Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 26

Subiect: Unde considerati ca se trage linia intre keywordurile locale si cele generice?

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    38

Lightbulb Unde considerati ca se trage linia intre keywordurile locale si cele generice?

Consider importanta clasificarea cuvintelor cheie pentru care se va face promovarea, in stabilirea strategiei SEO.

Doresc sa mentionez in prima faza acceptiunea mea pentru keyworduri locale si generice in acest topic.

- cele locale returneaza rezultate diferite in functie de orasul de unde se face cautarea
    - cele generice returneaza acelasi rezultat indiferent de oras

Pentru toti este clar ca un keyword de genul "livrare pizza" este un keyword local, insa unde anume se trage linia pentru keywordurile formate dintr-un singur cuvant ?

Cautari pe Google pentru "pizza" va returna rezultate diferite in functie de locatie ( oras ) dar ce spuneti de "webdesign" spre exemplu pentru care pana in urma cu aproximativ o luna si jumatate google returna rezultate identice indiferent de oras, iar acum returneaza rezultate diferite. Clar este ca Google invata, insa, care considerati ca pot fi atributele de care tine cont in clasarea unui keyword ca generic sau local ? ... mai ales pentru cuvintele cheie non English ...

Considerati ca un keyword de genul "serviciu" + "oras" este local sau generic ?
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

greu de spus, dar cand pui si orasul langa cuvant devine local
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    31
    Posturi
    458
    Putere Rep
    29

Implicit

Nu cred ca putem sa definim clar. Am incercat 5 cautari total diferite si la absolut totul imi da rezultat din Craiova, sau in primele 5-6 pozitii este neaparat un rezultat din Craiova.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Pentru Google este usor de spus care expresie trebuie sa devina "locala".
    De exemplu, daca "pizza + [oras]" a depasit ca numar "pizza", atunci clar ca este o cautare locala.
    Cu cat procentul de cautari "keyword + locatie" este mai mare, cu atat algoritmul incearca sa filtreze rezultatele locale mai "aprig".
    Tu iti poti face o idee doar in GKT - vezi daca apare / predomina cautari locale relevante petntru termenul care te intereseaza
    Trust, but verify.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    38

Question

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    greu de spus, dar cand pui si orasul langa cuvant devine local
    Un punct de vedere similar il contin toate raspunsurile de mai sus, dar ATENTIE , dpdv al optimizarii SEO premisa este 100% eronata. De ce ?

Pentru cautarea "pizza brasov" spre exemplu - rezultatele obtinute indiferent de localitatea de unde cautati sunt aceleasi:

Keyword Report - on keyword “pizza brasov” - de urmarit a doua parte a raportului, pentru rezultatele de pe google.ro

din acest motiv, conform

Citat Postat în original de sergiuliano Vezi Post
    ...
    Doresc sa mentionez in prima faza acceptiunea mea pentru keyworduri locale si generice in acest topic.

- cele locale returneaza rezultate diferite in functie de orasul de unde se face cautarea
    - cele generice returneaza acelasi rezultat indiferent de oras
    ...
    keywordul ar fi unul generic, adica , strategia SEO este aceeasi ca pentru orice alt keyword generic, ex: "proiecte case" , care nu include numele localitatii si returneaza aceleasi rezultate indiferent de locatie.

Spre deosebire de "pizza brasov", "livrare pizza" reutrneaza rezultate diferite in functie de locatia de unde se face cautarea:

pizzahut.ro Keyword Report - on keyword “pizza”

si cu toate ca nu include numele localitatii, il consider un keyword generic / Romania .

Din acest motiv
    ... Consider foarte importanta clasificarea cuvintelor cheie pentru care se va face promovarea, in stabilirea strategiei SEO...
    Intrebarea mea ramane in picioare. Oare de ce tine cont google pentru a clasifica keywordurile ca fiind generice sau locale ( in acceptiunea expirmata mai sus ) ?

Sa fie vorba de un algoritm care sa faca analiza per semantica/keyword:

ex: pizza , livrare pizza, web design etc - sa fie considerate keyworduri locale

sau analiza se limiteaza exclusiv la statistici de comportament al utilizatorilor dupa ce cauta keyword-ul respectiv si numar de rezultate diferite / locatie ?

Care ar putea fi criteriile prin care un keyword generic sa devina local sau viceversa? ( vezi exemplul "web design", "webdesign" )

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am facut si eu un test acum
    Am cautat "pizza" fiind localizat dupa IP in Galati si am cautat "pizza Galati"
    Rezultatele sunt foarte diferite, la prima cautare "Pizza" primele 4 rezultate sunt din Bucuresti, urmeaza harta inca 3 din Galati si apoi inca cateva bucuresti
    La cautarea "pizza galati" am in prima pagina doar pizzerii din Galati, pagina este complet diferita, rezultatele mult mai bune.
    Diferentele sunt determinate de modul de optimizare.
    Din ce am inteles din ce am citit pe com la venice nu conteaza doar faptul ca ai in pagina numele orasului, cel mai important este sa ai numele orasului in pagina de contact, sau intr-o pagina similara unde google poate recunoste ca fiind o adresa. Apoi conteaza contextualitatea link-urilor, daca paginile sau site-urile de unde vin link-urile au o orientare regionala sau nu, probabil conteaza si ponderea link-urilor regionale din numarul de link-uri
    Din ce am observat prima pozitie se pastreaza in toate locatiile, la un site pozitionat de Pinguin, am ramas pe prima pagina la o cautare generala (nume de brand), dar care este afisata si regional foarte diferit. cand caut regional si eu am la pagina de contact orasul respectiv imi afiseaza pagina principala si inca 1-2 pagini ale site-ului meu probabil considerate relevante regional.

Ce am mai observat ca ajuta foarte mult daca ai mai multe orase si la inceputul paginii ai trecute orasele cu un cod de genul
    <a href="#sediu iasi">Iasi</a>
    care duce la adresa din orasul respectiv deoarece in fata sediului ai un cod de genul
    <a name="sediu iasi"></a>
    La cautarea regionala "pizza" va apare si un link secundar sub link-ul principal "Iasi" care va duce la textul cu adresa

Am testat asta pe mai multe site-uri si functioneaza foarte bine, dar la un site nu mi-a aratat.
    Nu imi dau seama cat de mult creste rata de click, sau daca este influentata de aceasta informatie suplimentara, eu presupun ca da, deoarece astfel vizitatorul este convins ca este un site regional chiar daca tu in pagina relevanta si in descrierea returnata de google nu ai trecut numele orasului.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    31
    Posturi
    458
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Am facut si eu un test acum
    Am cautat "pizza" fiind localizat dupa IP in Galati si am cautat "pizza Galati"
    Rezultatele sunt foarte diferite, la prima cautare "Pizza" primele 4 rezultate sunt din Bucuresti, urmeaza harta inca 3 din Galati si apoi inca cateva bucuresti
    La cautarea "pizza galati" am in prima pagina doar pizzerii din Galati, pagina este complet diferita, rezultatele mult mai bune.
    Si totusi, chiar si la cautarea simpla `pizza` tot primesti rezultate regionale.

Si eu am testat, pe vreo 4-5 cautari. Pana si la cuvantul `caini` mi-a returnat rezultate din Craiova. Sa nu mai vorbesc de `mobila` sau `reparatii`.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Nu primesti rezultate regionale bune deoarece suprinzator de multe site-uri nu au trecuta la contact si localitatea, mai ales la firmele din Bucuresti, ei trec direct strada si numarul, fara sa se gandeasca si la oras, deoarece multi Bucuresteni se vad centrul universului.

Eu ma amuz cand ma suna diferiti clienti si cand le spun ca sunt din Galati, ma intreaba ceva de genul "In ce sector este?" sau "Dar unde aveti sediul in bucuresti?" sau "Cum sa nu aveti sediul in Bucuresti" si altele

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de lumpy Vezi Post
    Si totusi, chiar si la cautarea simpla `pizza` tot primesti rezultate regionale.

Si eu am testat, pe vreo 4-5 cautari. Pana si la cuvantul `caini` mi-a returnat rezultate din Craiova. Sa nu mai vorbesc de `mobila` sau `reparatii`.
    de acord: Keyword Report - on keyword &ldquo;caini&rdquo;

hai sa incercam sa facem o lista exacta de atribute de care google ar putea tine cont:

1) numarul de pagini ce asocieaza keywordul cu numele de locatii ex: pizza brasov, pizza bucuresti, pizza cluj ( spre deosebire de un cheiword generic "inregistrare domenii" care nu apare in general cu localia langa )
    2) rezultatele si targhetarea setata in google places si din alte site-uri / directoare locale
    3) informatiile din pagina de contact, alt-uri imagini, nume URL si alte atribute ce tin exclusiv de optimizarea onpage ...
    4) +1 - uri primite de la ultilizator google plus din aceeasi locatie
    5) adresa de whois a domeniului - in general pentru generic TLDs

oare in cazul in care site-ul are SSL sa conteze si adresa proprietarului certificatului SSL ?

what else ?

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Intrebarea mea ramane in picioare. Oare de ce tine cont google pentru a clasifica keywordurile ca fiind generice sau locale ( in acceptiunea expirmata mai sus ) ?
    Eu tind sa cred ca unele queryuri sunt clasificate manual de cei de la google ca "mai regionale" sau "mai recente". Din cate stiu de exemplu la o cautare despre cutremure conteaza mult mai mult data articolului fata de o cautare de reteta de prajituri. Si cred ca sunt categorisite unele keywords manual sa aiba pondere mai mare data articolului sau adresa care apare pe website.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

E foarte important daca la acest raport s-a interogat acelasi server de la google (cu acelasi IP) in acelasi moment.
    Caut cu jingle.ro.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Noile domenii generice
    De 100R în forumul Domenii
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 25th March 2012, 14:13
  2. Vizite venite pe toate keywordurile din tag cloud
    De Alex Dumitru în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th September 2010, 22:12
  3. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 7th May 2010, 02:00
  4. Inscrierea in dir strain te poate trage in jos?
    De cos_raq în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 9th October 2008, 00:06
  5. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 15th July 2008, 14:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •