28th February 2012, 01:04
3 out of 3 members found this post helpful.
Edy, haide sa-ti aduc eu niste lamuriri care sper sa-ti fie de un adevarat folos pe viitor dat fiind ca am lucrat si lucrez in continuare cu majoritatea hosturilor din Romania.
In primul rand despre Ghesi: serverele lor sunt colocate in datacenterul Simpliq (Cluj) iar persoana care a postat aici este atat administrator de retea cat si in conducerea firmei. Administrez servere ale catorva companii inregistrate si la Simpliq si la Ghesi, deci aflate fizic in acelasi datacenter, de aproape 4 ani.
Ambele firme au aceeasi problema: comunicarea, la capitolul asta in cele cateva sute de tickete, tot timpul comunicarea a fost de un mare stres. Dar sa-ti spun ceva, asta se trage din faptul ca meseria lor este de fapt sa administreze reteaua. Si aici nu am ce sa reprosez:reteaua merge spirt iar serverele sunt ok. Cunosc zeci de administratori de retea si toti sunt la fel, sunt asii in meseria lor dar cand vine vorba de comunicare, iti smulgi parul din cap.
Acum, eu tocmai mi-am cumparat cateva serii de conturi la ei (unele in decembrie, unele in ianuarie si una chiar sambata). Insa, eu traiesc pe pamant si experienta m-a invatat sa fiu atent la fiecare pas: asadar nu este nicio indoiala ca la capitolul comunicare o sa fie mare bataie de cap cu ei insa la capitolul tehnic, lucrurile sigur vor sta mai bine, pentru ca ei asta sunt.. tehnici, nu am pretentia sa-mi scrie perfect gramatical ci doar sa aiba grija de serverele mele. Si iti mai spun un secret: TOATE hosturile din Romania sau din lume sunt la fel cand vine vorba de o problema care nu a fost rezolvata asa cum doreste clientul, de aceea vor exista mereu clienti nemultumiti.
Asa ca sfaturile general valabil cand cumperi un serviciu sunt mereu aceleasi: 1) Sa stii cu ce se mananca treaba respectiva, altfel te vor lua peste picior sau vor profita de tine cei cu care faci targul; 2) Intotdeauna sa aflii ce spun ceilalti despre acel serviciu dar sa masori cu masura ta ca sa aflii daca ti se potriveste; 3) Intotdeauna sa-ti iei masuri de protectie indiferent ce scrie pe ambalaj (ba ca primesti banii in 30 de zile, ba mai stiu eu ce balarii) - ce e facut cu mana ta e cel mai bine facut si 4) Stii bancul cu vrabia.. nu oricine te scoate din rahat iti vrea neaparat binele. Am vazut ca lumea ti-a recomandat diverse hosturi, cele mai multe de calitate.. insa si destule doar ca sa profite de situatie, asa ca daca n-ai invatat nimic din experienta anterioara si vei ignora primii 3 pasi.. vei pati la fel.
Sper sa-ti fie de folos analiza mea, am cheltuit multi bani pentru aceste informatii culese din experienta proprie, atat cu Ghesi cat si cu alte hosturi. Bafta!
PS: In cazul celor care vor da negative: aveti curajul si va semnati, nu fiti lasi. Sfaturile de mai sus vin din experiente directe cu majoritatea hosturilor, incepand din '99 incoace asa ca daca tot dati negativ, sa stiu si eu cu ce masura ati socotit. In prezent administrez siteur hostate la: Simpliq/EnjoyVPS, Ghesi, Romarg, Spatiul.ro, Srv.ro, WebFactor.ro, IntoVPS.com, HostVision, tlh, claus (ambele), xservers, RoHOST, HostWay, FastWeb (mai putin cunoscuti da's olteni d'ai mei) si inca vreo cateva hosturi - DECI, imi permit sa-mi dau cu parerea despre hosturi.
PS2: Daca vrei hosting adevarat cu care sa te mandresti in toata galaxia, acesta se numeste MediaTemple si nu e niciun host pe planeta asta mai bun ca al lor (exclus Amazon care e la alta categorie)
29th February 2012, 20:13
1 out of 1 members found this post helpful.
Eu stau si ma minunez, oamenii astia chiar au clienti? Inteleg ca poate nu se pricep la comunicare (vorba unui coleg), dar sa iti bati joc de un client mi se pare prea de tot. Nu stiu cum as fi reactionat in cazul lui edy, dar cu siguranta as fi mult mai pragmatic, pe banii mei nu face nimeni lucruri de genul asta.