Cifrele respective sunt cele inregistrate la registrul comertului, nu sustin ca sunt cele reale, dar sunt totusi un indicator. Si considerand ca toate cele 4500 de unitati de cazare listate la ei pe site platesc taxa de 150 ron, vorbim de o cifra de afaceri de 160,000 euro pentru portalul nr 1 si liderul de piata. 200,000 euro maxim cu toate ofertele speciale. Tu cat crezi ca scot?
Oricum eu iti doresc success. Deocamdata siteul mi se pare intr-un stadiu mult prea incipient sa te ajut cu analiza si sfaturi, dar o sa urmaresc topicul sa vad daca faci ceva cu el.
Din punctul meu de vedere, cea mai importanta optiune pe care un site de cazare ar trebui sa o aiba ar fi posibilitatea de a adauga comentarii si rating de catre clientii acelei pensiuni.
Din pacate asa ceva e foarte greu de realizat. Eu am incercat sa le public pe toate (si comentarii pozitive si negative de la userii care se inregistrau pe site) dar m-am trezit ca sunt sunat de proprietarul pensiunii X care imi cerea ca fie sa sterg comentariile negative fie sa sterg pensiunea de pe site..... Fiind un site local nu mi-am permis sa raman fara unitati de cazare, asa ca mi-am facut un fel de sistem prin care apreciam eu daca se merita sa mai am o pensiune pe site sau nu atunci cand se postau comentarii negative. Daca erau prea multe stergeam pensiunea pur si simplu, iar daca erau doar unu doua mai urate stergeam proportional 3 comentarii pozitive la 1 negativ si ii scadeam ratingul......nu stiu cat de inspirata a fost solutia....dar asta mi-a venit in minte....
Ar fi intersant daca un site national isi permite sa publice si comentarii negative cu riscul sa piarda cateva unitati hoteliere.
viaromania.eu publica si comentariile negative. Solutia e relativ simpla, daca nu ceri plata pe listare de la unitati de cazare, nu ai de ce sa le scoti de pe site, indiferent de ce comenteaza proprietarii. Doar ca trebuie sa gasesti alta solutie de monetizare - in cazul lor, agentie de turism.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
E destul de greu sa faci ceva pe turism in ro. captaingo.ro care a plecat cu finantare de la seedmoney + sfaturi si relatii (vlad stan) si a fost fondat de antreprenori care stiu ceva in online (vladimir oane, lavinius marcu), nu a reusit sa prinda in ro.
Ma rog, modelul lor era putin diferit, in loc de listare pensiuni listau hoteluri, si aveau comision pe rezervare facuta, in loc de taxa anuala dar si asa nu le-a iesit, intr-o vreme erau doar un affiliate la booking.com, la inceput ei ziceau ca au de gand sa lanseze si listare pentru pensiuni, dar se pare ca nu au mai apucat.
Nu este etic sa filtrezi comentariile fie negative fie pozitive (cu exceptia spam, sau a releei vointe), , pe termen lung ai de pierdu credibilitate, nu mai poti fi considerat o resursa credibila. Comentariile negative pot stimula cresterea calitatii serviciilor prestate, de unitatea respectiva de cazare, etc.
De exemplu eu am avut un subiect asemanator legat de o gradinita, care avea comentarii negative la mine, ma contactat doamna directoare de la gradinita respectiva, am rugat frumos sa imi trimita imagini din gradinita si dovezi ca afirmatiile respectivei doamne sunt rauvoitoare, abia dupa ce mi-a furnizat acele informatii, am contactat pe email pe cel care a publicat comentariile negative si am cerut explicatii si garantia ca cele afirmate sunt reale, si abia apoi am sters comentariile negative. Asa toata lumea a fost multumita
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
referitor la acest topic eu unul prefer un domeniu mai mare decat x nisate. Motivul este tendinta google de a deindexa siturile mici cu fiecare schimabe de algoritm.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
recent
geovandeg ar prinde bine niste detalii, exemple, mostre ...altfel ce spui e cam inutil, zvonistica.
Apropo, recent s-a facut o modificare de algoritmi? Cat de recent?
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)