Revin cu niste rectificari, am postat mai devreme o informatie pe baza a ceea ce am verificat acum cateva saptamani.
1. Siteul care a fost scos acum 3 ani are in WMT nu mai incluse pagini din siteurile unde a avut link sitewide.
2. Un site care a a eliminat toate linkurile sitewide acum 2 ani si o luna este regasit cu sute de linkuri in contul de WMT al fostelor siteuri referite (initial au fost zeci de mii).
3. Siteul cu paginile eliminate (deci implicit nu mai avea sitewide) nu mai este regasit ca referinta.
Se pare ca in aceasta perioada Google a devenit ceva mai consecvent.
Parerea mea este ca paginile sunt eliminate dupa primirea unui anumit numar de cod de eroare 404, iar cele cu importanta mai mica (daca ele nu mai erau referite intern cu atat mai mult valoarea lor devenea aproape nula) fiind verificate foarte rar, ajungeau sa fie pastrate cu anii pentru siteurile mai mari (sute de mii de pagini).
Oricum in acest ultim de interval de timp (nu as putea spune daca au fost 2 saptamani sau 2 luni de la ultima mea verificare de acest tip) unele din ele au fost "pierdute" masiv. Exemplu: 3500+ ==>> 780 sau 340.
Ori sistemul a devenit mai atent cu acesta situatie, ori poate ca in cazul siteurilor tinute sub observatie fiind mai putine linkuri OFF (404) de verificat procesul a fost accelerat.