Nu stiu cine tine cont de fapt google, sau advertiserii - care platesc mai mult in SUA. Si concurenta e alta.. piata e mai bine dezvoltata.
Nu stiu cine tine cont de fapt google, sau advertiserii - care platesc mai mult in SUA. Si concurenta e alta.. piata e mai bine dezvoltata.
Voi nu intelegi un lucru, faptul ca noi cu clickurile noaste nu aducem niciun benificiu "adverstistilor". Sa luam un exemplu: Eu am un site romanesc despre telefoane ( sa zicem ). Continutul siteului e in limba romana. Cum nu avem aproape deloc adverstiserii romani, gogu ne baga din alta tara care nu au nicio treaba cu continutul. E normal ca clickurile noastre nu ii ajuta cu absolut nimic pt- ca in primul rand nu sunt pe aceasi nisa si nu e aceasi limba. Daca era in limba engleza era altceva. Si asa Google apeleaza la procesul numit SmartPricing. Si uite asa ajungem sa luam 0,01$ pe click![]()
Are dreptate kix_mc3. Conteaza si factorul geografic (eu din .ro dau clic pe-o reclama a unui advertiser din Japonia; publisher-ul primeste 2 centi, in loc de 25 de centi, luati daca as fi avut IP din Japonia) si conversia (rezultatul actiunii - un vizitator din .ro nu se inscrie la un newsletter din SUA, de exemplu).
Google scade automat pretul platit de advertiser daca actiunile vizitatorului nu au rezultat concret: inscriere la newsletter, inscriere pe site-ul advertiser-ului, cumparare online de la advertiser etc.
La ce spunea kix_m3, arbitrajul in adsense ar merge:
- X si Y au acelasi site (http://marlbo.ro)
- X are cont pe AdWords, liciteaza 1 cent ca sa apara la cuvintul-cheie "carti colorat", adresa URL pe care-o specifica e http://marlbo.ro
- Y are cont de AdSense, face ads-uri si face si articole pe http://marlbo.ro despre carti de colorat
Marian cauta "carti de colorat" pe google.ro; ii este afisata in sidebar-ul SERP-ului Google reclama lui X. Marian da clic pe reclama lui X, Google ii ia 1 cent lui X.
Marian intra pe site-ul lui X (http://marlbo.ro). Acolo gaseste articole despre "carti de colorat", scrise de Y.
Din intimplare, in articolele lui Y se gaseste si reclama AdSense pusa de Y, despre "carti de colorat". Marian nu gaseste nimic concret pe site-ul http://marlbo.ro ci doar articole si ceva reclama AdSense.
Marian e interesat de reclama de pe site, da clic pe una dintre ele si Y primeste 3 centi.
X si Y platesc 1 cent la AdWords si primesc 3 centi de la AdSense. Profit net = 2 centi (destul pentr-un beep in reteaua Cosmote)
La alt nivel, mergi pe-o nişă --cum se spune-- si X liciteaza pentru "bad credit loan Pasadena" pe AdWords cu 2 dolari per clic si Y face articole pe site-ul lor despre "bad credit loan" si primeste 3 dolari de la AdSense.
Ideea in arbitraj ar fi ca X liciteaza pentru cuvinte-cheie fantoma (inutile, ieftine, dar care sa fie "in verva" pe Google) si Y pune articole si reclama AdSense despre articole-cheie din acelasi domeniu, mai cautate si mult mai bine platite de catre AdSense.
Pare interesant, nu?
-------------------
Dezavantaj: nu e voie cu asa ceva la Google.
Avantaj: licitezi pe AdWords, pui reclama de la Yahoo/Overture si de la celelalte in afara de AdSense.
Nu stiu daca e cea mai fericita metoda de a castiga bani, dar probabil ca merge.. Citisem undeva ca s-ar fi luat niste masuri de catre google legat de treaba asta..
ce fel de masuri , la ce referi "ca s-ar fi luat niste masuri de catre google legat de treaba asta.."
Eu nu inteleg de ce google imi baga totusi reclama in limba germana, daca eu nu scriu in nici un caz articole despre cuvintele respective. Pai mi se pare normal ca nu va da nimeni click pe linkurile respective, care evident nu au treaba cu continutul meu, basca mai sunt si in alta limba.
Poate ar trebui sa imi puna macar reclama in limba romana, chiar daca nu e targetata neaparat pe continut; nu e vina mea ca pe siteul respectiv nu scriu despre ceva ft comercial, nu?
adi_deg: E vorba de site-uri tip MFA (made for AdSense, facute anume pentru AdSense). Astfel de site-uri sunt penalizate de Google si privite ca mori de continut (content mills) de catre unele directoare web.
In mod normal, ar trebui sa vina AdSense la tine pentru ca ai continut de valoare, nu sa te duci tu la AdSense pentru ca are reclama de valoare egala cu 2,3,4,5 centi etc.
aly21: Pune-ti reclama sub titlu, la inceputul articolului, nu la finalul lui. Substantivele proprii (numele de vedete) pune-le cu bold sau cu italic ca sa stie robotul adsense pe ce pui tu accent in text.
In AdSense se merita scris si despre vedete si trend-uri (bloguri gen "gossip") deci poti sa vezi daca se merita pus accent pe subst. proprii (numele vedetelor, in cazul asta) care si-asa sunt scrise la fel in orice limba.
Exact ce explicam eu mai sus. Ai site in lb. romana, corect? Dupa cum spuneam, nu avem multi adverstiseri romani si daca avem nu sunt din nisa ta. Prin urmare Google nu are ce anunturi sa-ti puna si din textul pe care il ai tu pe pagina poti avea cuvinte de gen "SEO" si iti baga anunturi in lb. engleza sau chiar germana sau orice altceva.
ce ciudat , azi imi arata 2 clickuri 60 de centi, dupa ceva timp cele 2 clickuri mi le arata la 59 de centi, cum ii posibil? sau prima data da si dupa aia se gandeste ca a dat prea mult ?
Cu cat ai mai multe afisari pe site, cu atat scade valoarea pretului/click.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)