Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Hosting: Apache vs LiteSpeed

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit Hosting: Apache vs LiteSpeed

As fi vrut mai multe detalii legate de diferentele vizibile intre hostingul bazat pe Apache vs LiteSpeed. A facut cineva trecerea / comparatie intre viteza de incarcare inainte / dupa trecerea la LiteSpeed?

Intreb asta pentru ca aparent exista diferente enorme intre performantele acestor platforme.

Web Server Performance Comparison: LiteSpeed 2.1 VS

M-ar interesa de asemenea o recomandare de hosting shared (testat) cu IP de US si LiteSpeed implementat.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Din ce am citit sunt diferente mari
    Eu am avut pe server acum un an asa ceva de test, am inteles ca trebuie licenta si e destul de scumpa, eu nu am avut rezultate pentru ca pana la urma sa dovedit ca era un controler care facea probleme si nu avea ce face LiteSpeed, daca nu ma insel mi sa redus timpul de incarcare a imaginilor
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

mariusx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    40

2 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

de fapt versus-ul nu e Apache vs LiteSpeed ci mai degrama nginx vs LiteSpeed
    NGINX este un custom proxy care ruleaza inaintea php-ului si furnizeaza clientului informatia care o are in chache.
    LiteSpeed din ce am inteles functioneaza cam la fel.
    Proglemele apar in momentul in care folosesti softuri free / open sourse gen wp open cart etc. Unele o sa mearga altele nu o sa mearga, altele vor face load mai mare etc.
    si pentru a le putea instala trebuie sa aveti ceva cu acces de root.

Deci in principiu viteza de incarcare, de exemplu cu nginx scade cu min 30-40%, dar partea cea mai buna e ca load-ul scade cu mai bine de 50%.
    Pentru nginx sunt mai multe variante .. iar eu o recomanda pe cea gratis care are si cele mai multe update-uri si este Nginx Admin - cPanel nginx automated installer Plugin - Part 1
    Ultima modificare făcută de mariusx; 16th August 2013 la 17:01.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de mariusx Vezi Post
    NGINX este un custom proxy care ruleaza inaintea php-ului si furnizeaza clientului informatia care o are in chache.
    ...
    Nginx Admin - cPanel nginx automated installer Plugin - Part 1
    cred ca faci o confuzie intre nginx si pluginul ala de cpanel catre care ai pus link;

demonbogdan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th May 2008
    Locaţie
    Direct din Cripta
    Posturi
    272
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    cred ca faci o confuzie intre nginx si pluginul ala de cpanel catre care ai pus link;

nu, nu face. sunt mai multe versiuni si de nginx. aia e versiunea mai simpla de utilizat.
    si acuma ca si comparatie: eu am folosit litespeed cand eram sub flood si tot degeaba a fost(chiar daca se zice ca e no 1). pana la urma tot pe apache+nginx+apc merg. plus un datacenter mai permisiv la banda externa.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    40

Implicit

Culmea e ca Ciprian.Olaru care se da rotund .. habar nu are cu se se mananca. Si pe langa asta mai si da minusuri nu de altceva de parca ar da de mancare + rile si - rile astea.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de demonbogdan Vezi Post
    nu, nu face. sunt mai multe versiuni si de nginx.
    da, sunt convins ca exista mai multe versiuni ale serverului nginx; le vad aici: nginx: download

Culmea e ca Ciprian.Olaru care se da rotund .. habar nu are cu se se mananca.
    culmea e ca ai tu habar despre ce am eu habar si ce nu
    nu inteleg de unde ai asociat exprimarea mea cu rotunjimea, dar poate imi explici de ce aici (nginx) si aici (nginx - Wikipedia, the free encyclopedia) scrie nginx http server, iar in linkul tau (Nginx Admin - cPanel nginx automated installer Plugin - Part 1) scrie "cpanel nginx automated installer plugin";

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

offtopic

pentru cine nu este deranjat de interfața spartană a Virtualmin, acesta vine cu un modul excelent de management al site-urilor folosind nginx.
    Dezavantajul e ca trebuie sa optati pentru asta inca de la setarea inițială a serverului.

Nota: nginx trebuie instalat separat, apoi interfata de management se ocupa de restul trebusoarelor.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    40

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Chiar din cazua asta nici nu prea postez pe aici, ca exista o goaza de persoane pline de linute vezi (daca tot conteaza asa mult ) care dau cu parerea sau care au 1-2 bloguri.

Daca ai fi citit mai atent poate ai fi inteles. Deci CP nginx este o fersiune de nginx adaptata pentru CP (poate nu sti dar CP inseama Cpanel/ WHM) si functioneaza ca un Plugin pentru cpanel .. adica ai din WHM meniu si modalitati de a seta configura.
    ================
    Acuma sa trecem la fapte reale.
    Folosesc acest "Plugin" de mai bine de 2 ani pe un server dedicat HP Proliant DL120 cu Xeon E3-1240 cu 4 core, 8 threads; 8MB. (Acest server e doar pentru web/ apache etc. mysql e pe un server dedicat similar)
    Serverul a mers decent si cu mai mult de 1 mil de vizitatori unici pe luna conform analytics si asta numai pentru 2 site-uri. SI mai sunt vreo 30 de site-uri micute dar nu genereaza trafic vizual exagerat, dar booti sunt multi si trafig general exista.

================

Am ajuns sa folosesc acest proxi server (de fapt asta este) din cauza faptului ca serverul era depasit si nu aveam un trafic destul de mare. Schimbasem din VPS in hibrid si in dedicated cu procesor intel pentium 4 si tot crestea nevoia de resurse.
    Initial am pus cpnginx.com care e o versiune Paid cu rezultate foarte bune pe o luna dar dupa aceasta am vrut sa incerc versiunea aceasta free care a dat rezultate asemanatoare.

Asa orientativ inainte aveam load de 15-20 in spike-urile normale si dupa aceasta am ajuns la 4-6 load din max 8.. ceea ce e normal si bine.

Cum functioneaza:
    simplu - el se instaleaza inainte apache si se ocupa de toate requesturile pe porturile de 80 si 8080. Tot ce sunt fisiere statice (fisiere sau imagini etc) sunt adimistrate de nginx.
    Daca au facute cache li se serveste cache-ul daca nu sunt trimise catre apache si acesta o returneaza. La returnare nginx-ul adauga si informatiile de cache.

Am mai incercat sa adaug si FastCgi care sa mareasca viteza de procesare a php. Din pacate din ce am citit pe mai multe forumuri nu prea e stabila discutia dintre nginx si FastCgi si din cand in cand fastCgi se agata rezultand niste loaduri masive de 99 sau 150 din cate am vazut .

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Chiar din cazua asta nici nu prea postez pe aici, ca exista o goaza de persoane pline de linute vezi (daca tot conteaza asa mult ) care dau cu parerea sau care au 1-2 bloguri.
    nu contest recomandarea pe care ai facut-o despre nginx (ba chiar am mai scris pe forum despre varianta asta: Cum sa ti 10 milioane hits/zi pe un server de 15 dolari), insa n-am reusit sa inteleg ce cauta intr-o comparatie generala intre webservere un element specific de cpanel;
    personal, apreciez linuxul folosit din linia de comanda si m-am obisnuit cu / imi plac webmin + virtualmin, nu cpanel;

ps. nu am intentionat sa te ofensez prin comentariul pe care l-am facut, desi reactia ta pare sa spuna ca totusi am reusit sa o fac;
    pt mine nu conteaza liniutele verzi (nu sunt aici pentru marketplace) si nici nu cred ca "imi dau cu parerea" ca sa ma aflu in treaba;
    in plus, nu ma incanta o discutie in contradictoriu doar de dragul de a fi in contradictoriu; poate exprimarile noastre nu au fost chiar clare;

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Script waqtchdog apache
    De avram în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 17th September 2012, 17:20
  2. Statistici apache
    De StarNET în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 26th October 2010, 19:49
  3. Statistici apache
    De StarNET în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 13th October 2010, 19:49
  4. Log error pe Apache/Cpanel
    De woe în forumul Server side
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 10th September 2007, 09:21
  5. Unix Hosting, Windows Hosting, Linux Hosting ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Server side
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th February 2006, 17:40

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •