Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 30

Subiect: Cum ii declari lui google ca o anumita expresie e brand?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Google ia ca principal indicator numele domenliului. De aia apar si atatea domenii keyword match care rankeaza aiurea in top. Le confunda
    Algoritmul nu e complet sau nu e perfectionat pe limba romana (inca).

Stiu ca multi o sa ma injure, dar deabia astept sa zboare din cautari keyword-match-urile gen "pantofi-de-dama.org" etc.
    Trust, but verify.

Ramonel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    154
    Putere Rep
    26

Implicit

Cu alte cuvinte, daca am inteles eu bine, nu ii declari nimic lui Google il lasi pe el sa se prinda singur de un brand. Creezi un brand te folosesti de putin marketing ca sa il faci cunoscut, apoi apar cautarile dupa brandul respectiv si astfel Google isi da seama. Corect?

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    62

Implicit

Asta ar insemna ca orice cuvant/expresie cu numar relativ mare de cautari e brand. Parca nu e asa
    Sa mai vedem pareri.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Cream un un concept original sau macar diferit de restul prin ceva, un produs de exemplu si care poate fi identificat prin denumirea respectiva, logo si alte elemente specifice usor de recunoscut. Recunoasterea ca brand de valoare vine pe parcurs prin popularitatea data de cautarile pe brand, nume, cred ca Google observa, daca esti popular merge vorba si tot mai multi cauta pentru numele de domeniu, denumirea brandului. Google, Facebook, presupun ca sunt cautate cu denumirea lor, de un numar foarte mare in comparatie cu motor de cautare, retea de socializare, au si trafic direct mare. Probabil sunt cativa indicatori.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Cred ca ar trebui sa definesti 3 lucruri:
    - ce inseamna pentru tine "brand"
    - ce crezi ca inseamna pentru google "brand"
    - ce inseamna de fapt "brand"

Far ainformatiile astea ne dam cu parerea in gol. Tragem gloante oarbe.
    Trust, but verify.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Google cunoaste reguli de semantica de pe vremea cand era copil mic. Isi va da seama de brand din formularile in care apare brandul respectiv. Ex: "vand geaca piele Gico", primele 3 cuvinte, oricat de populare ar fi ele, nu vor fi niciodata branduri, asa ca mai ramane doar "Gico" si daca il tot intalneste asa va intelege ca e brand.

Apoi, brandurile apar in comunicate de presa, articole de presa, mentiuni in cataloage, siteuri de afaceri, liste de branduri, si tot asa. E putin probabil sa apare brandul tau in astfel de locatii si sa nu se prinda Google ca e brand. Studiezi la alte branduri, semantica si felul in care apar si faci si tu la fel..

De declarat nu poti sa-i declari nimic, decat daca brandul tau e chiar numele unui segment de piata sau nisa exclusiva, lucru putin probabil deoarece sunt foarte putine astfel de branduri (ex: "adidasi" - nisa, Adidas - brand).
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    80
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    80

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Stiu ca multi o sa ma injure, dar deabia astept sa zboare din cautari keyword-match-urile gen "pantofi-de-dama.org" etc.
    Mie deja mi se pare ca au cam inceput sa dispara, dar s-ar putea sa fie doar wishful thinking .
    Caut cu jingle.ro.

adrianciocalau este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    5th December 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    103
    Putere Rep
    26

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Zicea cineva foarte bine aici: un brand nu se declara ci se construieste. Si mare dreptate avea...

In primul rand, nu ai nicio sansa sa "iesi" cu un cuvant sau o alaturare de cuvinte intr-o buna zi si sa vrei sa-l impui ca brand. Parerea mea in aceasta privinta este urmatoarea:

- nu vei avea nicio sansa sa impui ceva ca "brand" daca acel ceva chiar nu e un "brand" ci doar ceva artificial, inventat de tine, de pe o zi pe alta, doar de dragul de a fi inventat
    - iti trebuie o rabdare de fier si munca zilnica si sustinuta in acest sens

Ce ar trebui sa faci, in opinia mea:

- alege un nume unic, cat se poate de distinct ( ... daca vrei sa te impui ca brand cu "pantofi de dama", mult succes din partea mea!)
    - hotaraste-te la un .TLD principal pe care-l vei inregistra si-l vei folosi si daca bugetul iti permite, inregistreaza cat mai multe din .TLD-urile disponibile
    - procedeaza la fel cu conturile de Gmail, Yahoo, pagina de Facebook, Google plus, etc.
    - ideal ar fi ca firma din spatele brandului sa se numeasca la fel cu brandul sau cel putin sa contina si numele brandului (va zic asta din experienta), altfel se creaza oarecare confuzie; nu-i musai, dar ar fi bine daca se poate
    - scrie si trimite constant comunicate de presa despre produsele sau serviciile pe care le prestezi sub brandul pe care vrei sa-l promovezi
    - pune-ti afacerea pe Google maps folosind verificarea prin carte postala
    - inscrie-ti brandul in directoarele si site-urile de business din aria ta geografica
    - incurajeaza-ti clientii sa scrie review-uri despre brand-ul tau (de ex. pe Google maps / places)
    - foloseste numele brand-ului in tag-urile de pe site-ul tau (ex. <TITLE>BRANDU'MEU - Covoare de lana</TITLE>, <TITLE>BRANDU'MEU - Cum ajungi la noi</TITLE>)
    - stiu ca ancora "covoare de lana" te ajuta sa urci in cautari, dar incearca sa obtii si backlinks cu ancora "BRANDU'MEU" in egala masura

Vei stii ca incepi sa fii un "brand" (cel putin online) cand

- procentul de "direct traffic" din Analytics va fi decent
    - cand vei tasta primele trei litere din brand in Google si Mr.G o sa-ti sugereze tot numele brandului
    - cand la cautarea brand-ului vei fi primul rezultat, urmat de o tona de "sitelinks", o sa ai cat mai multe stele portocalii sub nume si textul "15 recenzii Google", in partea dreapta o sa fie afisata harta Google cu pointer pe adresa ta

Si multe altele...
    viaRomania - agentie de turism

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.081
    Putere Rep
    61

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

adrianciocalau le-a expus cam pe toate, eu consider primordial :

- aducerea de backlink-uri cu numele brandului
    - crearea de profile pe site-urile sociale cu numele brandului
    - Google Maps

Uite ca exemplu banal, pe site-ul autovit, in footer exista link-uri catre site-urile din reteaua lor - acestea nu au ancora "anunturi gratuite", ci au pus pur si simplu "Mercador"

Daca iti faci un site, de ex : "spcv.ro" sau "sehotpedistcascalivator.ro", ai in titlu "sehotpedist cascalivator" si obtii backlink-uri cu "sehotpedist cascalivator", in cele din urma Google va sti ca acel cuvant/site reprezinta un brand.
    Este posibil sa se traga un "semnal de alarma" daca numarul de cautari directe catre brandul tau ajunge la un procent insemnat.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    62

Implicit

Mult adevar in ultimele doua posturi.
    Multumiri
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. cautare situri dintr-o anumita tara
    De terminator în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th July 2011, 04:40
  2. Domeniu SEO + brand
    De puthre în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 1st March 2011, 18:20
  3. Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 7th January 2011, 17:14
  4. Brand Romania?
    De Dragos Nicu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th December 2010, 17:13
  5. Google castiga un proces de incalcare a unui brand
    De Toto în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 21st January 2007, 22:26