Din proprie experienta si pe .ro si pe .com, imi permit si eu sa iti contrazic contrazicereaTind sa cred ca algoritmul Google face fata unei probleme atat de simple, si afiseaza in SERPS mai sus pagina cu articolul.
Pagina buna (single post-ul) bagat in supplemental index, pagina "diluata" (arhiva) apare in SERP, undeva jos. Nici calda nici rece.
Eu nu vorbesc de cum ar trebui Google sa interpreteze, e clar ca daca am trai intr-o lume perfecta si logica, ar face diferenta, dar din pacate Supplemental Index-ul face ravagii la blogurile Wordpress. Nu bag mana in foc ca acelasi lucru se intampla la Blogger (sincer nici nu am stat vreodata sa studiez din punctul asta de vedere un blog pe platforma "Google").
Eu vad o bagare in supplemental index ca o penalizare. Sigur, nu e o penalizare clasica in SERP, dar supplemental index e practic o palma data de Google care iti spune: "pagina asta nu e relevanta" sau "pagina asta nu e necesara".
Insa ai dreptate, m-am exprimat gresit in ghid cand am spus ca Google penalizeaza duplicate content-ul, pentru ca nu e o penalizare de pozitii in SERP ci de afisare in SERP.
Sigur, probabil sunt cazuri si cazuri si o sa imi poti da si tu exemple care sa ma contrazica. Am mai vazut si sa afiseze asa:
SERP 7. Postul diluat in Arhiva/homepage
SERP 8. Postul single

Răspunde cu citat