Vezi Rezultate Sondaj: Un singur domeniu sau domenii multiple ?

Alegători
57. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Un singur domeniu

23 40,35%
  • Domenii multiple

34 59,65%
Pagina 2 din 9 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 82

Subiect: Un singur domeniu mare sau x domenii nisate ?

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

timpul si usurinta in administrare nu sunt o problema

administrarea tuturor domeniilor - in care intra dar nu se limiteaza la: adaugare continut, link-uri, etc - se va face dintr-un singur loc ... deci absolut nici o diferenta intre prima si a doua varianta
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

In cazul tau si eu te sfatuiesc sa mergi pe a-2a varianta. Pe langa faptul ca, cheltuiesti cativa dolari in plus, nu ai prea multe dezavantaje.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Mai greut, dureaza mai mult pana aduni suficiente linkuri catre fiecare categorie
    Nu cred, oricum mi se pare destul de irelevant ...importante sint alte lucruri ...sitelinks vin si ele ...ptr ca daca ai un domeniu nisat ai sanse mai mari sa devii relevant pe o anumita nisa.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Mai greut, dureaza mai mult pana aduni suficiente linkuri catre fiecare categorie
    Nu cred ca e chiar relevant sa aduni un numar impresionant de linkuri catre categorii atata timp cat nu vrea sa atace in SERP dupa short tail-uri.
    Din ceea ce imi dau seama el doreste ca la un sait generalist sa iasa la cautari dupa long tailuri si pentru asta ii trebuie intr-o oarecare masura doar trust rank pentru domeniu.
    Acum depinde cum doreste sa-si monetizeze situl. Daca vrea adsense atunci un sait generalist e mai potrivit. Daca vrei sa ocupi pozitii atunci nisat e mult mai bine.
    La a doua varianta e mai bine din cauza ca poti incerca o optimizare onpage mult mai buna si asa cum zice si Krumel ai sansa de a deveni relevant fara mari resurse.
    Personal sant adeptul nisarii si adeptul de a crea cat mai multe saituri pentru a ocupa pozitii.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Daca sunt resurse suficiente mi se pare ideal sa alegi ambele variante. Siteuri mici care urca usor pe micronisa si apoi linkeaza siteul mare ( siteul mare care are si blog, este promovat in SM si asa mai departe ). Fara linkuri reciproce sau alte chestii, doar o serie de siteuri mici care trimit in special vizitatori catre un site mare.
    De ce sugerez prezenta unui site mare?
    Asta este pentru oamenii care nu cauta doar o singura informatie ( in exemplul cu imobiliarele intri mai usor in atentia firmelor de imobiliare daca pe siteul tau se gaseste si cazare din calarasi, si din iasi... etc ). Si oricum un site mare poate ridica un brand, creste credibilitatea... etc.
    De ce si siteuri mici?
    Ca sa acaparezi toate micronisele care te intereseaza in mod deosebit.
    Daca ti se pare ok sfatul asta atentie mare la linking si ipuri. In aceasta situatie discutam despre o retea de siteuri care poate sa devina foarte mare. Daca iese ceva gresit risti sa pierzi tot!!!
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Am la dispozitie ceva ip-uri (~ 1 ip la 3 domenii ) ... iar linking-ul intre site-uri va fi minor ...

Si eu ma gandeam la varianta cu site-ul mare si site-uri satelit ( atat domeniile satelit cat si domeniul principal sunt deja cumparate ) ... numai ca nu eram decis in ce directie sa merg ... ( nu ca acuma as fi foarte convins desi Romaniac si in special Krumel mi-au confirmat niste lucruri de care nu eram sigur si care ma face sa ma indrept spre a doua varianta )

Intradevar un singur site mare iti acorda o credibilitate mult mai mare in vanzari si poti construi un brand in jurul numelui pe cand pe sateliti ...
    Pe de alta parte nu e important brand-u (numele) daca nu aduce rezultate ...

Incerc sa gasesc o varianta de mijloc la toata chestia asta ...

PS: nisa sau domeniile nu o sa le dezvalui inca .. astept sa lansez totul si dupa o sa pun un link la studii de caz poate veniti cu feedback ...

Oricine mai are orice de adaugat nu ezitati ... proiectu momentan e in faza de coding engine, si indiferent ce varianta aleg se poate folosi codul scris.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Daca ai resurse eu as alege site-uri cat mai nisate, pe un site nisat poti oferi informatie mai detaliata clientului, optimizarea este mai facila, probabil si conversia ar fi mai buna, cresti autoritatea si pe acea nisa. Si poti sa faci in asa fel incat sa nu pierzi nici avantajul brandului mare, de exemplu poti folosi acelasi logo si design de la magazinul mare de brand cu un slogan de genul Divizia laptopul tau, divizia monitoare etc.
    Daca ai resurse de timp (banii sunt mai usor de alocat decat timpul) mergi pe site-uri multe pe nise
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    incat sa nu pierzi nici avantajul brandului mare, de exemplu poti folosi acelasi logo si design de la magazinul mare de brand cu un slogan de genul Divizia laptopul tau, divizia monitoare etc.
    Subscriu la ideea asta.

Totusi siteul mare se justifica si el pentru persoanele care vor si laptopuri si monitoare. Mai mult, siteul mare poate urmari o expresie competitiva mult mai usor daca are in spate o retea. ( si poate cel mai important: linkurile din retea nu le poate avea si competitia; spre exempul in ceea ce priveste directoarele, siteurile de anunturi... etc linkurile acelea sunt accesibile si pentru concurenta! ).
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Depinde cat ai de investit. Raspunsul meu ar fi: ambele. Domeniul principal il folosesti ca brand, iar satelitii ca aducatori de trafic organic.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Domeniul principal il folosesti ca brand, iar satelitii ca aducatori de trafic organic.
    Satelitii pot aduce si trafic organic dar si vanzari
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 2 din 9 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. vand domeniu .ro un singur cuvant!
    De Lupanu în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th November 2010, 21:42
  2. Forumuri Nisate
    De Shumy în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th February 2009, 23:48
  3. Adsense - o singură reclamă
    De kesepian în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 6th November 2008, 17:20
  4. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th September 2008, 10:06
  5. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 12th November 2007, 12:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •