Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345
Rezultate 41 la 46 din 46

Subiect: De astazi domeniile . ro se platesc anual ?

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

E un tip de contract binecunoscut in Romania , in care o parte poate face ce vrea , cealalata are numai obligatii .
    Mie mi se pare normal ca ei sa aiba un anumit control asupra contractului. Mai ales in online, cand faci ceva "pe viata" sunt sanse mari sa trebuiasca sa schimbi regulile pe parcurs (ei si-au lasat o portita, pe care acum o folosesc). Parerea mea e ca au gresit la inceput, cand au inventat contractele astea pe viata (apropos, stie cineva daca se mai practica si in alte tari la fel?).

In concluzie, nu i-as judeca pe ROTLD pt ca au facut asa contractul sau pentru ca se folosesc de clauza respectiva din contract. I-as acuza doar pe cei care au stabilit domeniile pe viata de la inceput. Oricum, eu cred ca va creste web-ul romanesc dupa asa ceva. Sincer, mi-a fost cumva pana acuma sa dau 30 de euro pentru un domeniu pe care nu stiam cand o sa il folosesc si/sau daca o sa isi scoata banii.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Tudi Vezi Post
    Mie mi se pare normal ca ei sa aiba un anumit control asupra contractului. Mai ales in online, cand faci ceva "pe viata" sunt sanse mari sa trebuiasca sa schimbi regulile pe parcurs (ei si-au lasat o portita, pe care acum o folosesc). Parerea mea e ca au gresit la inceput, cand au inventat contractele astea pe viata (apropos, stie cineva daca se mai practica si in alte tari la fel?).

In concluzie, nu i-as judeca pe ROTLD pt ca au facut asa contractul sau pentru ca se folosesc de clauza respectiva din contract. I-as acuza doar pe cei care au stabilit domeniile pe viata de la inceput. Oricum, eu cred ca va creste web-ul romanesc dupa asa ceva. Sincer, mi-a fost cumva pana acuma sa dau 30 de euro pentru un domeniu pe care nu stiam cand o sa il folosesc si/sau daca o sa isi scoata banii.
    Nu stiu de ce ti se pare normal ca unul sa plateasca un serviciu , iar unul sa se gandeasca daca ofera sau nu ofera acel serviciu .E probabil ca aceleasi "portite" vor fi pastrate si in sistemul de plata anuala .Poate nu e cel mai bun exemplu, dar e normal ca la jumatatea anului sa-ti spuna ca de fapt s-a trecut la plata semestriala si in plus s-au mai marit si tarifele ?
    Eu consider ca este mai ieftin 30 E pe viata chiar decat 5 E/an .Sistemul pe viata presupune insa sa te gandesti bine inainte de a cumpara .
    In plus in sistemul pe viata nu risti sa pierzi domeniul sau sa platesti un soi de penalitati daca intarzii cu plata din diverse motive .
    Este adevarat ca s-au redus domeniile prin sistemul de plata pe viata , dar sa nu ne facem iluzii ca prin trecerea la plata anuala se vor elibera domenii bune ( care scot bani siguri ), ci cel mult cele experimentate si nereusite .
    Oare un sistem mixt e posibil ? Ma gandesc la unul in care daca fac un experiment sa aleg varianta de plata perodica , iar daca sunt sigur de venituri sau domeniul are o anume semnificatie pentru mine dincolo de bani, sa aleg varianta pe viata .

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

De ce vrem totdeauna sa avem un statut aparte si nu ne place sa ne aliniem lumii civilizate?

Inteleg ca e frustrant sa platesti un domeniu "pe viata" dupa care sa se schimbe tarifarea si durata si si eu sunt de acord ca trebuie o compensatie/reducere la plata anuala. Insa cred ca e un pas care trebuia facut odata si odata, cu toate downside-urile de rigoare.

Sistemul pe viata presupune insa sa te gandesti bine inainte de a cumpara .
    Totodata te inhiba sa cumperi. Cand un site pe .ro se monetizeaza asa greu, nu prea ii vine nicicui sa cumpere un domeniu si sa lucreze la un site experimental, cand stia ca tre sa dea 30 de euro din start. Eu de obicei cand cumpar domenii pe .com, cumpar cate 4-5 de-odata, in functie de ce idei am pe moment, ce domenii bune gasesc, etc. Acum am vreo 4 domenii care stau numai, fara sa le folosesc (inca) dar care pe viitor vor deveni proiecte. Pe .ro as fi facut la fel, dar nu as fi dat dintr-o bucata 150 de euro pe niste domenii care cine stie cand si cum le voi folosi. Si cred ca sunt multi in situatia mea si din cauza asta web-ul .ro a avut de suferit.

Ergo, e bine ca se trece la plata anuala

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    50
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Si eu cred ca este bine ca se trece la plata anuala , dar sa se scada banii pe care i-am platit , adica mai exact sa se considere plata in avans pe n ani .
    Si eu am vrut sa cumpar niste domenii , unele dintre ele fiind nefolosite , iar altele libere , dar nu m-am indurat sa dau o carca de bani .
    Daca se trece la plata anuala or sa ap[ara mai multi investitori , si domeniile care acuma sunt nefolosite , or sa fie disponibile sau dezvoltate .

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Mi-am cumparat un domeniu de la GlobeHosting pe un an (8 euro) si nu imi pot schimba nameserverele, sa le pun pe cele ale serverului meu. am intrebat la suport tehnic si cica "la domeniile inchiriate pe un an, nu exista optiunea de schimbare a NS-urilor".

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    50
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Tudi Vezi Post
    Mi-am cumparat un domeniu de la GlobeHosting pe un an (8 euro) si nu imi pot schimba nameserverele, sa le pun pe cele ale serverului meu. am intrebat la suport tehnic si cica "la domeniile inchiriate pe un an, nu exista optiunea de schimbare a NS-urilor".
    Era domeniu in ro sau alta extensie !
    Astea sunt serviciile prestate de firmele roamanesti !
    Webul romanesc nu s-a dezvoltat si din cauza faptului ca de abia din 2005 internetul romanesc a inceput sa se dezvolte , odata cu cresterea providerilor de internet si ieftinirea abonamentului .
    Internetul in banda larga e ceva diferita fata de dial-up !
    Ultima modificare făcută de romania inedit; 3rd August 2008 la 22:52.

Pagina 5 din 5 PrimulPrimul ... 345

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce parere aveti despre campiontul care astazi se termina
    De crysty_23 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 10th June 2009, 13:50
  2. caut php-ist bun, platesc
    De Mihai Gianu în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 14th February 2009, 01:02
  3. Google PR update astazi.
    De marcos29 în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st December 2008, 16:02
  4. Cum sa platesc IPB-ul?
    De dojo în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 26th July 2008, 23:20
  5. De la anul domeniile .ro se platesc pe an?
    De laufer în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 25th May 2008, 10:07

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •