1 out of 1 members found this post helpful.
Am facut si eu un test acum
Am cautat "pizza" fiind localizat dupa IP in Galati si am cautat "pizza Galati"
Rezultatele sunt foarte diferite, la prima cautare "Pizza" primele 4 rezultate sunt din Bucuresti, urmeaza harta inca 3 din Galati si apoi inca cateva bucuresti
La cautarea "pizza galati" am in prima pagina doar pizzerii din Galati, pagina este complet diferita, rezultatele mult mai bune.
Diferentele sunt determinate de modul de optimizare.
Din ce am inteles din ce am citit pe com la venice nu conteaza doar faptul ca ai in pagina numele orasului, cel mai important este sa ai numele orasului in pagina de contact, sau intr-o pagina similara unde google poate recunoste ca fiind o adresa. Apoi conteaza contextualitatea link-urilor, daca paginile sau site-urile de unde vin link-urile au o orientare regionala sau nu, probabil conteaza si ponderea link-urilor regionale din numarul de link-uri
Din ce am observat prima pozitie se pastreaza in toate locatiile, la un site pozitionat de Pinguin, am ramas pe prima pagina la o cautare generala (nume de brand), dar care este afisata si regional foarte diferit. cand caut regional si eu am la pagina de contact orasul respectiv imi afiseaza pagina principala si inca 1-2 pagini ale site-ului meu probabil considerate relevante regional.
Ce am mai observat ca ajuta foarte mult daca ai mai multe orase si la inceputul paginii ai trecute orasele cu un cod de genul
<a href="#sediu iasi">Iasi</a>
care duce la adresa din orasul respectiv deoarece in fata sediului ai un cod de genul
<a name="sediu iasi"></a>
La cautarea regionala "pizza" va apare si un link secundar sub link-ul principal "Iasi" care va duce la textul cu adresa
Am testat asta pe mai multe site-uri si functioneaza foarte bine, dar la un site nu mi-a aratat.
Nu imi dau seama cat de mult creste rata de click, sau daca este influentata de aceasta informatie suplimentara, eu presupun ca da, deoarece astfel vizitatorul este convins ca este un site regional chiar daca tu in pagina relevanta si in descrierea returnata de google nu ai trecut numele orasului.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama