16th August 2013, 16:50
2 out of 4 members found this post helpful.
de fapt versus-ul nu e Apache vs LiteSpeed ci mai degrama nginx vs LiteSpeed
NGINX este un custom proxy care ruleaza inaintea php-ului si furnizeaza clientului informatia care o are in chache.
LiteSpeed din ce am inteles functioneaza cam la fel.
Proglemele apar in momentul in care folosesti softuri free / open sourse gen wp open cart etc. Unele o sa mearga altele nu o sa mearga, altele vor face load mai mare etc.
si pentru a le putea instala trebuie sa aveti ceva cu acces de root.
Deci in principiu viteza de incarcare, de exemplu cu nginx scade cu min 30-40%, dar partea cea mai buna e ca load-ul scade cu mai bine de 50%.
Pentru nginx sunt mai multe variante .. iar eu o recomanda pe cea gratis care are si cele mai multe update-uri si este Nginx Admin - cPanel nginx automated installer Plugin - Part 1
Ultima modificare făcută de mariusx; 16th August 2013 la 17:01.
17th August 2013, 09:22
0 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
mariusx
cred ca faci o confuzie intre nginx si pluginul ala de cpanel catre care ai pus link;
19th August 2013, 18:33
1 out of 1 members found this post helpful.
Chiar din cazua asta nici nu prea postez pe aici, ca exista o goaza de persoane pline de linute vezi (daca tot conteaza asa mult ) care dau cu parerea sau care au 1-2 bloguri.
Daca ai fi citit mai atent poate ai fi inteles. Deci CP nginx este o fersiune de nginx adaptata pentru CP (poate nu sti dar CP inseama Cpanel/ WHM) si functioneaza ca un Plugin pentru cpanel .. adica ai din WHM meniu si modalitati de a seta configura.
================
Acuma sa trecem la fapte reale.
Folosesc acest "Plugin" de mai bine de 2 ani pe un server dedicat HP Proliant DL120 cu Xeon E3-1240 cu 4 core, 8 threads; 8MB. (Acest server e doar pentru web/ apache etc. mysql e pe un server dedicat similar)
Serverul a mers decent si cu mai mult de 1 mil de vizitatori unici pe luna conform analytics si asta numai pentru 2 site-uri. SI mai sunt vreo 30 de site-uri micute dar nu genereaza trafic vizual exagerat, dar booti sunt multi si trafig general exista.
================
Am ajuns sa folosesc acest proxi server (de fapt asta este) din cauza faptului ca serverul era depasit si nu aveam un trafic destul de mare. Schimbasem din VPS in hibrid si in dedicated cu procesor intel pentium 4 si tot crestea nevoia de resurse.
Initial am pus cpnginx.com care e o versiune Paid cu rezultate foarte bune pe o luna dar dupa aceasta am vrut sa incerc versiunea aceasta free care a dat rezultate asemanatoare.
Asa orientativ inainte aveam load de 15-20 in spike-urile normale si dupa aceasta am ajuns la 4-6 load din max 8.. ceea ce e normal si bine.
Cum functioneaza:
simplu - el se instaleaza inainte apache si se ocupa de toate requesturile pe porturile de 80 si 8080. Tot ce sunt fisiere statice (fisiere sau imagini etc) sunt adimistrate de nginx.
Daca au facute cache li se serveste cache-ul daca nu sunt trimise catre apache si acesta o returneaza. La returnare nginx-ul adauga si informatiile de cache.
Am mai incercat sa adaug si FastCgi care sa mareasca viteza de procesare a php. Din pacate din ce am citit pe mai multe forumuri nu prea e stabila discutia dintre nginx si FastCgi si din cand in cand fastCgi se agata rezultand niste loaduri masive de 99 sau 150 din cate am vazut
.