Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 20

Subiect: Aprobarea in DMOZ

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

-Rares-, te vad in ultimul timp foarte impatimit impotriva DMOZ-ului si am tot vazut exemplul asta cu rankingul. Nu esti singurul, am mai vazut si altii care doar banuiesc ce spun, nu au un fundament.

Hai sa iti pun eu o alta intrebare: Google Directory mai conteaza? Daca da, de ce? Daca nu, de ce? Cand e ultima data cand ai vazut la cautari sa iasa Google Directory sau oricum oricare alt director web? Te-ai gandit ca poate Google nu mai tine cont de directoare ptr ranking si doar ptr backlinks?

Referitor la boostul dat de o inscriere in DMOZ: nu ati avut nici pana acum un boost si oricum multi nici nu stiu sa il identifice ptr ca un link din DMOZ atrage de la sint multe alte link-uri de pe directoare ce folosesc baza de date DMOZ.

Pe principiu "orice link e un link bun ptr site", link-ul din DMOZ e si el la fel de bun. Asa ca, poate mai incetati cu "cunostintele despre DMOZ", mai ales ca nici unu dintre voi nu vine cu o dovada contrara sau pro DMOZ.

DMOZ atrage multe mituri in jurul lui, asta ptr ca multi obisnuiesc sa vobeasca din auzite. N-am vazut pe nimeni sa vina cu dovezi concrete, ptr ca relevanta unui link din DMOZ (si nu numai) poate fi masurata.

(-Rares- postul nu iti e adresat doar tie, ma folosesc de postul tau ptr a spune si altora ce am de zis. No offence.)
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Krumel, nu sunt impotriva DMOZ-ului, nu am nimic cu el, sunt impotriva Mitului DMOZ, si incerc sa le deschid mintea celor pentru care SEO insemna DMOZ si Page Rank, deci ma intelegi gresit.

Cum bine spui si tu "orice link e un link bun ptr site", link-ul din DMOZ e si el la fel de bun, aceeasi parere o am si eu, un link din DMOZ e binevenit ca fel ca oricare altul, ca un link aici pe seopedia sau in directorul Kappa.ro. Nu e diferit si in niciun caz nu e atat de valoros cum inca mai cred unii. Da, candva a fost valoros, cum era si page rankul, cum erau si keywordurile din meta tags, dar anii trec, vremurile se schimba si google stim cu totii ca e mai schimbator ca vremea...

Referitor la ce zici tu acolo in legatura cu google directory si faptul ca directoarele nu rankeaza. Nu mi se pare o explicatie sustenabila, chiar daca e spusa de tine si chiar daca faci sa para ca stii ce spui.
    Sa cautam "directory".

Pe prima pozitie avem Chiar Google Directory, surprinzator, nu?
    Pozitia 2 - hotvsnot.com (tot director web)
    Pozitia 3 - paginialbe.ro (probabil o fi vreo greseala ceva?)
    Pozitia 5 - dir.yahoo.com - astia cum pot?
    Pozitiile 7, 8 tot directoare, de care nici nu am auzit pana acum
    Si in sfarsit abia pe pozitia 9 apare si dmoz-ul nostru cu o descriere care incalca chiar regulile sale.

Descriere: "Open Directory Project este cel mai vast și mai comprehensiv director de pe Web" si regula ce o incalca: "Nu includeți elemente subiective sau care nu pot fi verificate ("suntem cei mai buni/primii/singurii", "avem X vizitatori")."

Stiu, meta description nu e declarat in pagina, dar eu spun ce vad in search...

Stim cu totii ca esti editor, poate printre cei mai vechi dintre cei romani si ai tot respectul meu pentru asta, e normal sa incerci sa salvezi ce se mai poate din el, sa-l sustii pana in panzele albe.
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 10th November 2010 la 14:03.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Unul din avantajele pe care il are DMOZ era ca anumite directoare web preiau site-uri cu descriere din anumite sectiuni din baza de date si mai primesti un link.
    Sincer nu prea avem sa stim cum evalueaza Google un link venit din DMOZ, si mi se pare normala sa nu iasa in fata la cautari, deoarece continutul DMOZ nu este important pentru utilizatorii finali, ei nu gasesc ceva ce sa ii intereseze in acel director, la fel este si cazul directoarelor web, ci mai mult pentru motoarele de cautare, este astfel certificat faptul ca acel site a fost verificat manual de cineva si a zis ca este OK
    Descriere: "Open Directory Project este cel mai vast și mai comprehensiv director de pe Web" si regula ce o incalca: "Nu includeți elemente subiective sau care nu pot fi verificate ("suntem cei mai buni/primii/singurii", "avem X vizitatori")."
    In regula apar doua cuvinte elemente subiective ce nu pot fi verificate,si probabil DMOZ este cel mai vast
    Si ca sa iti inchid gura: Google Directory foloseste baza de date DMOZ, si doar prin inscrierea in DMOZ (nu am gasit alta modalitate) poti intra in google directory.
    O intrebare: Acum consideri ca este important sau nu ca site-ul tau sa fie inscris in DMOZ?
    Ultima modificare făcută de lovelife; 10th November 2010 la 14:54.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

-Rares- sa impartim apele, ca e mai usor:

1. Cand zic(i) "ranking," nu cred ca e relevanta pozitia dupa "directory", "web directory" si altele. E irelevant ptr ca DMOZ nu si-a propus sa apara la astfel de cautari, link-urile catre site sint naturale si deci rankingul poate fi (inca) influentat.

Uite ranking: 1 sau 2 - prin Google Directory.

Ce reiese de aici? Ca daca esti pe pagina din DMOZ ai sanse sa iei trafic, PR bun, autoritate, IBL-uri, o vechime destul de ok ..si altele.

Mitul asta l-am desfintat partial, chiar eu am zis ca nu are rost sa tinem cont de rankings. Nu ele conteaza ca IBL.

2. pe .com dmoz.org e pe locul 6 dupa Google Directory, The Official WhitePages, Anywho, 192.com si Yahoo! Directory. Te asigur ca cel putin 3 de aici au facut link building in mod special ptr a iesi la cautari. DMOZ iese in mod natural. Trebuie sa conteze si asta la ceva.

Aici defapt sint niste factori de care unii acum nu mai tin cont cand vine vorba de DMOZ, vorbim de vechimbe, trust, autoritate, etc.

3. pe .ro la DMOZ apare o descriere de pagina, ptr ca dmoz.org/World/Română/about.html e doar o descriere de pagina. Nu e o categorie si nici domeniu.

Cu alte cuvinte DMOZ iese la acest cuvant cheie cu o pagina de descriere, nu cu domeniul, o categorie sau o pagina specifica. Trebuie sa fie ceva cu acea pagina de descriere daca e totusi pe acel loc, nu?

In timp ce restul ies la cautarea asta cu domenii, subdomenii, categorii si subcategori, aceasta pagina de descriere "si-a facut loc" respectabil la cautare.

Oricum nu e nimic semnificativ, e doar un exercitiu simplu cu care dovedesc ca nu tii cont de unele lucruri atunci cand faci o analiza. Ceea ce e foarte rau ptr tine. (Stiu, ptr multi Link Building-ul inseamna SEO - dar nu ptr toti si aici e diferenta)

4. Descrierea aia e veche, initial scrie ca e din 2008 dar te asigur ca e mult mai veche. Actualizarile de pagina nu au tinut de acea fraza ci de altele, faptul ca "Open Directory Project este cel mai vast şi mai comprehensiv director de pe Web, editat de către oameni." nu contravine vreunei reguli; ptr ca regula pe care o invoci tu tine de descriere site-urilor listate in DMOZ si nu descrierile generale de pagini ce apartin sau tin de DMOZ.

Nu ai invoca asa ceva in pledoaria ta.

Nu mi se pare o explicatie sustenabila, chiar daca e spusa de tine si chiar daca faci sa para ca stii ce spui.
    Ce zici, stiu ce spun sau doar incerc sa fac carota pe forum? Ai indeajuns argumente sa iti retractezi afirmatia asta care nu isi are locul in discutia asta?

Pot continua daca crezi ca nu esti lamurit, dar eu zic ca ai inceput cu stangul. Eu am adus argumente si explicatii, tu ai adus un exemplu explicat prost.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

bass este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    16th July 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    49
    Posturi
    63
    Putere Rep
    21

Implicit

Ca sa fiu in ton cu subiectul: am deja 6 luni de cand am trimis un site catre DMOZ (finalizat, curat, despre turism). Sa inteleg ca dupa 1,2 ani sa ma ingrijorez ca nu a fost acceptat? In cazul in care site-ul cu pricina nu apare se poate solicita o reexaminare sau pot sa-i pun cruce? Care-i procedura?

Petru87 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th September 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    36
    Posturi
    65
    Putere Rep
    33

Implicit

Eu in ultimii ~5 ani am trimis cca. 15 siteuri catre DMOZ, si doar 3 au fost acceptate. Acestea au fost acceptate in ~ 2 luni. Am impresia ca multe categorii nu au editori de foarte mult timp. Am observat ca in majoritatea categoriilor nu s-au adaugat site-uri deloc nici dupa 6 luni.
    De aceea verifica categoria respectiva in fiecare luna, sa vezi daca s-a schimbat ceva. Daca nu se schimba nimic timp de 2-3 luni, atunci cauta o categorie unde se vede clar ca exista un editor.

trask este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    11th August 2007
    Posturi
    97
    Putere Rep
    32

Implicit

@bass
    Cred ca o abordare potrivita este sa iti inscrii site-ul si apoi sa uiti, sa nu te mai gandesti la asta. Daca este vorba de un site serios si il inscrii conform regulilor impuse de DMOZ, candva va fi acceptat. Este, totusi, foarte posibil ca acesta sa nu ajunga niciodata in atentia unui editor si sa se piarda in miile de site-uri nerevizuite care isi asteapta randul. Am vazut cateva nerevizuite din 2007, in categorii care nu cred sa fi fost vreodata pastorite de un editor si spre care sunt slabe sanse sa-si indrepte candva atentia un editor din categoriile superioare. Este ok sa-ti inscrii site-ul o data la 6 luni, poate ai noroc. Dar nu fa un caz din DMOZ.

lena20 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    36
    Posturi
    16
    Putere Rep
    0

Implicit

A patit acelasi lucru si o prietena de-a mea cu 2 site-uri si, de la momentul introducerii spre aprobare, a asteptat vreo 4 sau 5 luni, mi se pare, pentru a-l veda listat. Eu, spre exemplu, nu am site-uri in dmoz, ni mi le-a acceptat, insa e totul ok.

shiprian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    6th September 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    116
    Putere Rep
    33

Implicit

Am submis la dmoz acum cativa ani.
    Pur si simplu am renuntat cand amm vazut ca nu se intampla nimic.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

my friend, chiar trebuie sa dezgropi mortii vanand posturi?
    Chiar nu ai ce posta pe topicurile actuale?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Dmoz 2.0
    De vladgidea în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th April 2010, 09:38
  2. DMOZ Editor
    De tis în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 50
    Ultimul Post: 19th March 2010, 14:05
  3. Editor DMOz
    De deadworldisee în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 2nd August 2008, 19:02
  4. Inscriere in DMOZ
    De Osgiliath în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 21st August 2007, 15:12
  5. Dmoz & Seo
    De softgroups în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 11th January 2007, 11:56

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.