Sa zicem ca am 2 site-uri pe acelasi cont de hosting si pe site-ul 1 adaug link catre site 2. Ma ajuta cu ceva la promovare? Extensia si nisele fiind diferite.
Sa zicem ca am 2 site-uri pe acelasi cont de hosting si pe site-ul 1 adaug link catre site 2. Ma ajuta cu ceva la promovare? Extensia si nisele fiind diferite.
Nu cred ca te ajuta cu nimic deoarece ambele linkuri vin de pe acelasi IP. E fix zero, si o sa te pasca si o penalizare de la Google.
"Regarding interlinking between sites, he said it’s fine to interlink if the sites are related, but he said not to overdo it. When pressed, he said over 10 sites interlinking might be asking for trouble. He said it would also be ok to break out your network of sites and interlink sites within a certain category. The specific example was a network of local sites, and Matt said you could either have a single portal with links to all the geo-portals, or maybe interlink between all the various plumbing sites."
Sursa : Matt Cutts Does Domain Roundtable | SEO.com
De ajutat o sa te ajute putin (orice link te ajuta, indiferent ce s-ar spune, unele ajuta mai mult, altele mai putin) iar de penalizare nu cred ca se pune problema fiind doar un link. De cand ma stiu am avut cel putin 6-7 siteuri gazduite pe acelasi server/ip si nu am avut probleme din acest motiv.
Nu te penalizeaza , valoare este diminuata de faptul ca este de pe acelasi IP, preferabil este sa pui link doar intr-o singura directie
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
eu detin 2 site-ul pe acelasi IP, primele 2 saptamani nu am avut nici un fel de link iar totul parea sa mearga relativ bine, dar apoi am pus un rss cu ultimele articole din celalalt site si in 2 saptamani am scazut de la 2000 la 200 unice.
Este un lucru practic, ce mi sa intamplat mie ! Nu sunt 100% daca aasta este cauza dar e foarte probabil.
Sincer eu unul stiu pe cineva cu un server care hosta 12 site-uri nisate pe o categorie generela iar fiecare dintre ele pe o subcategorie din cat mai mare. Toate erau link-ate intre ele din widget, care purta link-urile pe toate paginile si pot sa zic ca nu avut si nu are nici o problema. Eu i-am facut SEO si SEM si a ajuns in top sau top 5 pe toate cuvintele principale vizate .. (site-ul era pe UK hostat pe HM)
Acum asta ramane de vazut ... de unde ai host-ul ...
Hostul e din romania.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)