30th July 2012, 01:46
1 out of 1 members found this post helpful.
In 2008 un site pe care ma bazam foarte mult a fost penalizat de Mayday. Atunci am realizat ca in Google nu poti avea incredere si am inceput sa ma gandesc in primul rand la interesul personal.
Daca interesul personal se afla in conflict cu Google guidelines nu am nici o problema sa le incalc regulile. Putin imi pasa daca ma penalizeaza ori nu. Am invatat ca mereu sa am proiecte paralele si sa nu mai traiesc dintr-un singur site.
Daca Google se schimba , atunci si eu ma schimb si devin atat de agresiv cat este nevoie pentru a atinge scopul personal. Atat timp cat inca nu inteleg ce inseamna 100% "continut de calitate" PENTRU GOOGLE imi voi construi siteurile ghidat dupa interesul personal.
Ca sunt considerat in cazul asta spammer ori nu putin imi pasa. Eu duc o lupta practic cu Google pentru ca EL duce la randul lui o lupta cu mine . Prefer sa duc o lupta de gherila daca este cazul cu 10 siteuri pe o perioada de 1 an decat sa duc in spate un singur site 5 ani si apoi Google sa modifice iarasi regulile si sa raman cu ochii in soare. E mai profitabil.
Atat timp cat nu am garantia ca Google poate clasifica in mod just rezultatele in SERP nu pot avea incredere in el si sa-i respect 100% regulile. Pentru ca ce este astazi bun maine e rau . Cand Google va face clar diferentierea intre bun si rau atunci eu voi lua ca litera de lege regulile lui.
30th July 2012, 10:20
SEO-istul a fost (si mai este, cine stie pana cand) util lui Google: a "creat" "contentul" ptr SERPS. In felul acesta cei doi au putut convietui intr-o simbioza magica.
Pe masura ce continutul de calitate (atentie la ce ma refer aici la "continut") a devenit tot mai vast si Mister G. are de unde alege, topul chiar nu mai e relevant.
Concluzia logica: se va sterge la [cenzurat] cu toti SEO-istii de top (acestia ii concureaza, desi intr-o foarte mica masura, AdWords-ul). Din parteneri SEO-istii i-au devenit paraziti. Procesul de deparazitare a inceput si cred ca e ireversibil.
Cum spune englezul: C'est la vie !
Tradus in romaneste: Viata e o curva!
10th August 2012, 16:49
Interesanta dezbatere si doresc sa ma alatur si eu.
Google in momentul de fata detine cu certitudine monopolul desi uni corporatisti spalati pe creier ar sustine contrariul. Este normal ca Google sa actioneze in consecinta si sa elimine din cautari asa cum este profitabil pentru ei.
Legat de SEO, site-urile trebuiesc clasificate in baza unor algoritmi in consecinta ceea ce numim noi SEO nu are cum sa dispara, intodeauna vor exista niste lini directoare pe care Google le va trasa iar noi va trebui sa le intelegem si sa actionam in consecinta. Asa se intampla si acum, fiecare a inteles SEO cum a putut sau cum ia mers. Din punctul meu de vedere nu trebuiesc condamnati webmasterii deoarece ei au acelasi interes.
Pe de alta parte si intrand in teoria conspiratiei Google este cea mai mare agentie care detine date valoroase despre fiecare utilizator care foloseste internetul inca de la prima cautare (aici fiecare intelege ce vrea).
Google nu e nici pe departe la sfarsit, din contra se intareste pe zi ce trece iar SEO intra intr-o noua era.
Succes!