220 Vezi Post
    1. ai nevoie de doua linii de internet pt a asigura un uptime de minim 95%, iti trebuie si un router care sa iti schimbe automat internetul de la unul la altul in cazul in care unul e cazut (sa nu faci tu manual acest lucru - poate esti plecat 4 ore si site-ul iti este down din cauza netului cazut)

2. Ce viteza de internet ai acasa in acest moment?

3. Un server acasa o sa iti faca mari batai de cap daca nu ai echipament necesar, internet de mare viteza, 2 linii de internet, cunostinte avansate (un atac ddos ti-a blocat serverul).

4. Inca ceva: ce o sa faci daca o sa ai o pana de curent de 1-8 ore? UPS = 2 ore maxim! Generator de curent = drumuri peco - acasa.
    1. un uptime de 95% e foarte foarte putin. ar insemna ca 36 de ore pe luna e site-ul cazut (0,05 x 720 de ore cat are o luna luna)
    2. abonamentul basic de la RDS are upload 10MB/s, te descurci cu el in conditii mult mai aprige decat 1-2-3k unici pe zi
    3. eu am server acasa si nu imi face deloc batai de cap. Nu am "echipamente", nu am 2 linii de internet, nu am cunostinte avansate. In cazul unui atac ddos fac fix ce as face in cazul unui hosting obisnuit. Apas pe butonul "I am under attack" de la cloudflare.
    4. Daca iti pica curentul 8 ore ai probleme mai grave decat ca nu-ti merge site-ul. Ti se dezgheata carnea din congelator, mori de frig/cald, nu merga apa calda...

Deci nu mai speriati oamenii ca nu e asa de grav

PS: apropo de servrele alea rack 1u ieftine - consuma mult curent cel mai probabil si are RAM lent. As recomanda mai degraba, pentru acasa, ceva de genul asta: http://www.emag.ro/microserver-hp-pr.../pd/DR4PJBBBM/ cu upgrade de RAM si un SSD. A fost la oferta la 800 de lei zilele trecute, cu siguranta o sa mai fie.
    Ultima modificare făcută de Dan; 29th June 2015 la 08:37.

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Salutare,
    La mine sistem e in felul urmator:
    - UPS 1.5 kVA
    - router ZyWall USG10plus cu 2 isp, in load balancing , momentan, ca acusi trebuie sa vina fibra si schimba regulile
    - server 1U, un HP 380 G5 16GB ram cu 2xquad core 2.66GH, un raid 5 cu 147Gb SAS, + 500GB SATA pentru backup, luat la mana 2-a
    - pe server am pus proxmox

Pana acum 2 masini virtuale , 1 CentOS cu zpanel pe care am o serie de site, si o masina windows pentru diverse tooluri.
    Trebue sa tii cont ca un server face zgomot si trebuie sa-i asiguri o ventilare corespunzatoare.

PS @Dan, multumesc prentru threadul creat a fost chiar de ajutor

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cineva face seo negativ pentru siteul meu.
    De redu în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 13th March 2015, 12:11
  2. Directoare de rss unde pot face backlinkuri pentru posturi
    De florescualin în forumul Link Building
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 9th December 2012, 00:57
  3. Pentru a cuceri o fata, adsense style
    De Popescu Marian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 10th August 2009, 01:06
  4. baddog.ro face SPAM pentru clientii lor
    De netx în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 21st July 2008, 14:47
  5. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th May 2008, 16:26

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente