Mi se pare mai interesanta partea cu transferul de PR. E un lucru binecunoscut, din algoritmul google, dar este folositor sa-l vad confirmat. De remarcat ca nu a facut distinctie intre link-urile interne si cele externe din pagina, de unde deduc automat ca PR-ul se imparte in mod egal la toate aceste link-uri, fie ele interne sau externe.
Asta trebuie sa dea de gandit oricui, in momentul in care isi planifica structura sitului, sa puna pe homepage link-urile care au importanta maxima.
Studiu de caz: Am un site care are 20 de pagini statice (pe care le vreau cu link direct pe home) si 300 articole intr-un subdirector. Deocamdata articolele au un singur link catre ele din homepage.
Paginile de pe home merg bine. Articolele merg prost (ma refer la SERP's si trafic). Nu e de mirare, avand in vedere ca, daca ne luam dupa diviziunea egala a PR-ului, sectiunea respectiva primeste doar 1/20 din PR, care mai departe se imparte la 300. Acum eu as vrea ca toate paginile mele sa primeasca PR in mod mai echilibrat (nu doar 1/6000 cum iese din calcul).
Daca pun 300 de linkuri catre articole in homepage o sa arate al naibii urat. Prin urmare tot ceea ce ma pot gandi acum este sa fac de exemplu 10 categorii pentru articole, si sa pun aceste categorii pe home, urmand ca ele sa transfere mai departe o portiune mai buna de PR catre articolele mele. Asta ar transfera de 10 ori mai mult PR catre articole.
E corect ce spun?

Răspunde cu citat