O fac si marile magazine online (chiar si de la noi am observat unul din ele) si nu trebuie neparat sa introduci in cos pentru a-ti fi ulterior afisate cu insistenta produse din categoria navigata. Ba mai mult, daca ai navigat mult pe imprimante (nu mai spun daca ai si adaugat in cos), sa zicem, si nu ai cumparat atunci e foarte posibil ca in ziua urmatoare sa primesti un email cu o promotie la imprimante (si fix la HP, din alea din care ai studiat vreo 4-6 modele in ziua anterioara) sau un newsletter samd.
Cat despre Google: daca efectuezi un click pe o reclama AdSense, atunci vei vedea ca se va mari numarul celor afisate din domeniu clickuit, chiar daca navighezi pe siteuri din cu totul alte domenii (nu mai vorbesc de youtube, vreo luna intreaga aveam pe orice clip reclame la oferte de servre dedicate).
Cu alte cuvinte Google foloseste de mult acest lucru. Ca nu a intregrat si in pagina google.tld treaba asta inseamna ca are cu totul alte considerente.
Pentru mine, la prima vedere sistemul pare a fi o greseala pentru partenerii/firmele care vor participa.
Siteul/firma X are un vizitator (Y sa-l numim) care e interesat de un produs (sa zicem Z) si nu cumpara, apoi rapid se duce si ii "spune" lui facebook: "Vezi ca daca intra Y pe cont afiseaza-i reclame pentru produse de tip Z, ca de asta e interesat." Atat timp cat treaba e in familie, e ok, tot de la noi cumpara, dar daca reclamele sunt de la concurenta. E ceva ce imi scapa sau nu am inteles bine? Mie imi creaza impresia ca cine ar face asa (cel de la firma X) ceva e prost gramada.

).
Răspunde cu citat