Salutare tuturor,

Postez pentru prima oara legat de o problema de SEO. Mai mult ca sigur nu mi se intampla numai mie (nici chiar asa ghinionist nu sunt), dar mai nou Google a inceput sa puna accent pe orice altceva inafara de calitate si relevanta.

Este vorba de un site pe nisa de tigari electronice (desi cred ca este irelevant acest aspect), sta excelent la toate capitolele si metricele (de pe opensiteexplorer) depasind toti competitorii, are si vechime, autoritate, arata si bine, design calumea si continut saptamanal (acum ceva vreme era zilnic). Mai nou vad ca au aparut toate dejectiile de site-uri facute cu greseli gramaticale sau fara continut, cu site-uri din ce in ce mai jenibile care incep sa prinda rank, ba chiar sa si depaseasca site-ul despre care vorbesc.

Intrebarea mea este: ce as putea face in cazul acesta? Penalizat, a fost pentru over-SEO (din cate banuiesc), a avut parte si de blackhat de la competitori dar am rezolvat in cele din urma cu disavow tool (treaba cu blackhat si disavow s-a intamplat acum cateva luni, ~2-3; deci clar nu prea are legatura acum). Nu stiu ce sa mai cred, pana la urma site-ul este profi, continutul este profi si calitativ, backlink-urile sunt bune, ancore diversificate... prezenta pe retele sociale destul de multe, plusuri pe Google Plus.. nu stiu ce sa mai cred. Orice ajutor sau parere imi este de mare folos (sper ).

Multumesc, astept pareri!