Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Importanta link-exchange -urilor

kuerten este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Vârstă
    41
    Posturi
    121
    Putere Rep
    34

Implicit Importanta link-exchange -urilor

Salutare, am o mica nelamurire... pe care o consider cat de cat pertinenta..

Umbla o afirmatie conform careia daca ai multe IBL uri si putine link-uri externe site-ul tau ar capata mai multa importanta pt dl Google...

Personal mi se pare un lucru greu de realizat (presupunand ca nu dai bani pentru link exchange). De obicei se stie cum e treaba.. daca vrei sa iti puna cineva un link pe site.... trebuie sa pui si tu link-ul lui.. ceea ce ar avea un efect de apa de ploaie, conform afirmatiei de mai sus..(adica ce am dat am si luat.. "greutatea" site-ului meu nu creste)

Astept pareri
    Ultima modificare făcută de kuerten; 13th August 2007 la 01:10.

trask este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    11th August 2007
    Posturi
    97
    Putere Rep
    32

Implicit

mie sincer mi se pare un lucru foarte inteligent din partea domnilor de la Google. Ei pun pret pe continut. Daca site-ul este util, cu un continut bun, cu siguranta alti web mesteri vor pune un link spre acel site deoarece contine informatii de calitate. Si nu numai web mesterii...linkul unui site bun va circula pe forumuri, bloguri (in comentarii si posturi) si tot asa. Cei de la Google au observat acest lucru: nimeni nu-i obliga pe acei webmasteri sa puna linkul pe site (prin obligatie ma ofer la link exchange), deci ei au considerat acel site ca fiind unul de calitate, care merita vizitat.
    Si linkurile reciproce sunt importante, dar celelalte au o greutate mult mai mare. Cel putin asa era inainte. Acum nu mai stiu cum mai este. Pe la inceputul lui iulie newsletter-ul celor de la seo-news.com anunta ca linkurile ne-reciproce si-au pierdut avantajul pe care il aveau in fata celor reciproce. Totusi, se preciza ca algoritmul lui Google trece printr-o serie de schimbari si e posibil sa se indrepte aceasta greseala cat de curand. Da, este o mare greseala, daca-ar fi sa-mi dau cu parerea.
    Nu stiu daca acest lucru s-a mai schimbat sau nu, poate ne lamureste cineva mai informat.

autosos este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    2nd June 2006
    Locaţie
    cluj-napoca
    Vârstă
    52
    Posturi
    182
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de kuerten Vezi Post
    ...si putine link-uri externe site-ul tau ar capata mai multa importanta pt dl Google...
    Singura referinta pe care o stiu eu vis-a-vis de aceasta problema e ca numarul de link-uri externe de pe o pagina din site sa nu depaseasca nu numar rezonabil ( pe undeva citisem ca ar vorba de cca maxim 100 )

Seo_clean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    62
    Posturi
    167
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de trask Vezi Post
    Cel putin asa era inainte. Acum nu mai stiu cum mai este. Pe la inceputul lui iulie newsletter-ul celor de la seo-news.com anunta ca linkurile ne-reciproce si-au pierdut avantajul pe care il aveau in fata celor reciproce. Totusi, se preciza ca algoritmul lui Google trece printr-o serie de schimbari si e posibil sa se indrepte aceasta greseala cat de curand. Da, este o mare greseala, daca-ar fi sa-mi dau cu parerea.
    Cu siguranta (in my humble opinion) va ramane asa: cu avantajul linkurilor de popularitate in detrimentul celor de schimb deoarece este filozofie fundamentala a lui Google.

Excelenta opinia si exprimarea trask, Welcome here

Citat Postat în original de autosos Vezi Post
    Singura referinta pe care o stiu eu vis-a-vis de aceasta problema e ca numarul de link-uri externe de pe o pagina din site sa nu depaseasca nu numar rezonabil ( pe undeva citisem ca ar vorba de cca maxim 100 )
    Aici ai citit Autosos, pe seopedia, si se refera la totalitatea linkurilor
    Ultima modificare făcută de Seo_clean; 13th August 2007 la 16:19.
    Entrepreneurship & business research
    Daca arata ca o ratza, se misca si macane ca o ratza, atunci sigur este o ratza.

kuerten este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Vârstă
    41
    Posturi
    121
    Putere Rep
    34

Implicit

in cazul in care sa zicem incepi si tragi tare pt link exchange -uri cat este de optim sa ai linkuri de la pagini cu PR 0 ? sau mai mic? Este ok sau este nerecomandat, sa ai linkuri in pagini cu PR mai mic? (in sensul sa nu te traga dupa ele)

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    11th August 2007
    Posturi
    97
    Putere Rep
    32

Implicit

page rank-ul influenteaza foarte putin pozitionarea in paginile de rezultate. Unii spun ca nu influenteaza cu nimic, ca page rank-ul este doar o gluma proasta facuta sa-si bata capul cu ea mii de "experti" seo, dar altii spun ca influenteaza, dar foarte putin. Oricum, ideea cred ca ai prins-o. Mai citeste pe aici despre PR...
    Nu strica sa ai linkuri si de la pagini cu PR 0. Vor fi mult mai utile decat de la pagini cu PR 5 care n-au nici o legatura cu continutul site-ului tau. Asta, bineinteles, daca cele cu PR 0 fac parte din acelasi domeniu cu site-ul tau. Daca insa nu au nici cea mai mica legatura, nu te mai obosi cu ele...

