Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Aparent, nici Panda 2.5 nu-i destul pt a curata spam-ul.. Asteptam Panda 3.0..

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Thumbs down Aparent, nici Panda 2.5 nu-i destul pt a curata spam-ul.. Asteptam Panda 3.0..

Am vazut pe searchmetrics statisticile cu site-urile afectate de Panda 2.5 si m-am gandit ca "fii atent, astia au facut treaba buna".

Dar apoi marea parte a site-urilor si-au revenit

Acum ma uitam putin pe Freelancer sa vad ce proiecte mai posteaza lumea si am vazut ca cei de la Freelancer spameaza fara nicio problema. Ok, poate nu-i chiar spam spam, dar clar nu-i nici ceva pur white-hat.

Daca luam orice proiect de pe freelancer, vedem ca la sfarsitul cerintei proiectului, apar niste link-uri spre pagini de cautari generate automat cu cuvinte extrase din continutul proiectului.

De exemplu, SEO www.tradetuber.com Products list to Google top 10 | Internet Marketing | Leads | Marketing | SEO | YouTube

La sfarsit apare ceva de genul:

See more: tradetuber products, tradetuber, result based seo, bing yahoo seo, google com, seo yahoo bing, yandex expert, list contact yahoo, www livejasmin com www google co in, www google redtube com, list google products, google products list, list google searchs, google products search freelance, contact list google yahoo, mailing list google search, google products, list google websites

Toate keyword-urile alea de acolo au link-uri spre pagini de genul nume keyword freelancers & jobs | Freelancer.com

Iar daca intri pe o pagina de aceea, practic nu este nimic altceva decat un dummy text in care se introduce keyword-ul respectiv, care apare si in title-ul paginii, si se repeta de mai multe ori pe pagina. Iar pe langa asta, sunt afisate proiecte care contin macar unul din cuvintele din cautarea respectiva.

Iar de parca asta n-ar fi destul, nu este doar o singura pagina de genul, sunt cel putin 2 pt fiecare cautare:

freelancer.com/work/...
    freelancer.com/job-search/...

Ambele au aproape acelasi continut inutil, doar ca alte formulari.

Iar daca e sa cautam de exemplu pe google un exemplu de keyword dintr-ala, "german copywriter needed", vedem ca paginile de pe freelancer sunt pe pozitiile 4-5. Pentru o alta cautare (inutila ce-i drept, nu cauta nimeni asa ceva) "www livejasmin com www google co in", Freelancer are primele 4 pozitii.

Pe google sunt indexate 3.8 mil de pagini freelancer.com/job-search si 3.2 mil de pagini freelancer.com/work

Asta ma duce cu gandul la pluginul ala pt WP cu incoming terms sau ceva de genul, care practic iti genera cate o pagina de cautare pt termenii de pe care ajungeau userii de pe google pe site-ul tau. Alt plugin idiot care genereaza zeci de mii de pagini inutile.

Traiasca Panda
    Signatura lipsa

Cata. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st August 2005
    Posturi
    330
    Putere Rep
    38

Implicit

Chiar crezi ca se poate face ceva cu o precizie 100% incat sa curete spamul?
    Imi aduc aminte ce spunea un politist: "Decat sa arestez unul nevinovat, mai bine las un hot liber"

Daca tehnica nu e inca suficient de evoluata, nu are rost ca prin incercarea de a curata spamul sa dea probabil si in site-uri bune la care oamenii muncesc mult!

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Cata. Vezi Post
    Chiar crezi ca se poate face ceva cu o precizie 100% incat sa curete spamul?
    Imi aduc aminte ce spunea un politist: "Decat sa arestez unul nevinovat, mai bine las un hot liber"
    A zis-o Voltair initial "Decat un nevinovat condamant, mai bine 10 vinovati in libertate!" si e un principiu de drept

Revenind si la Panda, eu cred ca pana acum si-a facut bine treaba si ar trebui sa fim rabdatori cu el. Desele update-uri ne arata ca va fi o serie lunga de update-uri si probabil ca cei care pana acum au scapat, vor fi si ei atinsi mai devreme sau mai tarziu.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Functioneaza google panda in RO?
    De avram în forumul Google
    Răspunsuri: 65
    Ultimul Post: 2nd November 2011, 02:19
  2. Panda update 2.5 septembrie 28-30.
    De Tom în forumul Google
    Răspunsuri: 53
    Ultimul Post: 30th October 2011, 13:36
  3. O veste buna (cred) in legatura cu Panda
    De RoManiac în forumul Google
    Răspunsuri: 5