26th December 2013, 17:10
4 out of 4 members found this post helpful.
Pentru redirect te poti lua dupa IP, vezi aici un API pentru geolocation geoplugin.net/json.gp?ip=1.1.1.1, unde 1.1.1.1 este ip-ul vizitatorului. Pe programam.ro/135-geolocation_sau_cum_aflii_tara_unui_ip.html mai gaseai cum folosesti acel API.
Ti-am facut eu deja codul complet:
- Pe pagina in romana pui codul php: pastebin.com/XwgNpqt4
- Iar pe pagina in engleza pui codul php: pastebin.com/Wh7UWR23
PS: A trebuit sa-l pun pe pastebin deoarece avea link-uri in el si nu puteam posta, iar mascarea lor strica designul codului, lucru la care tin foarte mult.
Ultima modificare făcută de Ionut Bajescu; 26th December 2013 la 17:22.
27th December 2013, 17:17
2 out of 2 members found this post helpful.
In caz ca tot nu o sa gasesti o modalitate prin care google ii va redirectiona unde trebuie, poti "transfera" sarcina de localizare de la server(php, care ar fi ingreunat load-ul paginii) la client(javascript), si astfel d-abia dupa ce pagina s-a incarcat complet se va verifica locatia vizitatorului si va fi redirectionat, neafectand viteza website-ului.
Pentru a face bypass la protectia Cross-Domain impusa de browsere poti folosii o pagina interna pe post de gateway catre un api de geolocation.
Ar mai fi HTML5 Geolocation, dar din pacate are nevoie de permisiuni care strica conceptul de usability(un click inutil in plus nu e niciodata dorit).
Imi pare rau ca nu pot ca nu pot raspunde d.p.d.v. SEO, dar cunostintele mele sunt semnificativ inferioare fata de ale multora de aici si nu vreau sa spun lucruri gresite, asa ca imi expun parerea doar d.p.d.v. al programarii.