Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Schimbare totala script site. Consecinte.

Sebastian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th June 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    46
    Posturi
    150
    Putere Rep
    33

Implicit Schimbare totala script site. Consecinte.

Am ajuns cu un site destul de greu pe pagina 3 in google. Arata jalnic, dar dpdv SEO e bine conceput. Sunt indexate cateva mii de pagini. Am schimbat codul complet (modernizat afisare, baza da date, etc). Inainte sa-l urc in locul celui vechi, as vrea sa intreb ce consecinte, si de ce, ar putea avea in SERP aceasta schimbare?

w!ll este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.389
    Putere Rep
    37

Implicit

Daca reusesti sa pui redirect 301 de pe vechile url-uri catre cele noi (redirectarea sa NU fie doar catre prima pagina), nu vei avea probleme majore.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    33

Implicit

o problema majora ar fi daca schimbi continutul textual de pe pagini.Se va simti in trafic.

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Daca tii la SERPs pentru paginile respective, le faci la fiecare in parte redirect 301 catre noile pagini (ex: fosta pagina de contact sa redirecteze la noua pagina de contact, etc.). In felul asta nu vei avea NICI O problema.
    Dupa ce trece google si baga de seama ca s-au schimbat, poti sa scoti redirectarile (asta presupune si ca NU mai ai nici un link intern catre vechile URL-uri si nici ca ai vre-un backlink catre ele de pe alte situri).

Acum depinde daca poti sa gasesti ceva reguli intre URL-uri, ca nu e ok sa scrii manual mii de cazuri de redirectari. Daca nu poti, atunci macar fa pentru paginile importante (pe care primesti vizitatori direct din SEs).
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Imi spun si eu parerea: Singura ta problema:

URL-urile: Daca ai o noua structura de URL-uri, fiecare URL vechi, sa-l redirectezi (301 permanent) in noul URL.

Continutul nu prea conteaza, pentru ca pe ala il poti modifica oricand. Daca vezi ca ai scazut dupa noua mutare, mai adaugi ceva continut relevant si urci no problem.

Problema mare o reprezinta URL-urile vechi:

1. Pierzi link-urile catre acele pagini, deci pierzi increderea in site-ul tau.
    2. Risti sa fii penalizat rau, pentru ca vei avea dintr-o data, toate paginile din site, cu cod de eroare 404.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th June 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    46
    Posturi
    150
    Putere Rep
    33

Implicit

Din pacate nu gasesc un algoritm viabil pentru redirectarea tuturor paginilor vechi catre echivalentele lor in situl nou. Asa ca m-am gandit la o alta solutie.

Mut situl vechi intr-un subdirector si redirectez paginile vechi catre noile adrese din subdirector. Utilizatorul nu va observa nimic, deoarece aterizeaza din cautare fix in pagina specifica. La orice alta miscare va fi directionat spre sectiunile dorite din situl nou principal.

Google ce va zice?

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Eu nu am inteles cum il muti "la orice alta miscare" in sectiunea dorita.
    Deci ai asa: google search -> www.dom.ro/old_download.html
    Ai mutat situl vechi intr-un subdirector asa ca ii vei da un 301 catre www.dom.ro/sub/old_download.html
    Sunt pe www.dom.ro/sub/old_download.html si apas un link. Ce se intampla?
    Anyway, daca ce am inteles pana acum e bine, tot ramai cu pagina indexata in subdirectorul tau, iar paginile noului site vor fi considerate noi pt Google.
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th June 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    46
    Posturi
    150
    Putere Rep
    33

Implicit

In www.dom.ro/sub/old_download.html nu vei avea decat articolul si meniul relativ la situl nou.

Deci din moment ce nu-mi pierd paginile, nu vor fi consecinte grave, nu?

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Problema e ca paginile vechi trebuie scoase din index si URL-urile noi sa le ia locul. Daca le schimbi direct, paginile vechi vor fi scoase din Google, iar cele noi vor fi tratate ca noi. Doar prin redirectari ii poti spune lui Google ca cele noi sunt in relatie cu cele vechi (astfel primesc beneficiile celor vechi).

Daca faci treaba cu subdirectorul, paginile vechi si inutile vor ramane in index. In plus, articolul de pe pagina veche (presupun ca acest continut va ramane si in versiunea noua a sitului) va aparea si pe pagina noua. => Continut dublu, deci Google ar putea decide sa nu returneze noua pagina in SERPs.

Eu raman la parerea din primul meu post. Iar daca e greu, vezi care pagini sunt mai importante si pune redirecturi doar pt ele.

Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    33

Implicit

Si eu am aceeasi problema, ba chiar mai mare. Pentru ca trec de pe PHP pe ASP.NET. O sa pot face redirectionari catre paginile din meniu, dar fiind site de anunturi, am sa pierd link-urile vechi catre fiecare anunt in parte. Alea nu mai am cum sa le mai "salvez", decat daca redirectionez si eu cateva mii de link-uri manual

Probabil ca va fi o scadere in SERPS pana se "curata" site-ul, dupa aia o sa am mai mult control asupra lui si sper sa urc. Incep sa urasc CMS-urile, cu unul de la 0 pot sa fac ce vreau in schimb. Si pe mine ma "chinuie" gandul asta, dar sper sa isi revina repede.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Script AdSense pe site cu div-uri
    De Hobart în forumul Client side
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 12th December 2009, 21:38
  2. Cumpar site / script site anunturi !
    De tataraseni în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 4th March 2008, 12:40
  3. schimbare site
    De ciprian2006 în forumul Google
    Răspunsuri: 4