Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Rebranding

Afișare hibrid

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit Rebranding

Buna ziua dragi colegi. Ca tot vine sfarsitul de an, si cum omul, cand nu are ce face, isi creeza singur probleme, am hotarat sa rebranduiesc unul dintre siteurile din portofoliu.

So, eu am gandit asa:

1. Back-up fisirere si baza de date.
    2. Urcare fisiere pe noul domeniu
    3. Import baza de date via php my admin
    4. Modificare wp-config.php
    5. Redirect 301 de la vechiul site, catre cel nou, pentru ca structura de url-uri nu se schimba :
    Options +FollowSymLinks
    RewriteEngine on
    RewriteRule (.*) http://www.domeniu-nou.ro/$1 [R=301,L]
    In plus, am gasit pe net un mic tutorial, aici: http://www.cnet.ro/2009/11/30/schimb...-unui-blog-wp/ .

Chiar sunt necesare modificarile acestea in DB?

Imi scapa ceva? Ar mai trebui facut si altceva suplimentar?

Orice completare e binevenita. Multumesc in avans.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Andrei Luca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    2nd April 2007
    Locaţie
    Iași
    Posturi
    522
    Putere Rep
    43

1 out of 1 members found this post helpful.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Da, trebuie sa modifici numele domeniului in db, pentru ca o sa faca automat redirect la el când url-ul e diferit..
    Caut cu jingle.ro.

Calin B este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Arad
    Vârstă
    35
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Roby, e foarte simplu! Trebuie sa efectuezi urmatoarele modificari:

1. Incarca tot ce ai pe domeniul vechi pe cel nou (inclusiv wordpress + tema + plugin + imagini + tot ce ai ...)
    2. Creeaza o baza de date noua, incarca baza de date de pe vechiul site (nu cu sql query ci cu import), schimba sql name + parola + host in wp-config.php
    3. Modifica URL-ul site-ului din sql (in phpmyadmin), la tabelul wp_options => siteurl (cum zice si puthre)
    4. Te autentifici in wp-admin, mergi la option, modifici si url-ul care a ramas catre vechiul site.

Cam asta e tot, si merge perfect. (eu asa fac de fiecare data cand schimb domeniul)

Enjoy

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Multumesc tuturor.
    Pana la urma am procedat asa:
    1. Back-up fisiere
    2. Modificare wp-config cu noile date
    3. Upload fisiere
    4. Import baza date
    5. Rulat
    UPDATE wp_posts SET guid = REPLACE (guid, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_posts SET post_excerpt = REPLACE (post_excerpt, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_postmeta SET meta_value = REPLACE (meta_value, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    Redirect 301 de la vechiul domeniu catre cel nou.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Iar pentru a fi siguri ca totul merge ca la carte, puteti rula aceste secvente:
    #posts
    UPDATE wp_posts SET guid = REPLACE (guid, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_posts SET post_excerpt = REPLACE (post_excerpt, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_postmeta SET meta_value = REPLACE (meta_value, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    #comments
    UPDATE wp_comments SET comment_author_url = REPLACE (comment_author_url, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_comments SET comment_content = REPLACE (comment_content, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_commentmeta SET meta_value = REPLACE (meta_value, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    #links
    UPDATE wp_links SET link_url = REPLACE (link_url, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    UPDATE wp_links SET link_rss = REPLACE (link_rss, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    #options
    UPDATE wp_options SET option_value = REPLACE (option_value, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    #usermeta
    UPDATE wp_usermeta SET meta_value = REPLACE (meta_value, 'old_domain.com/', 'new_domain.com/');
    #posts
    UPDATE wp_posts SET guid = REPLACE (guid, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    UPDATE wp_posts SET post_excerpt = REPLACE (post_excerpt, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    UPDATE wp_postmeta SET meta_value = REPLACE (meta_value, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    #comments
    UPDATE wp_comments SET comment_author_url = REPLACE (comment_author_url, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    UPDATE wp_comments SET comment_content = REPLACE (comment_content, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    UPDATE wp_commentmeta SET meta_value = REPLACE (meta_value, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    #Links
    UPDATE wp_links SET link_url = REPLACE (link_url, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    UPDATE wp_links SET link_rss = REPLACE (link_rss, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    #options
    UPDATE wp_options SET option_value = REPLACE (option_value, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    #usermeta
    UPDATE wp_usermeta SET meta_value = REPLACE (meta_value, 'old_domain.com', 'new_domain.com');
    Via : Wordpress: How to update database URLs in a recently moved installation | Jordi Plana
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Rareori vei avea nevoie de alea de la urma, in general trebuie sa modifici URL-ul in Settings > General, faci backup la DB, urci fisierele, baza de date, schimbi detaliile la wp-config.php si atat.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Update: Se pare ca noul site e deja indexat in proportie de 60-70%. Nu s-a transferat PR-ul si pentru moment nu vede linkurile vechiului domeniu in WMT, dar banuiesc ca acest lucru dureaza ceva.

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Update II:
    Indexarea a ajuns pe la 80% .
    NU s-a transferat PR-ul , siteul nou urcand de la N/A la PR0
    Partea frumoasa este ca siteul nou a recastigat o parte din rankingurile pe care siteul vechi le pierduse (?). Sper sa nu fie doar ceva temporar.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Ceva nu este Ok, eu am mai facut o mutare si PR sa transferat PR aproape instantaneu
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Ceva nu este Ok, eu am mai facut o mutare si PR sa transferat PR aproape instantaneu
    Moasa-sa pe gheata. Redirectul functioneaza cum trebuie, noul site a fost indexat rapid.
    Sincer nu dau doi bani pe PR, asa ca nu imi bat capul.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Rebranding
    De impelo în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 3rd February 2012, 10:12

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •