Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Problema localizare vizitatori

zuuup este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    96
    Putere Rep
    29

Implicit Problema localizare vizitatori

Detin un website cu produse provenite din magazine din Romania si UE care livreaza in Romania. Site-ul by default este in romana dar este tradus si in engleza pe un subdomeniu: en . exemplu . ro. Orice url in romana se poate accessa si pe subdomeniul in engleza, continutul/design-ul este identic etichetele butoanele in schimb sunt in engleza.

Pentru a nu avea probleme de continut duplicat am folosit metatag-urile conform WMT guidlines:

<link rel="alternate" hreflang="x-default" href="www . exemplu . ro" />
    <link rel="alternate" hreflang="ro-RO" href="www . exemplu . ro" />
    <link rel="alternate" hreflang="en-GB" href="en . exemplu . ro" />

Problema este ca pentru keyword-urile principale pentru care s-a facut linkbuilding apar in cautari cu varianta in engleza(en . exemplu . ro) si nu cu domeniul principal in romana. Am verificat in analytics si la language 50% din traffic are "en-US".

languages.pngcountries.png

Cum as putea sa fac ca toti vizitatorii din Romania sa ajunga la varianta in romana iar englezii si americanii pe subdomeniu? Cum fac sa apara in cautari varianta in romana si nu varianta in engleza pentru vizitatori din Romania pe google . ro?

Ionut Bajescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th December 2013
    Locaţie
    Romania, Bucuresti.
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Pentru redirect te poti lua dupa IP, vezi aici un API pentru geolocation geoplugin.net/json.gp?ip=1.1.1.1, unde 1.1.1.1 este ip-ul vizitatorului. Pe programam.ro/135-geolocation_sau_cum_aflii_tara_unui_ip.html mai gaseai cum folosesti acel API.

Ti-am facut eu deja codul complet:
    - Pe pagina in romana pui codul php: pastebin.com/XwgNpqt4
    - Iar pe pagina in engleza pui codul php: pastebin.com/Wh7UWR23

PS: A trebuit sa-l pun pe pastebin deoarece avea link-uri in el si nu puteam posta, iar mascarea lor strica designul codului, lucru la care tin foarte mult.
    Ultima modificare făcută de Ionut Bajescu; 26th December 2013 la 17:22.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    96
    Putere Rep
    29

Implicit

Multumesc pentru raspuns! Din natura aplicatiei nu imi permit sa fac un query la un api extern la fiecare request, m-am gandit si eu la varianta asta, chiar detin o licenta premium de ip2location, dar nici asa nu mi se pare o solutie optima. Pe de alta parte vreau google sa indexeze toate versiunile (limbajele) si sa decida el corect pe care trebuie sa trimita vizitatorul fara sa intervin eu din cod. Din cate stiu exact pentru treaba asta s-a inventat metatagul cu hreflang :-?

Totusi de ce apar 50% din vizitatori cu en-US in analytics cand 90% din traffic e din Romania?! Voi ce valori aveti pentru site-uri cu vizitatori din .ro? Cei care folositi metatag-ul hreflang nu ati intampinat asemenea probleme?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

Citat Postat în original de zuuup Vezi Post
    Totusi de ce apar 50% din vizitatori cu en-US in analytics cand 90% din traffic e din Romania?! Voi ce valori aveti pentru site-uri cu vizitatori din .ro? Cei care folositi metatag-ul hreflang nu ati intampinat asemenea probleme?
    Probabil conteaza si cum au setat vizitatorii tai limba/regiunea in computer/tableta, un procent mare din romani au setat pe "en"
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Ionut Bajescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th December 2013
    Locaţie
    Romania, Bucuresti.
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

In caz ca tot nu o sa gasesti o modalitate prin care google ii va redirectiona unde trebuie, poti "transfera" sarcina de localizare de la server(php, care ar fi ingreunat load-ul paginii) la client(javascript), si astfel d-abia dupa ce pagina s-a incarcat complet se va verifica locatia vizitatorului si va fi redirectionat, neafectand viteza website-ului.
    Pentru a face bypass la protectia Cross-Domain impusa de browsere poti folosii o pagina interna pe post de gateway catre un api de geolocation.

Ar mai fi HTML5 Geolocation, dar din pacate are nevoie de permisiuni care strica conceptul de usability(un click inutil in plus nu e niciodata dorit).

Imi pare rau ca nu pot ca nu pot raspunde d.p.d.v. SEO, dar cunostintele mele sunt semnificativ inferioare fata de ale multora de aici si nu vreau sa spun lucruri gresite, asa ca imi expun parerea doar d.p.d.v. al programarii.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    96
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Probabil conteaza si cum au setat vizitatorii tai limba/regiunea in computer/tableta, un procent mare din romani au setat pe "en"
    Conform WMT, a doua parte din en-US, adica US reprezinta regiunea/tara din care vine vizitatorul. Din moment ce 90% din traffic vine din Romania, de ce apar vizitatori la gramada cu en-US(English speakers from United States)? Chiar daca au calculatorul setat pe engleza nu ar trebui sa apara cu en-RO?

Daca nu o sa reusesc sa rezolv problema, ca sa nu am probleme de continut duplicat o sa setez varianta de engleza pe un limbaj/tara de unde nu am vizitatori facand astfel varianta in engleza invizibila in cautari.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    96
    Putere Rep
    29

Implicit

Pana la urma am renuntat la versiunea in engleza si am facut o redirectare 301 spre varianta in romana. Google a inceput sa indexeze varianta in engleza pentru principalele keyword-uri pentru care am facut optimizare, lucru nedorit in cazul meu. Se poate inchide.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vizitatori Google
    De Vitalie în forumul Google
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 29th August 2011, 16:34
  2. Vizitatori de la google
    De saw în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 31st August 2007, 16:58
  3. am vizitatori dar nu im dau bani!
    De grip în forumul Adsense
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th January 2007, 01:41
  4. Cum ajungem la 1 000 de vizitatori pe zi?
    De slobodan în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 24th October 2006, 11:32
  5. Seopedia = 49 In Romania Ca Vizitatori
    De Cristian Mezei în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 26th May 2006, 05:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •