Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Blog indexat/neindexat wtf?!

bogdantody este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th April 2008
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    95
    Putere Rep
    0

Implicit

da... am observat si acest aspect... si ba apar ba dispar azi este maine nu

laur este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

sovidiu folosesc google sitemap generator si all-in-one-seo, wp-superchache nu cred ca e necesar acum, blogul fiind la inceput. In legatura cu simpletags, poate nu inteleg eu, dar nu e mai bine ca tagurile respective sa fie pe blog si nu in afara blogului? In legatura cu promovarea pe retelele sociale am o nelamurire: avand in vedere ca blogul e in romana are rost sa folosesc asa ceva? Sau e folositor doar pentru ca primesc linkuri?

sovidiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th September 2007
    Posturi
    58
    Putere Rep
    35

Implicit

Aly21, sa zicem ca ai articolul A in care e vorba de "masini (de) lux" (prep. "de" oricum e ignorata in cautari --sau ar trebui ignorata-- deci articolul e despre "masini lux"). Bun. Articolul respectiv apare primul pe Google la cautari dupa "masini lux".

Fiind vorba de un articol de blog, el este asociat automat cu factorul timp. Ce e relevant azi pe un blog, maine nu va mai avea nici o importanta pentru ca blogurile sint site-uri cu continut dinamicizat, nu static, cum sint site-urile web. Continut dinamicizat = actualizat periodic. Un articol de blog e, asadar, prea slab sa ramina pe primele locuri pe Google. El trebuie sustinut.

Poti sa-l sustii prin:
    1. retele sociale -- in care azi cinci oameni il adauga si comenteaza impreuna despre el, maine mai vin trei si comenteaza despre el samd;

2. comentarii pe-site -- comentarii adaugate de catre vizitatorii site-ului tau direct pe pagina pe care e articolul;

3. comentarii in-afara-site-ului -- articole scrise de alti bloggeri sau webmasteri pe site-urile lor, cu cuvinte-cheie in link. Caz concret: Ionel scrie un articol despre articolul tau si mentioneaza acolo <<am citit azi despre <a href="link_catre_articolul_tau" title="masini de lux - Aly21">masini de lux</a> si despre alte tipuri de masini>>, facind astfel diferentierea dintre masini (general) si masini de lux (specific).

4. Articole pe site-ul tau, in care faci o retea interna logica (exemplul de la 3. de mai sus devine, pus intr-un nou articol de-al tau: <<daca nu ati citit despre <a href="link_catre_articolul_tau" title="masini de lux">masini de lux</a> si despre alte tipuri de masini in articolul scris de mine ieri/pe data de[...], va invit sa accesati link-ul etc.>>)

Trebuie sa-ti sustii articolul de baza, adica acel articol in care ai:
    - un cuvint-cheie (metoda de masura: google keyword suggestion tool, de ex.)
    - continut structurat logic (metoda de masura: a. in text: h1,h2,h3, paragrafe cu cuvint-cheie sau variatii ale aceluiasi cuvinte-cheie; b. pe web: rezultatele din motoare de cautare).

Daca articolul a iesit ca lumea pe Google, sustine-l, nu te-apuca sa faci alte articole individuale / fara legatura cu subiectul abordat in articolul A. Adica daca azi iesi primul la "masini lux", maine faci doua articole:
    1. despre masini de lux - cu link din text catre articolul initial (care a iesit ca lumea pe Google)
    2. despre o masina de lux - variatiune a unui cuvint-cheie (ex: Masini de lux: Audi X2, Masina de lux a saptamanii: Renault Targoviste etc.)

Mai multe link-uri care trimit toate spre acelasi articol il vor ridica in paginile cu rezultatele cautarii si-l vor ridica stabil, fara fluctuatii atat de "dramatice".

Tu doar trebuie sa-i arati motorului de cautare care e articolul-origine si care e articolul-adiacent/-cu_rol_de_suport.

Daca motorul de cautare e prea idiot sa-si dea seama ce anume inseamna "masini de lux", mergi pe site-uri in engleza despre "luxury cars / limousines", vezi daca au loc de comentat, vezi ca la comentarii sa nu adauge "<a href="" rel="nofollow">" si scrie ceva acolo, semnandu-te cu "Masini Lux" sau "Masinilux" sau dintr-astea.

Apoi, pe YouTube, de exemplu, pune un videoclip in care la descriere sa ai link catre pagina articolului tau si in titlu sa ai ceva de genul "Masini lux @ Ionel.ro", de exemplu. Poze tip royalty-free sunt cite vrei tu pe web, mostre audio (audio samples) sunt iar cite vrei tu, tot pe web. Windows Movie Maker il ai instalat, mai mult ca sigur.

