Mi-am facut si eu 2 site-uri AMP; intr-adevar se incarca instantaneu pe mobile dar ca performanta nu si-au schimbat pozitia in serp. Speram ca macar 1, 2 pozitii sa mai creasca, sa merite efortul.
Voi, pareri ?
Mi-am facut si eu 2 site-uri AMP; intr-adevar se incarca instantaneu pe mobile dar ca performanta nu si-au schimbat pozitia in serp. Speram ca macar 1, 2 pozitii sa mai creasca, sa merite efortul.
Voi, pareri ?
Eh, sunt mai vechi, unul are vreo 2 ani si celalalt aproape 1 an vechime; avand in vedere ca nu s-au miscat din loc, nu stiu daca merita trecerea..
@Twigg
Salut, am scris acum mai bine de un an ca AMP pe anumite site-uri este inutil si ca in orice caz nu ajuta la pozitionare.
Trebuie sa avem o viteza de incarcare cat mai buna? Da! De ce? Ca sa oferim vizitatorilor o experienta mai buna pe site. Banuiesc ca toti ati citit despre afirmatiile celor de la Google ca aproximativ 40% din vizitatori abandoneaza pagina daca se incarca in mai mult de 3 secunde si despre testul facut de Amazon mai demult in care arata ca pentru fiecare secunda in plus la incarcarea paginii pierdea aproximativ 10% din vanzari.
Pentru marirea vitezei de incarcare AMP nu este raspunsul la orice site pentru ca se pierd multe functii importante pentru SEO (comentarii, butoane de distribuire, etc.). Cine doreste o viteza buna de incarcare trebuie sa se ocupe in primul rand de optimizarea site-ului, sa investeasca intr-un server bun si asa mai departe.
In plus, din testele efectuate de mine pe paginile AMP, se reduce si castigul de aproximativ 50%, iar pentru mine castigurile sunt importante. Degeaba am pagini cu scor pagespeed 100/100 daca nu imi produc nimic. Pentru voluntariat exista Wikipedia. Personal, nu am pagini care sa se incarce instantaneu sau cu pagespeed 100/100, dar am gasit un compromis intre o viteza de incarcare decenta si castiguri/conversii bune. Prin viteza de incarcare decenta inteleg 1-2 seccunde, in functie de cat e de "grea" pagina.
In concluzie, daca cineva spera ca doar instaland pluginul AMP va avea o crestere in SERP se inseala. AMP este util pentru anumite site-uri, cele de stiri incluse in Google News de exemplu, dar pentru majoritatea site-uri este inutil, ba chiar poate sa incurce.
Salut si iti multumesc pentru raspuns. Nu stiu cum dar am ratat acel topic deschis in 2016. Acum m-am lamurit, il voi scoate![]()
Eu mi-am pus modulul de AMP de la Yoast, vorbind de blog generalist (oarecum) e mai greu cu monitorizarea pozitilor in serp dar pot sa zic ca am mai vazut si de pe acolo o picatura de trafic semn ca e util in unele situatii.
@Twigg Salut, repet, AMP nu este total inutil, depinde de site. Tu trebuie sa evaluezi daca ai mai multe beneficii sau mai multe pierderi, daca iti este util sau nu, daca monetizezi si cum monetizezi, etc.
@haotik Salut, bineinteles ca ai si de acolo trafic pentru ca paginile AMP pe dispozitive mobile le inlocuiesc pe cele clasice in SERP. Deci, oricine iti acceseaza site-ul din cautari Google cu dispozitiv mobil aterizeaza direct pe pagina AMP. Un exemplu mai jos cu site-ul tau din semnatura.
Screenshot_2017-07-27-09-29-20.jpg
Dar, daca in paginile clasice (desktop) de pe site-ul tau vad si niste publicitate, in paginile AMP nu o mai vad, deci oricine iti viziteaza site-ul cu un dispozitiv mobil (provenind de pe Google) nu iti aduce nici un castig. Nu stiu cat castigi cu acele bannere publicitare, dar cu paginile AMP sigur ai castig zero pentru ca pur si simplu publicitatea nu apare. Banuiesc ca pentru tine e bine asa, in schimb pentru mine pe site-urile mele nu, dupa cum am spus mai sus, daca vreau sa fac voluntariat scriu pe wikipedia.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)