Mai era cred pe undeva pe acest forum un threat deschis pe aceasta tema, dar nu l-am gasit si am fost foarte dezamagit si suparat de ceea ce am descoperit acuma, si n-am mai stat sa-l caut si am deschis unul nou.
Daca e bai, rog un admin sa mute postul meu acolo.
Deci care-mi e necazul si de ce sant asa suparat.
In urma cu ceva timp facusem un schimb de link-uri cu site-ul gumball3000 punct ro.
Vorbisem si stabilisem sa-l facem de forma ( 3 way link-exchange ) adica site-ul A catre site-ul B, site-ul B catre site-ul C, iar site-ul C catre site-ul A
Mai exact eu am pus pe pagina de parteneri de la tractari-auto punct com catre site-ul lui un link cu textul si ancorul cerut urmand ca el sa puna unul catre autosos punct ro de pe pagina /links catre mine.
Toate in regula pana azi ( cand cu ocazia faptului ca sa terminat BL-update ) am zis ca sa fac o verificare generala.
Si surpriza neplacuta... gasesc in codul sursa la respectivul site faimosul atribut : "nofollow" adica : <a rel="nofollow" href="http://www.autosos.ro" target="_blank">Tractari si Transport auto</a> |
Am atasat si un screen-capture cu codul sursa pe care l-am gasit azi pe acel site.
Mai ales ca in respectivul site am mai gasit inca multe "nofollow" atribuite unor alte site-uri cu care probabil se facuse la fel link-exchange.
Atrag inca o data atentia asupra necesitatii verificarii partenerilor de link-exchange periodic pt ca se pare ca sant unii care recurg la asemnea metode neortodoxe si cel putin incorecte fata de parterul de schimb.
O sa mentin link-ul pe acea pagina din site-ul meu timp de 30 de zile in care sper sa primesc un raspuns de la proprietarul site-ului referitor la motivul care a dus la atribuirea "nofollow" site-ului meu, dupa care o sa sterg respectivul link.
.................................................. ........................................
Un pic offtopic dar cred ca poate fi si catalogat ca on topic.Va las pe voi sa decideti.
Noi transportatorii ( sant administratorul unei firme de transport auto ) avem o baza de date comuna in care apar firmele care "uita" sa achite facturile de transport la timp catre prestatorul respectiv.
Asa ca in momentul in care o firma cu care nu am mai lucrat ne solicita un transport o verificam inainte de a onora comanda de transport daca este ok ( respectiv daca nu a avut incidente de plata catre alti transportatori )
De ce am adus acest on/off topic in discutie ?
Pentru ca ma gandesc daca nu ar strica ca cineva sa faca o lista cu astfel de site-uri care practica metode neortodoxe. Cred ca ar fi in avantajul tuturor celor care ne promovam corect site-urile sa stim de dinainte cu cine avem de-a face.
Am economisii atat timp cat si nervi ( pt ca sincer va spun la ora asta sant un pachet de nervi )
.................................................. ........................................
total off topic :
ma duc sa beau o cafea la o tipa sa ma linistesc.
http://forum.seopedia.ro/attachment....1&d=1186765777
cod gumball.jpg