@deadworldisee, cel mai bun feedback ( defapt singuru ), mersi pentru el si am sa iti raspund

Postat în original de
deadworldisee
Ca sa poti sti de unde si pana unde citesti intr-un fisier ,trebuie sa citesti mai intai tot fisierul in intregime,deci umpli lejer 1GB de ram.
scriptul e facut din doua parti:
- prima parte este un script care parseaza informatii ( log-urile apache ) si salveaza niste fisiere mici cu informatiile rezultate, nu conteaza traficul facut, rezultatul este de cam 400 de caractere pe domeniu urmarit pe zi ( pentru fiecare zi se face un singur fisier indiferent de numarul de domenii urmarite )
( acest script poate fi pus intr-un cron care sa ruleze la x ore/odata pe zi/ sau chiar poate fi rulat manual ... )
- a doua parte de script e cel de afisare a rezultatelor, afisarea reazultatelor facandu-se citind fisierele parsate ( cele mici ! )
Deci clar afisarea rezultatelor nu prezinta nici un fel de problema de mancaat resurse/etc
Cat despre parsarea informatiilor si citirea log-urilor:
Folosesc functia de popen din php si functia de cat din linux
Cod PHP:
$handle = popen("cat logs/access_log-".$day, "r");
if ($handle) {
while (!feof($handle)) {
$buffer = fgets($handle, 4096);
Din constatarile mele nu ingreuneaza cu nimic serverul, citind bucati din fisier, nu tot odata ...
Recunosc ca nu am facut testing la fisiere mai mari dar astept feedbacku tau deadworldisee privind metoda mea de citire ...