De plictiseala, am realizat o lista cu unele dintre cele mai cautate cuvinte pe google.
Sau cel putin asa le consider eu.
Poate are cineva nevoie de ele.![]()
De plictiseala, am realizat o lista cu unele dintre cele mai cautate cuvinte pe google.
Sau cel putin asa le consider eu.
Poate are cineva nevoie de ele.![]()
Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?
Seinfeld sper sa nu te dezamagesc dar Google suggest sugereaza cautarile cu cele mai multe rezultate, nu cele mai multe cautari.
Cele mai cautate cuvinte cheie romanesti pot fi vazute cu Google Insights for Search.
Am fost si eu tentat sa cred ca Google suggest arata cele mai cautate cuvinte cheie, dar pana la urma el sugereaza posibile cautari in functie de rezultate/relevanta si mai putin de frecventa.
Nu m-am prins la Google insights cum sa aflu cautarile in cifre absolute.
Mie imi apar doar cifre relative (procente)![]()
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
Am ajuns si la google insights pe la sfarsitul aritcolului meu.
Nu ma dezamagesti, inca nu sunt lamurit pe ce baza sunt afisate cuvintele de la sugestii. Totusi eu as merge pe varianta de "cele mai cautate".
Oricum, nici varianta cu cele mai multe rezultate nu sta in picioare.Sau cel putin asa vad eu problema.
Spre exemplu, la litera A, ar trebui sa afiseze primele zece cuvinte care incep cu litera A si au cele mai multe rezultate.
Momentan afiseaza:
autovit 291.000
altex 1.400.000
antena 1 2.430.000
adevarul 5.060.000
avon 37.100.000
anuntul telefonic 473.000
acasa tv 892.000
acvaria 95.000
adobe reader 115.000.000
Dar mai sunt si alte cuvinte care incep cu litera A, cu mai multe rezultate si care nu sunt afisate. Exemplu: abba 23.600.000, acer 125.000.000,afaceri 22.000.000, etc..
Ultima modificare făcută de Seinfeld; 9th July 2009 la 21:30.
Sugestiile vin ca urmare a frecventei si a relevantei. Totusi, Google sugereaza cautarile folosind rezultatele si nu frecventa.
Deci el sugerand anumite cautari incearca sa influenteze alegerea cuvintelor cheie pentru a avea rezultate predefinite.Our algorithms use a wide range of information to predict the queries users are most likely to want to see.
E mai simplu si creste relevanta la rezultate. Cuvintele sugerate au ca algoritm frecventa de cautare, dar si numarul de rezultate sau posibilitatea de a alege un cuvant cheie.
Spre exemplu: daca eu ca motor de cautare vreau sa iti modific comportamentul la cautare, trebuie sa iti sugerez niste cautari in functie de nevoile mele (ads si bani) pentru ca e dovedit ca multe rezultate din Google (des folosite) nu sint relevante.
Ce zici de teoria asta?![]()
Eu sunt mai idealist si merg pe ideea ca Google e "corect" si nu incearca sa influenteze cautarile pentru a avea compania lor un castig direct.
Oricum, am citit de mai multe ori mini-explicatiile lor si m-am lamurit, Google Suggest foloseste diversi factori pentru a afisa respectivele cuvinte.
Nu stiu care e cel mai important, sau daca e unul "cel mai important", dar am o banuiala ca frecventa cautarilor are un rol destul de important.
Iar in final cuvintele afisate de ei raman unele din cele mai cautate. Sau, prin afisarea lor acolo, au sanse sa devina cele mai cautate/utilizate.Our algorithms use a wide range of information to predict the queries users are most likely to want to see. For example, Google Suggest uses data about the overall popularity of various searches to help rank the refinements it offers.
E simplu, vezi sugestiile la o cautare si fa comparatii in trafic.ro si Google Adwords.
O sa vezi ca alea nu sint cele mai cautate.![]()
Mentionez, de la inceput am specificat ca astea sunt unele dintre cele mai cautate cuvinte pe google. Nu ca astea sunt fix cele mai cautate.
Am facut si o comparatie rapida:
Google Suggest:
muzica noua
muzica populara
muzica gratis
muzica de petrecere
muzica house
muzica free
muzica indiana
muzica usoara
muzica pentru copii
muzica crestina
trafic.ro
muzica
muzica de petrecere
muzica michael jackson
muzica populara
muzica indiana
muzica crestina
download muzica
muzica online
muzica buna
muzica romaneasca
Adwords(aici nu prea ma pricep bine, sper ca am apasat unde trebuia)
muzica noua
de muzica
download muzica
muzica populara
muzica gratis
muzica romaneasca
top muzica
www muzica
muzica net
muzica petrecere
Majoritatea din cele sugerate apar sau in trafic.ro sau in Adwords (daca nu chiar in ambele)
Insights for Search:
muzica download
download
muzica noua
muzica populara
muzica manele
manele
muzica free
jocuri
youtube muzica
youtube
Iti spun eu ca inca nu iti poti da seama care sint cele mai cautate, iar Google Suggest (parerea mea e ca) doar sugereaza niste cuvinte des cautate...dar nu cele mai cautate ..pentru ca sugestiile au un scop destul de clar.
In plus, nu cred ca Google Suggest e singur sursa prin care poti vedea care sint cele mai cautate. La fel si Insights for Search sau Adwords.
Poate abia toate resursele pot da in mare un set de cuvinte cheie des cautate.![]()
Credeti ca Google este inexact?
Eu cred ca sunt anume distorsionate , poate pentru a deruta creatorii de MFA-uri.Poate sunt si alte idei.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)