Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 17 din 17

Subiect: Monopol in SERPs

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Numarul 1 - 58.36%
    Numarul 2 - 13.45%
    Numarul 3 - 9.82%
    Numarul 4 - 4.00%
    Numarul 5 - 4.73%
    Numarul 6 - 3.27%
    Numarul 7 - 0.36%
    Numarul 8 - 2.91%
    Numarul 9 - 1.45%
    Numarul 10 - 2.55%
    Sincer nu stiu cat sa cred topul de mai sus, pentru ca: am avut/am site care a fost pe aproape toate locurile posibile in prima pagina, si, incepand de la locul 5 in sus nu prea am vazut diferente notabile... Oricum, nu aveam diferenta asa de mare sau macar apropiata cum apare intre #1 si #3-4 ...

Este diferenta intre locul 10 si 1-5, este diferenta intre 11+ si primele 5, dar mai mult... neah...

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Eu zic ca depinde foarte mult de descrierea si tilul pagini rata de click a site-ului respectiv din SERPs. Daca descrierea spune sputil "click me click me" o sa ia clickuri foarte multe daca e in primele 3-4 rezultate [doar primele 3-4 rezultate se vad pe un ecran de 1024x768 sau 1280x1024]. De la pozitia 5 in jos scade rata de click pentru ca putini se mai chinuie sa scrolleze pana la restul rezultatelor si tot mai putini trec la paginile urmatoare.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Toto Vezi Post
    Sincer nu stiu cat sa cred topul de mai sus, pentru ca: am avut/am site care a fost pe aproape toate locurile posibile in prima pagina, si, incepand de la locul 5 in sus nu prea am vazut diferente notabile... Oricum, nu aveam diferenta asa de mare sau macar apropiata cum apare intre #1 si #3-4 ...

Este diferenta intre locul 10 si 1-5, este diferenta intre 11+ si primele 5, dar mai mult... neah...

Cred ca depinde si de keyword, datele nu iau in considerare faptul ca majoritatea userilor apasa pe mai multe rezultate - ceea ce va duce la diminuarea diferentelor dintre 1 si 2 sau 3 si 4 etc... insa am avut situatii cand pentru un jump de pe pozitia 4 pe 3 traficul s-a dublat.

Pentru cuvinte mai generale gen research, cand userii apasa pe mai multe rezultate pentru a vedea diferite opinii/pentru a se informa atunci diferentele intre primele rezultate poate nu vor fi chiar asa notabile, insa pentru long tail keywords care sunt focusate pentru un singur rezultat/raspuns diagrama s-ar putea sa fie foarte exacta.

(cautarile pentru un cuvant sau doua sunt considerate research, cautarile incepand de la 3 cuvinte in sus sunt considerate mai targetate. )

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Toto Vezi Post

Exista diferentele aste, eu am vazut, am picat la un cuvant cheie de curand din pozitia 1 in pozitia 3 si diferenta este aproximativ asa cum e in top de 5 ori mai putin trafic
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Eu cred ca asta difera de la nisa la nisa si tinde spre diagrama de mai sus, asa cum a zis si Nic, cu cat keyword-ul este mai puternic in long tail. Dar consider ca pentru incadrarea in diagrama respectiva, cel mai important aspect este nisa.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Cred ca topul prezentat de Nic reflecta ,in mare , o predispozitie psihologica a utilizatorilor .Nu ma surprinde faptul ca locul 10 aduce mai multe clickuri decat locul 9 .Ma surprinde doar locul 7 cu 0,36% ; mi se pare cam putin .
    Ar fi foarte interesant sa stim cum arata top 10+ ; intuiesc un loc 11 mai bun decat 9 .
    Poate ca topul depinde de nisa si keyword, dar nu cred ca ierarhia clickurilor este influentata in vreun fel de acestea .

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Cred ca topul prezentat de Nic reflecta ,in mare , o predispozitie psihologica a utilizatorilor .Nu ma surprinde faptul ca locul 10 aduce mai multe clickuri decat locul 9 .Ma surprinde doar locul 7 cu 0,36% ; mi se pare cam putin .
    Ar fi foarte interesant sa stim cum arata top 10+ ; intuiesc un loc 11 mai bun decat 9 .
    Poate ca topul depinde de nisa si keyword, dar nu cred ca ierarhia clickurilor este influentata in vreun fel de acestea .
    Si eu cred la fel, ca locul 11 e posibil sa aduca mai multe click-uri decat unele de pe front page. Legat de nisa, sa stii ca conteaza foarte mult, pentru ca, daca cauti de ex curs valutar, o sa dai click pe primul, iti iei cursul si ai plecat, dar daca cauti de ex informatii despre o stire anume, o sa cauti in mai multe surse si poate ajungi si pe pagina 2.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. serps - hosting
    De anntidot în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 3rd January 2010, 08:19
  2. Schimbari SERPs
    De Nosfer în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd August 2008, 05:04
  3. Serps
    De gold21c în forumul Google
    Răspunsuri: 10