Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Ce consecinte ar avea eliminarea tag-urilor?

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    944
    Putere Rep
    35

Implicit Ce consecinte ar avea eliminarea tag-urilor?

Detin un blog pe wordpress care pana acum doua luni era foarte bine vazut de google, intre timp situatia inrautatindu-se din pricina tag-urilor folosite in exces. Keyword stuffing se numeste chestia asta, daca nu gresesc.

Din pacate, am aflat prea tarziu ca folosirea in exces a tag-urilor este pedepsita de google si acum m-am trezit ca pe unele aproape nici nu le mai indexeaza (ma refer la cele din posturile noi). Totodata, articolele vechi si tag-urile folosite la ele au ramas pe aceleasi pozitii fruntase.

Ce avantaje/dezavantaje as putea avea daca as sterge cam 30% din ele? Cum o sa actioneze google cand o sa vada ca paginile respective nu mai duc nicaieri?

Ps: Caderea mea pe google ar putea fi afectata si de un site pe care l-am promovat intens (in vreo 10 articole) si inca il mai promovez, site-ul respectiv fiind si el pozitionat de o bucata buna de timp mult mai jos fata de cum era inainte?

nexo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    25th January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    81
    Putere Rep
    26

Implicit

Trebuia sa iti faci un plan privind folosirea tagurilor inca de la inceput si sa iti organizezi siteul. Am vazut multe cazuri in care la un post de genul: "Cum sa faci o casa din caramida" erau folosite tagurile: "cum sa faci", "o casa", "din caramida". iti recomand sa nu stergi tagurile respective ci sa le lasi asa. Fa-ti un plan si axeaza-te pe tagurile cele mai importante pe care le vei folosi in continuare.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    944
    Putere Rep
    35

Implicit

Cum am si spus, daca stiam inca de la bun inceput ca folosirea tag-urilor in exces nu aduce nimic bun, cu siguranta nu le foloseam in modul acesta.

Oricum, exista si o parte buna: pe viitor o sa stiu cum sa-mi organizez site-urile astfel incat tag-urile sa fie utile atat pentru utilizatori, cat si pentru google.

Alte pareri la intrebarile mele?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu zic sa le stergi cu incredere, pentru ca nu o sa se intample nimic. Eu am sters de curand 70,000 taguri si in cateva zile traficul a crescut semnificativ.

Buta Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    7th February 2008
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    34
    Posturi
    371
    Putere Rep
    31

Implicit

Cand folosesti taguri pentru un articol incearca, sa folosesti doar 2-3 taguri, care fac referinta la articol, plus de asta, de exemplu daca ai un articol despre masini de spalat nu pune tagul masini de spalat. Vei avea 2 pagini cu acelasi titlu...incearca o combinatie care face referinta la masini de spalat. Eu unul asa folosesc si am incercat ca tagurile sa fie "subcategorii" ale categoriei in care postez si se misca foarte bine.
    Pe un site care se misca chiar foarte bine si aveam vizite doar de pe taguri in mare parte, le-am sters si eu, dupa ce auzeam de la unul si de la altul. Peste o saptamana m-am trezit cu o scadere de trafic de 70%. Depinde si de nisa site-ului sau cum se comporta in google cand e cu taguri.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Eu intotdeauna imi fac o structura de taguri la inceput de proiect... un fel de extensie a categoriilor daca vrei. De exemplu, la un site de stiri sportive unde categoriile sunt sportul, la taguri aveam: tara/tarile, competitia, sportivul care iese in evidenta din articol si numele echipei. Astfel, tagurile mele sunt relevante si in general nu o sa am 4-5 taguri in jurul "unice" in jurul aceluiasi articol. Dar cel mai important, sunt utile pentru vizitator.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

sor2n este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    37
    Putere Rep
    0

Implicit

Ar trebui sa scoti tagurile in exces si sa pui maxim 5 taguri relevante pentru fiecare articol. La mn a dat roade pe joomla deci de ce nu ar da si pe wordpress...

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    944
    Putere Rep
    35

Implicit

M-ati bagat in ceata, baieti. Observ ca parerile sunt impartite. Si eu as sterge multe dintre ele, insa totodata multe imi aduc destui vizitatori.

Cred ca o sa fiu timp de o saptamana cu ochii pe google analytics si o sa vad tag-urile care nu imi aduc niciun vizitator, urmand ca dupa aia sa le sterg.

Ce spuneti?

Am uitat sa precizez ca pana acum am 168 de posturi si 2,282 de tag-uri. Avand in vedere ca Alex a sters 70.000 de tag-uri, la mine nu cred ca o sa fie atat de "grav".

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Presupunand ca tagurile ti se si repeta (nu ai doar taguri distincte per articol), ai o medie de peste 12-13 taguri per post. Ceea ce este enorm. Eu m-as juca cu redirect-uri, daca spui ca iti aduc unele si trafic. Si as sterge tot ce poate fi dispensabil.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

daca ai un widget care afiseaza permanent taguri in sidebar, scoatel, lasa doar maxim 5 taguri relevante afisate la sfarsitul articolului si o sa fie bine
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Consecinte
    De klau în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th January 2011, 17:59
  2. Eliminarea unui thread de pe seopedia
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 9th August 2010, 16:08
  3. Schimbare totala script site. Consecinte.
    De Sebastian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 29th June 2008, 22:07
  4. Eliminarea calomniilor din Google - afacere
    De B3aT în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 26th March 2008, 18:07

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii