Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: bani din FaceBook - Grupuri

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.713
    Putere Rep
    30

Implicit bani din FaceBook - Grupuri

!! Nu stiu cat este de veridica, dar daca este asa, o sa fie un pas inainte pentru cei cu grupuri mari si care chiar ajuta comuitatile!

Facebook va permite administratorilor de grupuri să perceapă taxe de la utilizatori, de la 4,99 la 29,99 dolari pe lună, pentru ca aceștia să fie membri, a anunțat compania pe blogul său. Grupurile dedicate părinților, pasionaților de gătit și celor care oferă servicii de curățenie la domiciliu vor fi primele care vor primi noua facilitate ca parte a unui test.

Grupurile deja existente vor rămâne intacte, însă vor avea în curând opțiunea de a lansa subgrupuri premium. De exemplu, un grup pentru părinți (Grown and Flown Parents) face un subgrup dedicat admiterilor la colegiu și va percepe o taxă de 29,99 dolari pentru accesul la consilieri, scrie The Verge.

În timp ce în trecut grupurile de Facebook au fost întotdeauna gratuite, taxarea membrilor ar putea accentua sentimentul de exclusivitate și ar putea atrage mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare, însă există și posibilitatea să îndepărteze oamenii de acest concept.
    Facebook afirmă că noua caracteristică este în special pentru administratorii de grup, care au depus efort pentru a-și dezvolta comunitățile. De asemenea, compania spune că administratorii ar putea lua banii pe care îi câștigă pentru a crea conținut de calitate superioară și pentru grup, fie că este vorba de mai multe postări, clipuri video sau întâlniri și evenimente offline.

Pentru moment, funcția este încă un experiment, iar Facebook nu va percepe comision din taxele de abonament. Ca parte a politicilor standard a marketplace-urilor pentru aplicații App Store și Google Play, Apple și Google vor percepe un procent din aceste taxe.

Acesta este doar începutul eforturilor Facebook de a genera bani din grupuri, care, spre deosebire de News Feed, nu se bazează pe publicitate.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

Nu stiu cat este de verdica
    vs
    Facebook va permite administratorilor [...] a anunțat compania pe blogul său.

Nu stiu care e sursa, dar mie nu mi se pare din povestea facebook.
    Si Mark afirma la ultimele conferinte in fata consiliului ca este o platforma gratuita si asa isi doresc sa ramana, monetizata prin reclame.
    Fara semnatura.

Empire este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    40
    Posturi
    360
    Putere Rep
    26

Implicit

Cica e in faza de test Facebook tests subscriptions for private Facebook Groups - Business Insider

Au gandit-o pentru grupuri exclusiviste, cum exista si pe unele forumuri sectiuni accesibile doar daca platesti, ceea ce nu e un lucru rau.

Dar orice grup normal care incearca sa bage taxa va pierde automat 90% din useri. Mai ales ca adminul nu poate justifica taxa, adica eu sunt intr-un grup de ciupercari unde toata lumea posteaza poze si identifica ciuperci. Adminul nu face decat sa aprobe si sa stearga conturi, dar sunt oricum mai multi admini si moderatori, deci cum sa ceri $5 de la 2000 de persoane, pentru ce? O sa merg eu, ca user, si o sa deschid un alt grup care e gratuit, iar lumea va migra automat la mine deoarece continutul e acelasi, fara costuri.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.713
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Cica e in faza de test Facebook tests subscriptions for private Facebook Groups - Business Insider

Au gandit-o pentru grupuri exclusiviste, cum exista si pe unele forumuri sectiuni accesibile doar daca platesti, ceea ce nu e un lucru rau.

Dar orice grup normal care incearca sa bage taxa va pierde automat 90% din useri. Mai ales ca adminul nu poate justifica taxa, adica eu sunt intr-un grup de ciupercari unde toata lumea posteaza poze si identifica ciuperci. Adminul nu face decat sa aprobe si sa stearga conturi, dar sunt oricum mai multi admini si moderatori, deci cum sa ceri $5 de la 2000 de persoane, pentru ce? O sa merg eu, ca user, si o sa deschid un alt grup care e gratuit, iar lumea va migra automat la mine deoarece continutul e acelasi, fara costuri.
    Nu pun link, dar garantat ca nu este 100% asa, eu am grup unde s-a muncit mult sa se asigure content, unde lumea citeste si comenteaza nu pune poze. Si DA, a facut cineva alt grup ca nu-i convenea ca nu e lasat sa se promoveze si .. minune lumea nu a migrat. A sa dau totusi un exemplu de 10 grupuri cu aceiasi tema, dar numai unul cu 30 k membri!

https://www.facebook.com/groups/1381342202187650/
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Empire este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    40
    Posturi
    360
    Putere Rep
    26

Implicit

Nu a migrat lumea deoarece nu a avut de ce. Cand le ceri sa plateasca vei descoperi rapid ca e mai usor sa dai join intr-un alt grup decat sa bagi datele cardului sa platesti pentru continut gratis.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.713
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Nu a migrat lumea deoarece nu a avut de ce. Cand le ceri sa plateasca vei descoperi rapid ca e mai usor sa dai join intr-un alt grup decat sa bagi datele cardului sa platesti pentru continut gratis.
    Eu cred ca nu de la membri iei banii ci de la cei ce au nevoie de ei - adica aia cu afaceri! Oricum pana implementeaza ei asta in RO, o sa am eu stranepoti,

Gyony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Posturi
    44
    Putere Rep
    26

Implicit

Facebook-ul nu se pricepe la a da bani. Dar se pricepe de minune de ai lua; pe fix fix-pix daca ma intrebi pe mine. Daca te bazezi pe CPC, mori de foame!

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.713
    Putere Rep
    30

Implicit

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cumpar like-uri, pagini (peste 100k), membri grupuri si grupuri pe Facebook
    De George Ginghina în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 6th August 2017, 14:58
  2. Postari in grupuri de facebook
    De Marius Cristian în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 13th February 2016, 18:56
  3. Postez in 45 de grupuri de facebook
    De Duta Constantin în forumul Continut web
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 19th May 2015, 20:23
  4. Grupuri Facebook