Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Serp/link building/keywords

Danielu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    572
    Putere Rep
    32

Implicit Serp/link building/keywords

Detin un site caruia nu i-am dat prea multa atentie, de sine statator, dar nisat. Nu am link-uri care sa vina inspre el, dimpotriva el insusi este un fel de director de nisa.

Mai stiu ca site-urile cu autoritate, in general nu au link-uri externe, iar daca au sunt maxim 5 si acelea cu nofollow. Insa ele primesc link-uri din afara pentru diferitele produse/informatii pe care le ofera. Eu in mod normal nu pot primi link-uri naturale spre site-ul meu.
    * Totusi site-ul este pe prima pagina dupa un cuvant cheie destul de cautat.

Intrebarile mele ar fi: poti avea pozitii bune in SERP fara inbound links, doar datorita continutului? Presupunand ca initial nu este concurenta, aparitia unui site care are o informatie mai slaba, dar link-uri, poate schimba pozitiile? Exista cazuri in care investitia pe care o poti face initial in cumparare de link-uri, sa fie mai putin profitabila decat investitia in calitatea si cantitatea continului?
    Retete de prajituri pentru toate gusturile -> Retete prajituri

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

Implicit

Ar fi 2 afirmatii cu care nu sunt de acord:

site-urile cu autoritate, in general nu au link-uri externe, iar daca au sunt maxim 5 si acelea cu nofollow
    In afara, poate, de Wikipedia (care a fost si este taxata pt politica nofollow), eu nu cred ca am intalnit astfel de site-uri.

Nu vad de ce un site, fie el si cu autoritate, n-ar da linkuri spre alte site-uri. PageRank in mod sigur nu pierde, doar transfera "link juice"/"link love" spre ele. Prin astfel de linkuri externe se poate obtine o pozitionare a site-ului in nisa dorita, iarasi un lucru pozitiv. Nu in ultimul rand, un site cu autoritate trebuie sa fie o sursa de informatii, iar spre acelea va trimite linkuri, neputand fi un site "inchis", separat de restul.

Asta nu inseamna sa abuzezi de linkurile externe, ci sa trimiti link catre orice informatie considerata valoroasa (e cel mai natural lucru pe web - si e apreciat de motoarele de cautare).

Eu in mod normal nu pot primi link-uri naturale spre site-ul meu.
    Spui ca investesti in continut de calitate, deci sanse ar fi totusi sa primesti linkuri naturale/editoriale.

Daca acestea sunt putine, te poti concentra pe adunarea de linkuri prin oferirea de "freebies" /servicii gratuite in schimbul unui link (iti poti chiar intreba vizitatorii daca ar fi dispusi sa iti dea link in schimbul unei promovari de orice fel in director) sau link exchange cu parteneri atent selectati.

Pentru si mai multe idei, iata cateva resurse mereu utile: 100 de metode de a obtine linkuri + Advanced Link Building Strategies + un interviu excelent despre link building.

P.S. Poti avea o pozitie buna in SERPs fara linkuri de suport daca ai cuvinte-cheie fara multe cautari si competitie putina. Daca vine competitia cu linkuri multe (de la surse cu autoritate si cu anchor text relevant) atunci ai o problema.

Danielu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    572
    Putere Rep
    32

Implicit

Multumesc in primul rand pentru raspuns.
    Ma refeream la site-urile care sunt pe primele locuri pentru cuvinte cheie generale, cum ar fi: games, cars sau la magazinenele online. Cred ca multe dintre site-urile de top evita sa aiba link-uri externe pe prima pagina, insa compenseaza cu un buget ridicat pentru publicitate si continut.

Spun ca este destul de greu sa primesc link-uri pentru ca end-userul nu primeste informatia de la mine, ci de la un alt site. Sa fim seriosi, cine ar pune link catre un "director" . Normal ca singur pot sa fac rost de link-uri insa momentan nu cred ca merita, deoarece sunt pe locul dorit.

Totusi, la pasul 0, ce ar fi mai profitabil continut moderat + link-uri, doar continut de calitate eventual asteptand niste link-uri naturale? Nu stiu insa daca se poate generaliza.
    Retete de prajituri pentru toate gusturile -> Retete prajituri

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link exchange ca tehnica de link building
    De Diana în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th April 2012, 02:40
  2. Redirect sau link building ?
    De Fabius în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th May 2009, 18:48
  3. Inbound Link Building
    De ConstantinLG în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 5th April 2009, 22:36
  4. Link building elegant
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 23rd March 2008, 00:50
  5. Intrebare link-building
    De gerovinos în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th December 2007, 06:22

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •