Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Pinguinul si cautarille locale

Razvan Badu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit Pinguinul si cautarille locale

Am magazinul online www.cartuse-imprimante.net penalizat odata cu introducerea Pinguinului, exemplu: pe cuvantul cheie "cartuse imprimanta" eram pe locul 1-2 (fluctua) pagina 1 de 1-2 ani. Acum nu mai sunt in top 100.

Dar, curios este faptul ca, daca caut cu locatia Brasov, apare pe pozitia 8 - pagina 1.
    In schimb, cu orice alta locatie nu apare; nu este inscris in Google Map sau ca business local. Are in schimb pe pagina de contact adresa din Brasov.

(inainte sa efectuez cautarile, sterg toate cookies si toate setarile browser-ului)

La voi cum se manifesta Pinguinul ? Apareti pe local ?

Mai ma gandesc ca, m-ar fi putut lovi si Venice, de fapt sa nu fie Pinguinul.....
    Detin un magazin online de cartuse imprimanta
    Si o firma de reumplere cartuse brasov

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

scoate orice detaliu de brasov din site, la contact, scoate textul si baga jpeg. vezi ce se intampla

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Venice nu tine cont doar de faptul ca ai in site inclus numele unui oras sau regiune, tine cont si de catalogarea in anumite site-uri ca site regional (chiar si directoare web), link-uri din site-uri regionale de exemplu dinbrasov .com sau din articole in care au in ele referinte la regiune, de exemplu un articol despre brasov sau servicii din brasov unde apare si link-ul tau
    La cautarile regionale concurenta este mai mica, si din acest motiv apari mai in fata. Venice nu te declaseaza, aduce in fata ta site-urile mai relevante pentru zona respectiva si de asta iesi mai in fata, de fapt apare un nou element de ranking regiunea, deci nu te penalizeaza
    Eu am intelesc ca pinguinul scade din valoarea pozitiva a scorului de ranking determinat de toti cei 200 de factori scorul de spam (pinguin) si cu ajutorul acestei valori da o pozitie
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Razvan Badu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit

Am uitat sa precizez ca este afectat doar indexul, restul paginilor si-au pastrat aproximativ aceleasi pozitii pe national.

Kidu, foarte buna ideea. O sa incerc sa testez pe un alt site, ca mai am cateva tot asa scoase de pe national si bagate pe local.

lovelife, mersi de parere. Singurul lucru care mi se pare ciudat este faptul ca, eu mai am cateva site-uri scoase de pe national si bagate numai pe local inainte de Pinguin, cam odata cu Venice. Exemplu: eram pe locul 2 pe national pentru "reumplere cartuse" de vre-o 4 ani, acum sunt numai pe Brasov pe locul 2 cu www.euro-tel.ro.

Incerc sa dau reputatie pentru posturile lui Kidu si lovelife dar primesc urmatorul mesaj "You may not vote on any more threads today", poate maine voi reusi...
    Detin un magazin online de cartuse imprimanta
    Si o firma de reumplere cartuse brasov

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Ne este de ajuns recunostinta ta vesnica

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

@Razvan Badu - Locatia de la contact probabil ca aduce un anumit scor site-ului la cautarile locale, dar nu cred ca este foarte importanta. Adresa poate deveni importanta in cazul in care ti-ai fi inscris site-ul in google places.

De ce spun asta?

Spre exemplu : cartuseimprimanta.ro - rankeaza foarte bine la nivel national si la contact au adresa din Cluj. E adevarat ca ccTLD-ul conteaza foarte mult in cazul asta.

Keyword Report - on keyword “cartuse imprimanta”

Iti recomand sa studiezi strategia SEO a concurentei in cele mai mici detalii.

....

dupa 5 minute

....

Dupa o scurta analiza consider ca site-ul tau a fost penalizat.

Site Explorer Results - Summary - Majestic SEO

Campania de backlink cred ca este problema principala. Spre deosebire de concurenta:

Site Explorer Results - Summary - Majestic SEO

care a avut o crestere a numarului de backlinks organica ...

Recomand sa incepi promovarea pe un domeniu nou si sa aplici alte tehnici de linkbuilding excluzand spamul sau dirctoarele de orice tip.
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Incerc sa dau reputatie pentru posturile lui Kidu si lovelife dar primesc urmatorul mesaj "You may not vote on any more threads today", poate maine voi reusi.
    Multumim de bunavointa, dar nu ne intereseaza reputatia
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Razvan Badu Vezi Post

Incerc sa dau reputatie pentru posturile lui Kidu si lovelife dar primesc urmatorul mesaj "You may not vote on any more threads today", poate maine voi reusi...
    Posibil sa fie din cauza asta: "Fiecare utilizator poate acorda maxim 5 reputatii intr-un termen de 24 de ore.
    Dupa ce un utilizator a acordat o reputatie unui alt utilizator, acesta trebuie sa acorde reputatie la 5 alti utilizatori inainte sa poata afecta reputatia aceluiasi utilizator." - Sistemul de reputatii

Cred ca iti sunt utile sfaturile de aici si aici

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Razvan Badu Vezi Post
    Am magazinul online www.cartuse-imprimante.net penalizat odata cu introducerea Pinguinului, exemplu: pe cuvantul cheie "cartuse imprimanta" eram pe locul 1-2 (fluctua) pagina 1 de 1-2 ani. Acum nu mai sunt in top 100.
    Nu cred ca e vorba de local, ai gasit site-ul local ptr ca aveai specificatii locale. Dar penalizarea e din cauza anchor textelor, avand in domeniu cuvinte chie e evident ca ai sanse sa fii penalizat. Diversifica anchor textele ptr prima pagina, incearca sa vezi ce domenii au valoare sau nu, ai mult mai multe decat concurentii.

2012-06-09_1155.jpg

"cartuse-imprimante.net" e mai ok ca anchor text decat "cartuse imprimanta". In plus, cu prima versiune specifici lui Google ca acele cuvinte cheie sint de fapt brandul tau din domeiu.

E inca in stadiul de teorie, dar vad ca multe site-uri care au avut proportie dubla sau tripla de link-uri fata de concurenti au fost penalizati.

2012-06-09_1149.png

In cazul tau, ai multe domenii care dau link comparativ cu actuala concurenta. Asta e un motiv de over optimisation. Daca ptr a ajunge pe prima pagina la un anumit cheie, media IBL-urilor concurentilor e mai mica decat IBL-urile pe care le ai tu, atunci sint motive de penalizare.

Daca din 10 rezultate se ajunge la o medie (numere comune, aproximative) ptr restul de 9 si tu depasesti cu mult acea medie, atunci esti penalizat. E o observatie personala, poata fi combatuta.

Conform OSE tu ai 2,432 Followed Linking Root Domains, in timp ce chrisnova.ro are 98, cartuseimprimanta.ro are 72 si cartuse-imprimante.ro 342.

Deci ai mult fata de concurenta, ceea ce e evident (dupa noile reguli) motiv de penalizare.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Script portal de restaurante locale (un mic ajutor)
    De all3ss1o în forumul WordPress
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th May 2012, 22:16
  2. intrebare pentru cei cu site-uri locale
    De Krm în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 1st November 2010, 15:41
  3. publicitate site-uri locale
    De blueeyesromanesti în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th September 2010, 23:17
  4. Google - rezultate locale