Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Ranking pe engleza / UK / US cu domeniu .ro?

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Ranking pe engleza / UK / US cu domeniu .ro?

Salut tuturor,

As fi curios daca sunt membri pe forum care au ranking cat de cat decent in Google, cu un site cu continut in engleza/ international, hostat afara, dar cu domeniu .ro . Din cate se stie, G localizeaza automat situl ca fiind .ro.

Matt Cutts spunea undeva de treaba asta ca ar fi un fel de "swimming upstream"... dar oricum vreau sa aud experiente directe, daca sunt.

Multumesc anticipat pentru orice informatii.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Si pe mine ma interesa ceva de genul candva si am gasit un exemplu, dar nu stiu cat e de relevant: cauta pe google.com "outsourcing romania". Primul site este .ro. N-am stat sa analizez link-urile sau de ce sta mai bine, dar faptul ca rankeaza primul pe .com pt o cautare in engleza, inseamna ca se poate
    Signatura lipsa

Zoly este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    1st June 2013
    Locaţie
    Potcoava
    Posturi
    107
    Putere Rep
    24

Implicit

Normal nu ar trebui sa aiba relevanta, uite de exemplu sunt multe site-uri cu extensia .us care rankeanza destul de bine pe RO.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Zoly Vezi Post
    Normal nu ar trebui sa aiba relevanta, uite de exemplu sunt multe site-uri cu extensia .us care rankeanza destul de bine pe RO.
    @Zoly, ce spui tu nu are nicio relevanta in acest context. .US e un domeniu generic astazi, e la fel ca si .com sau .net . Intrebarea mea se refera strict la .RO, si cei care au experienta directa cu .RO.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Si pe mine ma interesa ceva de genul candva si am gasit un exemplu, dar nu stiu cat e de relevant: cauta pe google.com "outsourcing romania". Primul site este .ro. N-am stat sa analizez link-urile sau de ce sta mai bine, dar faptul ca rankeaza primul pe .com pt o cautare in engleza, inseamna ca se poate
    @tymbark, daca nu ai facut cautarea de pe IP din US si/sau UK, nu cred ca este relevant. Oricum, repet ca as vrea sa stiu daca este cineva pe forum care are experienta directa cu asta si ne poate spune.

Ca un exemplu, The Leading Source Of Free Stock Photos - stock.xchng rankeaza destul de bine pentru "free stock photo", desi nu stiu cat de relevant e exemplul, poate ca nu e, pentru ca situl ala are 20,000 root.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@tymbark, am facut si eu cautarea din US, si "outsourcing romania" intoarce intr-adevar ca rezultat un site .ro.

Si totusi, ma intreb daca aceasta cautare e chiar relevanta. Termenul "romania" indica in mod clar destinatia geografica pentru aceasta cautare.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Ceva idei recente pe tema asta?

Am un domeniu .ro liber si o persoana dornica sa-si deschida un blog in engleza, un test, experiment sa vada daca se descurca, etc.

Ma gandeam sa o ajut sa-l dau gratis si sa foloseasca domeniul .ro mai ales ca e un nume ce-i place si nu e disponibil .com ...

totusi, poate ranka bine pe .com sau e un minus prea mare pentru cativa dolari ?

yoloswag este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th January 2016
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Prometeu salut, am observat ca nu se mai inghesuie nimeni la sfaturi si am decis sa actionez.

So ca sa-ti raspund cat mai bine la intrebare tie si celor care iti vor gasi postul in rezultatele de pe google si vor mai avea problema asta, nu este nici o diferenta in a face SEO pentru un domain .ro sau .com sau .net sau .xyz. Singura diferenta este in "increderea" utilizatorilor de internet cand acceseaza o pagina, majoritatea inca considera ca .com impreuna cu .net/org/ sunt top level domains doar din punctul asta de vedere.

Orice domain pe care il cumperi pleaca cu PR 0 si DA 0 (page rank and domain authority). Din Google Webmaster Tools iti poti selecta publicul tinta, daca doresti exclusiv pentru trafic dintr-o anumita tara(cu toate ca nu as recomanda asta). Inainte sa incepeti un drum de SEO incercati sa aveti cunostiinte basic despre ceea ce presupune SEO ca termeni tehnici si cum functioneaza toata tarasenia.

In principiu in functie de backlinkuri/traffic/limba continutului/relevanta continutului Google iti va "ridica" site-ul in rezultate.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de yoloswag Vezi Post
    Din Google Webmaster Tools iti poti selecta publicul tinta, daca doresti exclusiv pentru trafic dintr-o anumita tara(cu toate ca nu as recomanda asta).
    OK. Arata-ne te rog cum se seteaza un domeniu.ro pentru trafic din State. Mersi.

Citat Postat în original de yoloswag Vezi Post
    Inainte sa incepeti un drum de SEO incercati sa aveti cunostiinte basic despre ceea ce presupune SEO ca termeni tehnici si cum functioneaza toata tarasenia.
    Corect.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

yoloswag este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th January 2016
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    OK. Arata-ne te rog cum se seteaza un domeniu.ro pentru trafic din State. Mersi.

Corect.

Pentru userii care folosesc Google Webmaster Tools in romana. Open Google Webmaster Tools > Traffic de cautare > Directionare Internationala > Limba / Tara

Pe hyperlinkul cu "Aflati mai multe" din partea superioara gasiti articole de la oamenii de la Google cum sa implementati tag href si hreflang pentru tara, respectiv limba de cautare precum si pentru versiuni alternative a site-ului in mai multe limbi, cu implementare in sitemap.
    123.png

P.S. Nu pot posta linkuri, aparent trebuie sa fiu membru de cel putin 30 de zile.
    Ultima modificare făcută de yoloswag; 17th January 2016 la 18:39.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand domeniu engleza pr3
    De PhoeniXman în forumul Domenii
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th June 2012, 09:51
  2. Content writer limba engleza, domeniu antivirusi
    De Popescu Marian în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 28th July 2011, 10:15
  3. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 21st January 2011, 18:09
  4. Domeniu in engleza, content in romana
    De NetraKID în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 11th May 2008, 02:18
  5. Cumpar site/domeniu de stiri in engleza
    De dragoserv în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 4th October 2007, 02:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •