Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: sfarsit iulie 2012 - modificari SERPS ptr studiu feedback utilizatori in functie de p

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit sfarsit iulie 2012 - modificari SERPS ptr studiu feedback utilizatori in functie de p

Observ de aproape o saptamana modificari cu mult peste media "normala".

Fenomenul se manifesta astfel: dupa circa 15-25 de zile de la 25.04.2012 sa zicem ca s-au stabilizat siteurile din Top4. Au fost din cand in cand interschimbari.
    De circa o saptamana pozitiile acestora sunt interschimbate rapid, oarecum ponderat cu pozitiile ocupate. Adica:
    - loc 1 mai trece cam 25% din timp pe loc 2, o data a "prins" si loc 3
    - loc 2 se misca peste 50% din timp pe locurile 1, 2, 4
    - loc 3 "vechi" se duce pe 2 (mai putin) si pe 4 (cel mai des), 5
    - loc 4 pe 3 mai mult, uneori si pe 2
    Aceasta m-a facut sa cred ca aceste siteuri (de fapt acele nise) trec prin o perioada de evaluare intensa dpdv al comportamentului vizitatorilor in fct de pozitia ocupata.

Mai pot confirma si altii aceasta rapiditatea acestor interschimbari in aceasta perioada?
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 30th July 2012 la 12:19.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Aceasta m-a facut sa cred ca aceste siteuri (de fapt acele nise) trec prin o perioada de evaluare intensa dpdv al comportamentului vizitatorilor in fct de pozitia ocupata.

Mai pot confirma si altii aceasta rapiditatea acestor interschimbari in aceasta perioada?
    Absolut corect. Acest comportament al Googleului este de peste un an. Vez si articolul meu cand prevedeam ca vor avea loc miscari in SERP. Vezi AICI
    Am urmarit fenomenul si se pare ca exista o ciclicitate in general cand e un update de Panda sau o rectificare.

Fenomenul se prezinta cam in felul urmator. intr-o perioada foarte scurta de timp - aprox 1 sapt - traficul urca cu 500-600% . Apoi urmeaza declinul. Cateodata revine la pozitiile anterioare cresterii. Din pacate in unele cazuti traficul scade pana ce tinde spre zero.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Fenomenul a mai continuat si cateva zile din august si apoi s-a stabilizat. A durat circa 10 zile. Cel putin pe nisele urmarite de mine. Cu siguranta ca acest proces are loc periodic, dar nivelul accelerat mentionat in acea perioada mi-a creat impresia unui lucru de tip hei-rup, ceva gen "in maxim 2 saptamani vreau sa vad toata treaba terminata".
    Intr-un final siteurile de top (primele 4) au fost asezate in ordinea valorii lor intrinseci (cel putin asa o vad eu): facilitati oferite utilizatorilor prin intermediul siteului, pretul si calitatea produselor samd. In exemplul de mai sus: primele 2 au ramas pe locurile lor, 3 s-a dus pe 4 (ulterior a inceput sa "plece in jos"), iar 4 pe 3.
    Intregul proces mi-a creat impresia ca a avut in vederea repozitionarea siteurilor ignorand aproape total elementele de SEO (sau ce-o fi insemnand SEO in acceptiunea data de majoritatea din noi).
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 25th August 2012 la 10:09.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 6th August 2012, 10:58
  2. Salutare (in sfarsit :) )
    De alexrus în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 9th November 2011, 23:33
  3. PR update 24 iulie
    De Diana în forumul Google
    Răspunsuri: 62
    Ultimul Post: 30th July 2008, 14:27
  4. PR/BL Update 27 iulie 2007