Probabil nu este locul potrivit pt acest thread,desi cred ca ar trebui alta categorie pt acesta....
Am cateva nelamuri si desi nu au fost luate in seama pana acuma,sunt niste probleme grave pt cine nu stie sa se fereasca.
Incep cu youtube.com,situl de bastina cu care v-am stresat in niste posturi.
Daca nu ati observat la site:youtube.com ,cei care au instalat add-onul seo for firefox , listeaza [aginile indexate de pe youtube cu pr fiecareia.
Toate bune si frumoase cand incepi sa mergi pe paginile urmatoare si observi aceleasi chestii.
Pt site:youtube.com/watch?a sau youtube.com/watch?b etc .... observam din nou aceleasi "chestii".
Aceste chestii sunt paginile cu video care au pr ,si inca unule foarte mari.
Am observat ca tot situl youtube, cu paginile indexate d emai mult de 2-3 luni are pr intre 1-6 .DA PAGE RANK 6!!!!
Am facut si o lista cu 150 de astfel de pagini si majoritatea au pr peste 3, nu mai zic de pr 4 si 5 care sunt in proportie de 30%.
Initial am zis ca au aparut pe prima pagina si de acolo s-a transferat page rankul, dar problema e ca au in jur de 3000 de viewuri,total irelevant pt un video care apare pe prima pagina chiar si pt jumatate de ora.
Linkul incriminat este youtube.com/watch?v=vlq1rKn_5S0 <<<(PT cei care vor lista extrasa de mine drept dovata ,o dau pe pm).
Ce am dedus eu? Ca se produce page rank flow prin codul inserat in pagini pt afisarea videourilor,in special in acest cod <object .......><embed src="....." ....></embed>
Cred ca un src="..." poate fi de vina.
Alte argumente care ar sustine ipoteza mea ar fi:
~ pe linkuri de genu youtube.com/watch?v=vlq1rKn_5S0 ,la statistics apar pagini cu pr 4,5 si sunt o multime d epagini care nu apar aceste statistici
~ alta sursa de transfer de pr nu exista ,fiindca sunt prea multe videouri pentru care ar trebui sa "existe" atatea situri care sa puna link direct catre pagini si nu scriptul.
~transfer de pr de pe o pagina pe alta este cam imposibil la ce pr sunt in schema,TOT CE E MAI VECHI DE 3 LUNI ARE PR >1 IN PROPORTIE DE 50-60%
~sunt sute de situri paote mii care afiseaza acel script. In acele statistici arata ca sunt situri care "linkeaza" direct catre acel video,si pe unele pagini cu pr5 am fvazut si situri gen myspace cu cateva mii de vizualizari.
Sunt foarte curios ce puteti spune despre asta,Dovezile sunt in fata si nici mie nu imi vine sa cred,desi in acel script src="" duce catre linkul videoului si nu al paginii sau Google umfla pr artificial!!
================================================== =======
Problema nr 2
rel="nofollow"
la o interogare de genul site:youtube.com fireangel.biz apare linkul sitului meu pe cateva mii de pagini indexate de la youtube.
Ce e anormal e ca acele linkuri au nofollow pe ele si In webmaster TOOL mi le arata la linkuri externe
Intrebarea e: NOFOLLOW sigur functioneaza???
================================================== =======
Problema nr 3
Cred ca o sa deschid alt thread ca asta deja e cam mare....