Smecheria, cel putin din punctul meu de vedere, nu e sa-ti apara acel search box la cautari, cat sa-ti apara + cand efectuezi cautarea sa te duca pe site-ul tau si sa se efectueze acolo cautarea!
Momentan, sunt 2 variante:
1. apare search box-ul (la toate exemplele date de voi) si cand cauti ceva se incarca de fapt o noua pagina google care-ti returneaza rezultate (relevante) de pe site-ul tau (practic se face o interogare de tipul termen_cautat site:numele_siteului.ro ).
2. apare search box-ul, dar intorgarea e facuta direct pe site-ul tau (ex: intri pe google.ro si cauti amazon uk, introduci in search box nikon D750 si ti se incarca pagina cu rezultatele cautarii de pe amazon.co.uk).
O mica-mare diferenta intre 1 si 2, nu?
Se pare ca trebuie implementat markup-ul corect (google trebuie sa paseze termenul de cautare site-ului) + asteptat ceva pentru a avea rezultatele de la punctul 2. Ceva detalii si aici: https://www.seroundtable.com/google-...ite-19173.html
Am verificat pentru mai multe site-uri si doar la amazon (US, UK) am intalnit pana acum varianta 2 implementata. Cunoasteti si alte cazuri?

Răspunde cu citat