Ideea este ca Google pune mare pret pe linkurile non-reciproce si mai ales pe acelea care provin de la site-uri din acelasi domeniu. Se intelege de ce...

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    62
    Posturi
    167
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de kuerten Vezi Post
    in cazul in care sa zicem incepi si tragi tare pt link exchange -uri cat este de optim sa ai linkuri de la pagini cu PR 0 ? sau mai mic? Este ok sau este nerecomandat, sa ai linkuri in pagini cu PR mai mic? (in sensul sa nu te traga dupa ele)
    Vom prefera site-uri ce au PR bun. Excelent este un PR4+
    Putem accepta si site-uri noi sau foarte noi cu un PR mai mic (dar nu 0) dar cu conditia (am scris asta deja in Atentie la escroci: Link exchange) daca pagina este bine optimizata are un bun content (deci previzionam ca ii va creste PR-ul) si cu conditia sa aiba putine linkuri de schimb

Pentru admini: Vad ca subiectul link-exchange prolifereaza in ultimele zile pe mai multe sectiuni. Nu ar fi bine sa fie mai concentrate pentru a nu apare aceleasi povesti scrise de mai multe ori ?
    Daca arata ca o ratza, se misca si macane ca o ratza, atunci sigur este o ratza.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    11th August 2007
    Posturi
    97
    Putere Rep
    32

Implicit

va bateti prea mult si in mod inutil capul cu PR-ul. Linkurile bune, cu care este recomandat sa faci link exchange, nu se aleg neaparat in functie de page rank. Daca un site are 2 luni de cand este online, este din acelasi domeniu cu al tau si din pacate are page rank 0 pt ca nu s-a facut inca update-ul la Google, dar are o multime de IBL-uri foarte bune, tu zici ca nu e bine sa faci link exchange cu el? Permite-mi sa te contrazic...

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

E nevoie de Ip-uri diferite si relevante (daca site-ul e regional sau general), prezenta buna in Serps de la IBL-uri (automat IBL-urile ar trebui sa tranfere trust si reputatie buna) si PR pentru tranfer si trust (PR bun...pentru alte lucruri nu pentru SERPs sau indexare). Un site poate avea prezenta buna in SERPs, nu uitati ca Google isi face update cam odata la 4 luni.
    Toate astea trebuie sa aiba cat de cat relevanta pentru site.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    62
    Posturi
    167
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de trask Vezi Post
    va bateti prea mult si in mod inutil capul cu PR-ul. Linkurile bune, cu care este recomandat sa faci link exchange, nu se aleg neaparat in functie de page rank. Am spus eu asta ? Daca un site are 2 luni de cand este online, este din acelasi domeniu cu al tau si din pacate are page rank 0 pt ca nu s-a facut inca update-ul la Google, dar are o multime de IBL-uri foarte bune, tu zici ca nu e bine sa faci link exchange cu el? Permite-mi sa te contrazic...
    Citeste toate postarile cu atentie. Altfel facem postari doar de dragul postarii .

In exemplul tau: daca site-ul are 2 luni si PR0 (arata-mi si mie unul) nu poate sa aiba o multime de IBL-uri foarte bune - by refferals ci doar cumparate sau prin exchange cu acelasi tip de site-uri (o spun din experienta) iar ca sa obtii linkuri de la concurenta de calitate iar e foarte greu. De ce oare daca eu ti-as propune un schimb de linkuri primul lucru pe care l-ai face ar fi sa imi verifici PR-ul si sa strimbi din nas daca el este 0 ?
    Eu spun doar ca trebuie multa atentie la schimb.
    Ultima modificare făcută de Seo_clean; 13th August 2007 la 18:15.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Importanta tag-urilor
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 28th March 2009, 15:22
  2. Schimbarea link-urilor
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th April 2008, 15:02
  3. Importanta vs relevanta
    De Federals în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th February 2008, 22:02
  4. Importanta backlink-urilor .edu
    De thefan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 9th November 2007, 13:14
  5. cum primiti banii din vinzarea link-urilor in afara Ro?
    De lixor în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 24th October 2006, 02:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •