Chiar daca nu intra sub incidenta local search, vreau sa va intreb daca ati avut de-a face cu site-uri ai caror vizitatori nu veneau numai din tara respectiva, ci si din.. diaspora sa zicem
Voi lua un exemplu simplu, chiar pentru Romania, chiar daca se poate aplica si in sensul minoritatilor din alte tari, sau pur si simplu a aceleiasi limbi vorbite (BR/PT sau FR/CA-FR).
Revin la exemplu: eu fac un site pentru romani, in limba romana, cctld .RO, majoritatea vizitatori romani. Dar uitandu-ma in analytics vad si oameni din italia, sau spania, franta, UK. Imi place asta, si vreau sa imbunatatesc pozitiile pentru cautarile din google.es, .it, sau chiar .com. Cum fac asta ? Si de ce unii competitori sunt mai sus decat mine pe aceleasi cuvinte acolo, chiar daca in RO nu e neaparat la fel ?
Daca exista factori pentru asa ceva, eu m-am gandit la cativa. E posibil sa vorbesc prostii, sau acesti vizitatori sunt ignorati rau de google si al lui geotargeting.
Eu m-am gandit la :
- tipul de cautare in raport cu continutul (se cauta stiri din sport - atunci rezultatele sunt stiri din sport) ;
- cat de relevanta e cautarea pentru continut (site-ul A are 100 de stiri despre subiect, atunci va fi mai sus decat B, care are doar 20) ;
- exclusivitate, originalitate, sursa (daca site-ul A scrie primul ceva nou si site-ul B preia, se garanteaza ca A va fi mai sus decat B ?)
- optimizare pentru acele tari (cum se poate face asta tehnic ?) sau cu link-uri din acele tari ?
- coding ? exista vreo metoda sa-i zici lui Google ca desi ai continut in limba romana tu vrei sa targetezi toti romanii din lumea asta? in afara de subdomenii sau subdirectoare targetate in wmt
A mai avut cineva de-a face cu asa ceva si poate sa ne impartaseasca bune practici sau aveti in minte si alti factori?