Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Parere privind pretul unui domeniu premium

Afișare hibrid

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Parere privind pretul unui domeniu premium

Am un domeniu, sa-i zicem "premium", care e cam neutilizat de multi ani, si a venit vremea in care sa consider o vanzare.

As aprecia parerea membrilor forumului, privind pretul unui astfel de domeniu - ca sa stiu daca merita sau nu sa iau in considerare vanzarea. (domain appraisal...)

Nu o sa postez deocamdata numele domeniului, dar prezint caracteristicile:

- Domeniu .ro
    - vechime: aproximativ 12 ani
    - lungime - sub 10 caractere, fara liniuta
    - destinatie: a fost ceva orientat catre listinguri de firme. Probabil merge ca site de afaceri gen bizoo, anunturi, director, portal pe domenii business, etc. S-ar preta insa si pentru alte lucruri, functie de imaginatie (numele este ceva intre specializat si generic)
    - Pagerank: curent 4 (a fost PR5 cel mai mult timp)

Caracteristici din Open Site Explorer:
    - domain auth: 56/100
    - page auth: 64/100
    - linking root domains: 1050

Webmaster Tools:
    - afiseaza primele 1000 domenii cu links catre site (sunt probabil mai multe)
    - status: healthy
    - domeniul nu a avut niciodata mesaje neplacute din WMT, nu a fost banat sau penalizat. Starea a fost permanenta healthy. E doar un domeniu cu continut neactualizat de multi ani.

Stare actuala: In prezent detine un numar de pagini cu continut neoptimizat, traficul e scazut din acest motiv (70-90 unici /zi). Daca se adauga content corespunzator, traficul poate creste rapid si ma astept sa urce la PR5.

Astept pareri privind un pret orientativ pentru asa ceva. Multumesc!

LE: Se poate folosi Adsense.
    Ultima modificare făcută de emm; 6th May 2013 la 16:04.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

no offence, e o prostie.
    numele in sine face 90% din pretul unui domeniu premium. DACA e premium.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    no offence, e o prostie.
    numele in sine face 90% din pretul unui domeniu premium. DACA e premium.
    Serban, si numele cred ca este premium. Daca vrei iti pot da PM, as aprecia o parere.

Side note, tocmai mi-ai dat o idee geniala: Am un alt domeniu clar premium, de 4 litere, unul din primele domenii inregistrate in RO. Tip worths 1 beer

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Valoarea unui domeniu "premium" e data de numele domeniului, nu de profilul de backlinkuri.

Daca vrei sa vinzi pe baza profilului de backlinkuri, se foloseste alta denumire -in general high pr domain/site, etc. Pe piata internationala se vand intre xx$-xxx$ in general astfel de domenii.

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

emm, de ce nu ne dai numele domeniilor, poate gasesti interesati.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@Nic - mersi, probabil ai dreptate

@inSecure - nu m-am decis inca sa vand, incercam intai sa-mi dau seama cam cat ar putea valora. Probabil va trebui sa caut alta metoda de a afla asta. Si cu siguranta nu este o regula precisa pe care sa o poti aplica ...
    LE - intentionez sa vand, dar nu as posta un anunt inainte de a face o estimare cat de cat.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    @Nic - mersi, probabil ai dreptate

@inSecure - nu m-am decis inca sa vand, incercam intai sa-mi dau seama cam cat ar putea valora. Probabil va trebui sa caut alta metoda de a afla asta. Si cu siguranta nu este o regula precisa pe care sa o poti aplica ...
    LE - intentionez sa vand, dar nu as posta un anunt inainte de a face o estimare cat de cat.
    Emm, te poti gandi la ceva echivalent gen: doctor.ro femei.ro etc si poti posta aici.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de inSecure Vezi Post
    Emm, te poti gandi la ceva echivalent gen: doctor.ro femei.ro etc si poti posta aici.
    off: Doctor.ro nu e premium. Am eu 2 operatii, ambele esec major, deci nu e premium. Cine sustine ca doctorii din ro sunt premium, se inseala amarnic, poate e vremea sa vada viena doctor.at e premium

@emm. Exact cum zice startNet, ceri o parere, despre cat o sa coste o masina din 2000, daca tu ai decide sa o vinzi. Si dupa, tot tu, esti surprins, ca nu se poate estima. Dar vai, am un domeniu de 4 litere, coicidenta, e premium! Ba nu E. tdck.ro NU e premium

Cred ca e de la prea multe oua de paste.

Ori postezi domeniul, ori inchide topicul. Altfel zici ca suntem ghicitoare!

Pe ce ai postat tu, eu sunt CONVINS ca NU e Premium. Sub 10 caractere? = 9 = 2 cuvinte (cel mai probabil) = Nu e premium.

Asa ca daca cautati un joc de alba neagra, sau o estimare de "ghicitoare", ai primit.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    off: Doctor.ro nu e premium. Am eu 2 operatii, ambele esec major, deci nu e premium. Cine sustine ca doctorii din ro sunt premium, se inseala amarnic, poate e vremea sa vada viena doctor.at e premium
    off: Cred ca ai tu arici in buzunar, de aia nu au fost premium

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de inSecure Vezi Post
    off: Cred ca ai tu arici in buzunar, de aia nu au fost premium
    Off, ca oricum e off topicul: Am dat 20 mil ORL = operatie la gat + 8 zile spitalizare, si inca 18 mil ortopedie: operatie fractura col-femural + 5 zile spital. Ambele anul trecut. La prima m-au operat degeaba, aveam doar o infectie = se trata cu antibiotic, la a doua m-au operat aiurea, cu suruburi de 2 lei, le-a pus mai lungi cu 5 cm, si le-a pus si saibe, a sudat oasele strambe, .............a uitat doctorul, ca el mi-a dat fizioterapeutul! Cum il cheama? Nu-l cunosc!

Alt amic s-a operat la militar, tot fractura, la 1 an cand s-ai scoata suruburile, zice doctorul: vai dar ce operatie in bataia de joc ai avut, cine te-ao operat in halul asta? Pai dvs!

Ma duc la consult (transpiratie excesiva) la Sanador, am dat 1 mil. Doctoru' citea in carte: asta ai? Nu, asta ai? Nu, asta ai? Nu.... La final zice: nasol, ca trebuie sa facem analize multe, sa vedem ce ai. Eu zic: si daca ies bine? Pai e nasol, ca habar nu am ce ai

Asa ca no comment. Au fost doctori buni, acum sunt macelari, opereaza la foc automat, pt bani si atat. Ii inteleg, dar daca tot am dat bani, asteptam servicii.

La viena e altceva. dai un ban, dar nu-ti pare rau o secunda dupa ei! 5 stele+ doctori premium.
    Ultima modificare făcută de Tom; 6th May 2013 la 23:22.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Care sunt trasaturile unui domeniu premium?
    De N.Paul în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 21st December 2012, 07:38
  2. rog parere privind un nume de domeniu
    De diasomie în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 3rd August 2012, 15:48
  3. Pretul corect al unui advertorial
    De felix în forumul Continut web
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 9th July 2011, 00:50
  4. Parere asupra structurii unui URL