Extreme Google Dance
Ok, deja nu stiu cum sa-mi mai explic asta:
Un proiect de-al meu danseaza aleator in SERP's de aproape o luna (pentru expresia targhetata). Adica la o cautare e pe 31 la alta e pe 36 la alta pe 7 la alta pe 15 si tot asa. Oscileaza oriunde intre pozitia 6 si pozitia 40. Am in statistici vizitatori veniti de pe pagina 1 pana pe pagina 4 a google la interval de cateva ore. E ca si cum SERP-ul ar fi dinamic (nu se schimba doar site-ul meu, se schimba mai multe, top 5 ramane la fel, restul danseaza si ele, unele mai mult altele mai putin).
Nu se pune problema de mai multe datacentere pt ca de obicei sunt doar 2-3 variante ale SERP-ului in functie de datacentere si de obicei se stabilizeaza pe o anumita pozitie. Pe cand eu am si 10 variante de pozitionare intr-o zi. Si asta de o luna.
Singura explicatie la care ma gandesc e ca Google face experimente pe expresia aia. Experimente de genul "custom serps" bazate pe site-urile vizitate anterior sau ceva de genul. Un fel de SERP dinamic, calculat instant pt fiecare cautare in parte.
Mentionez ca toate cautarile le fac pe google.com cu setarile default pe pagina curata, fara sa fiu logat in google account.
Aveti experiente similare sau vre-o explicatie?
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.