Am niste intrebari cu privire la webmaster tools. Ca sa dau remove la o pagina trebuie sa returneze eroare 404. Deci o blochez din robots.txt . Daca sterg comanda din robots.txt pe urma dupa ce a fost scoasa in index, pagina va fi reindexata?
Dar daca scot un site din index, si pe urma sterg din robots.txt "Disallow: /" va fi reindexat fara sa ii dau sa il reincluda?
Caz concret: un site care a fost virusat si caruia i s-au adaugat pagini la tot felul de droguri si medicamente (prea multe ca sa le scot manual ). Ma gandeam sa il scot din index, si il voi lasa sa se reindexe cu niste conditii in robots.txt care ar lasa afara paginile respectiv. Ei bine, am ajuns in faza in care astept reindexarea. Googlebot vad ca imi viziteaza site-ul insa reindexarea nu vine deja de cateva zile (site-ul era destul de bine pozitionat pe nisa lui, are backlinks relevante din domeniu, content original, a primit content nou in zilele astea si la fel si backlinkuri noi, etc. ).
Intrebarea ar fi: E posibil ca el sa nu fie indexat decat daca cer sa fie reinclus din webmaster tools?