Vezi Rezultate Sondaj: Un singur domeniu sau domenii multiple ?

Alegători
57. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Un singur domeniu

23 40,35%
  • Domenii multiple

34 59,65%
Pagina 3 din 9 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 82

Subiect: Un singur domeniu mare sau x domenii nisate ?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Un brand bun nu il cladesti in 4 luni, vanzari in schimb poti aduce in 4 luni.... deci depinde de scop.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Un brand bun nu il cladesti in 4 luni, vanzari in schimb poti aduce in 4 luni.... deci depinde de scop.
    Dar dupa 2 ani, se poate vedea si valoarea brandului, si in timp si romanii, vor acorda mai multa atentie si brandului
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Si eu sunt pentru ambele variante, desi necesita de 2 ori mai multe resurse. As face un site principal si sateliti mici care sa rankeze pentru long tail si care sa aiba linkuri catre cel principal. Astfel poti impusca 2 iepuri dintr-o data si ai sanse sa ocupi 2 - 4 pozitii fruntase in SERP.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Ma repet, resurse sunt pentru orice varianta, timpu de administrare e acelasi. Nu pun problema in bani/timp/oameni/etc ci pun problema care varianta e mai buna pentru long tail-uri.

@Alex, Nu cumva vorbim de duplicate content ? Daca pun pe fiecare site satelit informatia aferenta pentru site-ul satelit in parte dar in acelasi timp pun si pe site-u mama acea informatie nu se va trezi nea Google sa imi dea in cap ?
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Din punct de vedere seo, siteurile nisate sunt mai avantajoase. Pe langa avantajele ce s-au descris, ar mai fi

-se obtin mai usor linkuri catre cazaretimisoara.ro decat catre cazare.ro/timisoara (ex, in directoare nu poti linka catre pagina interioara, etc)
    -poti obtine mai multe linkuri din acelasi loc daca ai retea, decat daca ai un singur site. (De ex, daca faci inscriere in directorul x, cu un singur site mare, poti obtine maxim un link catre siteul respectiv, pe cand daca ai 10 minisiteuri, din acelasi director poti obtine 10 linkuri catre toate siteurile.)
    -numele domeniului e inca foarte important in serps si te ajuta sa rankezi usor
    -ai mai multe variante de link exchange, 3 way sau mai mult , etc.. cu o retea de siteuri
    -poti vinde siteurile separat

Am avut si eu dilema asta pe com, eu am ales sa merg cu ambele variante. Siteurile nisate au iesit mereu in fata in serps in fata brandului pt cuvintele respective, in ciuda faptului ca am investit mult mai mult in siteul brand, iar siteurile nisate linkau toate one way catre el. Evident ca mi ar fi placut sa am traficul ala cumulat pe siteul brand, decat impartit in mini siteuri, dar e o diferenta considerabila de efort. Depinde probabil si de keywords si competitie.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    -se obtin mai usor linkuri catre cazaretimisoara.ro decat catre cazare.ro/timisoara (ex, in directoare nu poti linka catre pagina interioara, etc)
    Asta e si avantaj si dezavantaj .. depinde cum o privesti ... eu o priveam ca pe un dezavantaj pana acum dar dupa ce am citit tot incep sa o privesc ca pe un avantaj.

M-am cam decis:

- voi merge pe domeniu mama plus domenii satelit
    - logo-ul va fi acelasi pentru toate domeniile ( si cel mama si satelitii ) si va fi defapt numele domeniului mama: domeniumama.ro

Raman in dilema cu urmatoarele:
    - ce pun pe domeniul mama ? ( ma gandeam sa pun doar cateva informatii cu link catre fiecare domeniu satelit sau doar o pagina principala cu link-uri catre domeniile satelit de genul: BrandDomeniuMama cuprinde : numenisasatelit1, numenisasatelit2, etc plus cateva subpagini de genul blog, statistici, etc )

- cand se da click pe logo-urile de pe site-urile satelit duc catre domeniu mama sau catre prima pagina a domeniului satelit ?
    Ultima modificare făcută de StarNET; 21st December 2010 la 12:04.
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Lovelife, desigur. Pana la urma traficul ala daca nu ar converti, ar fi irelevant, nu?
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Asta e si avantaj si dezavantaj .. depinde cum o privesti ... eu o priveam ca pe un dezavantaj pana acum dar dupa ce am citit tot incep sa o privesc ca pe un avantaj.

M-am cam decis:

- voi merge pe domeniu mama plus domenii satelit
    - logo-ul va fi acelasi pentru toate domeniile ( si cel mama si satelitii ) si va fi defapt numele domeniului mama: domeniumama.ro

- ce pun pe domeniul mama ? ( ma gandeam sa pun doar cateva informatii cu link catre fiecare domeniu satelit sau doar o pagina principala cu link-uri catre domeniile satelit de genul: BrandDomeniuMama cuprinde : numenisasatelit1, numenisasatelit2, etc plus cateva subpagini de genul blog, statistici, etc )

- cand se da click pe logo-urile de pe site-urile satelit duc catre domeniu mama sau catre prima pagina a domeniului satelit ?
    StarNET, pana acum chiar credeam ca vorbesti despre un proiect serios, dar in urma ultimului tau post imi dau seama ca de fapt nu e...
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Si cum ti-ai dat tu seama de asta ? Proiectul este foarte serios ( nu sunt site-uri de jocuri sau cine stie ce alte magarii, exemplul cu jocuri era doar informativ ) si este de amploare. Veti vedea in momentul in care este lansat.

Astept pareri in legatura cu ce am scris mai sus:

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    54

Implicit

Pai chiar despre ce ai scris mai sus era vorba. Pana sa scrii postul de mai sus era totul ok.
    Mi se pare o gluma ce vrei sa faci incepand de la chestia cu logo-ul pana la canibalizarea domeniului principal. Ce vrei tu sa faci ar merge in cel mai rau caz daca vei folosi subdomenii, altfel...
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Pagina 3 din 9 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. vand domeniu .ro un singur cuvant!
    De Lupanu în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th November 2010, 21:42
  2. Forumuri Nisate
    De Shumy în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th February 2009, 23:48
  3. Adsense - o singură reclamă
    De kesepian în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 6th November 2008, 17:20
  4. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th September 2008, 10:06
  5. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 12th November 2007, 12:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •