Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: google, redirecturile si duplicate content in cadrul aceluias site

pitagora este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th January 2008
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    71
    Putere Rep
    32

Implicit google, redirecturile si duplicate content in cadrul aceluias site

Lucrez la un site in ASP.NET si tocmai am facut partea de multi language.
    Am asa:

site.com/en/
    site.com/ro/
    site.com/fr/
    ......

Daca utilizatorul tasteaza site.com fara nici o limba, se verifica in cookies daca are vreo preferinta setata (daca si-a ales el limba intr-o vizita anterioara) sau daca nu e redirect dupa GeoIP.

Nu stiu in ce masura apreciaza google-ul redirecturile (mai ales cele din .NET facute cu Response.Redirect care sunt 302 din cate stiu) asa ca atunci cand intra un motor de cautare (sau orice alt utilizator care nu accepta cookies - deci nu prea conteaza daca bot-ul nu se prezinta prin useragent) el nu este redirectat ci vede direct content-ul in limba engleza, din radacina.
    Practic, pt un bot cel putin site.com/script.aspx este echivalent cu site.com/en/script.aspx. Am scapat de un grey area de redirecturi si am dat de duplicate content. Tinand seama ca este defapt pe acelasi site cum este acest lucru vazut? Ce sa fac? sa bag un noindex in robots.txt pe /en/* si sa ma bazez ca indexeaza pe radacina versiunea in engleza?

forapathy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    212
    Putere Rep
    33

Implicit

cel mai bine ar fi sa faci din prima redirect pe o versiune /en sau /ro sau depinde care vrei tu.. cand intra cineva sa il redirectezi din prima pe o versiune de limba..

google vede site.com/script.aspx diferit site.com/en/script.aspx .. adica sunt 2 pagini diferite.

si redirect 302 inseamna redirect temporar si google nu apreciaza deloc asta pentru ca in trecut a fost folosit foarte mult la cloacking... trebuie neparat 301.

daca bagi noindex nu iti mai indexeza nimic din folderul ala si nu cred ca vrei asta

cel mai bun si sigur mod e manipularea linkurilor
    Scriu, rar, pe point47 diverse tips&tricks in web-dev.

pitagora este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th January 2008
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    71
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de forapathy Vezi Post
    cel mai bine ar fi sa faci din prima redirect pe o versiune /en sau /ro sau depinde care vrei tu.. cand intra cineva sa il redirectezi din prima pe o versiune de limba..

google vede site.com/script.aspx diferit site.com/en/script.aspx .. adica sunt 2 pagini diferite.

si redirect 302 inseamna redirect temporar si google nu apreciaza deloc asta pentru ca in trecut a fost folosit foarte mult la cloacking... trebuie neparat 301.

daca bagi noindex nu iti mai indexeza nimic din folderul ala si nu cred ca vrei asta

cel mai bun si sigur mod e manipularea linkurilor
    daca mi-ar indexa continutul de limba engleza direct pe / si nu pe /en/ nu m-as supara.

Deci solutia cea mai buna pana la urma era 301 redirect de pe / pe /en/, pentru motoarele de cautare (userii reali sunt redirectati conform preferintelor lor sau geoip).

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Articol scris in acelasi site dar in 2 locatii diferite. E duplicate content?
    De kix_mc3 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 27th September 2008, 15:39
  2. Duplicate Content?
    De alinalin0 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th December 2007, 03:33
  3. Duplicate content again
    De Ringwraith în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 23rd September 2007, 03:16
  4. Duplicate content si Google news
    De Seo_clean în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 20th September 2007, 14:25
  5. site wide duplicate content analyzer
    De dragoserv în forumul Utile
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th July 2007, 22:57

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.