La imagini, faci un articol pe zi in care sa arati o imagine cu masini de lux si care articol sa aiba in continut un link la articolul-origine.

Variaza si pe modelul regional, gen: "Masini de lux din Ardeal = titlu; Ma uitam la masini [...] si nu uitati sa cititi despre <a href="/articol-origine" title="masini de lux">masini de lux</a>, articol publicat etc."

Nu e greu dar trebuie sa te hotarasi care cuvint-cheie e la baza si care articole sunt baza.
    ======

Laur, (1.) la taguri nu stiu daca le poti pune in titlu in Wordpress (adica se poate dar nu in Wordpress-ul pe care-l ofera gratuit oamenii de la wordpress.org). Adica daca un articol are tagurile: "pahare, sticla, portelan, set pahare", nu cred sa le poti pune in permalink-ul articolului. Tagurile sunt utile atat pentru vizitatori dar si in cazul in care grupezi sectiunile site-ului dupa taguri, nu dupa categorii.

Modelul cu taguri e unul mai permisiv decit cel cu categorii deoarece un articol poate sta in 2-3 categorii, cel mult, in timp ce poate avea oricate taguri vrei tu (si-asa de la un punct incolo ti le ignora robotul).

(2.) Blogul poate fi in orice limba vrei, dar tot pe web e publicat si "stocat" cum se zice. Daca Digg.com e o autoritate in domeniul stirilor in timp real, sortate de catre utilizatorii lui, atunci orice link_spre_articol e pus pe digg urca sau coboara indiferent de limba in care e prezentat articolul respectiv.

Mai mult chiar, in romana e util sa ai link-uri pe digg, de exemplu, pentru ca avand un site românesc, nu vei fi considerat pe web-ul obisnuit la fel de important ca un site in limba engleza. Limba engleza e universala --sau asa se doreste a fi-- in timp ce limba română e una regionala. Pe web, cel putin, limba română e una regionala, adica pe harta web-ului, limba romana e vorbita in anumite parti, nu peste tot.

Retele din .ro nu prea stiu altele in afara de eternele digg.ro, topica.ro, blogoree.ro, multe fiind clonate dupa pligg.com, sabros.us si drupal.org.

In fine. Eu merg pe retelele sociale doar ca sa vina mai repede robotul pe blogurile din română pentru ca si-asa acolo nu prea am gasit colegi care sa comenteze asa cum fac americanii cu articolele lor.

Ce-am zis aici e axat pe ceea ce-am observat cu site-urile in limba română pe care le promovez pe web. Daca voi vreti sa va ridicati site-ul ca sa faceti bani din adsense in română, mai bine mergeti pe payperpost.com si scrieti acolo. Din experienta personala, adsense in română nu e chiar rentabil.

Mai dati exemple de cazuri concrete ca sa vedem exact ce si cum si sa-nvatam ceva metode de-a lucra cu motoarele de cautare.

misu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th June 2005
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    637
    Putere Rep
    40

Implicit

stai relax. e ceva normal pentru site-urile noi. in timp se va stabiliza situatia.

daca continui sa scrii des si constant pe blog si daca mai castigi cateva link-uri de calitate spre tine totul va fi bine
    Scriu si eu din cand in cand despre mobila si amenajari interioare

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    48

Implicit

Toate site-urile pe care le-am realizat au trecut prin momentul asta, au avut o perioada, la inceput, in care au crescut mult, iar apoi dupa o luna, doua, au scazut drastic. Daca continui sa adaugi continut, sa obtii linkuri curate catre site si paginile interne si faci asta regulat, in 2 - 3 luni totul revine la normal si poate chiar mai bine.
    Cred ca faza asta cu scaderea drastica este o metoda de testare a google-ului. In felul asta "isi da seama" daca acel site este util si nu e doar un alt site construit doar pt linkuri si alte avantaje proprii webmastarelui.
    Google chiar doreste site-uri utile celor care folosesc acest motor de cautare. Altfel, daca ar afisa numai site-uri spam, atunci nu ar mai fi un motor bun si ar pierde din utilizatori.

bogdantody este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th April 2008
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    95
    Putere Rep
    0

Implicit

voi aveti problemele astea cu bloguri noi. eu cu un blog de un an si vreo cateva luni care a inceput acu sa faca figuri

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Blog ne-indexat
    De silcamataru în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 2nd March 2010, 20:34
  2. Cat dureaza ca un site sa fie indexat
    De vladgidea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th May 2009, 01:25
  3. Neindexat?
    De alinalin0 în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th September 2007, 16:41
  4. Cum sa fi indexat de Google News
    De Cristian Mezei în forumul Google
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 22nd June 2007, 13:50
  5. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 10th April 2007, 20:22