2nd October 2011, 20:07
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Cristina Maftei
Eu ma gandeam la un tarif pe cuvant. Lucrand de acasa nu am de unde sa stiu cam cate ore petrece, desi in mod normal numai ca sa se documenteze ii ia cam o ora( daca o va face). Pentru persoana cu care voi colabora este primul job de acest fel( de aceea vreau sa ii ofer o suma corecta). Calculasem un numar aproximativ de cuvinte pe saptamana si am obtinut 3300 cuvinte ( + vreo 6000 cuvinte la descrierea produselor - pe care o va face o sigura data)
E o chestiune un pic mai complexa decat simpla postare de articol taxat la numarul de cuvinte, in opinia mea
Daca vrei o treaba pe termen lung cred ca cea mai mica problema a ta este cat munceste el sau daca munceste un anumit numar de ore. Eu am o asemenea colaborare si platesc 800 Ron doar ca termenii sunt putin diferiti. I-am trasat in linii mari cam ce vreau de la el si ce obiective avem. Putin imi pasa ca-si face treaba in 30 de minute pe zi sau in cateva ore (bine, ma refer sa nu iti pese de limita inferioara, nu de limita superioara pentru ca ar putea sa devina total neatractiv pentru el). El stie ca atata timp cat mie imi e ok la site-ul respectiv ii e ok si lui, iar eu stiu ca atata timp cat el e motivat (de exemplu, poate ar fi acceptat si pe mai putin in cazul de fata, dar poate renunta la un momentdat in favoarea a ceva mai bun) eu am siguranta si lucru de calitate.
Am avut si colaborari in care am incercat sa obtin pretul cat mai "optimizat" si munca era pe masura si ramasul cu ochii in soare era la fel de "pe masura banilor oferiti". Asta de mai sus e exemplul cel mai bun pe care-l am dintre ele.
Concluzia fiind ca, daca te decizi sa platesti la cuvant intr-o activitate de genul, care ar viza un termen lung, risti sa primesti de banii oferiti doar... CUVINTE! Altfel cand lui ii prioritizezi altceva (bunul mers al ceea ce face el -> rezultate bune care s-ar datora exclusiv muncii sale), va incerca si el sa livreze acel lucru (Calitatea). Acum asta e in teorie, ca-n practica mai conteaza o variabila de care n-am tinut cont: caracterul omului pe care-l angajezi pentru asta.
Consider in principiu Ok pretul pe care ti l-a indicat Marylina pentru ce-ai descris tu. Important ar fi insa sa gasesti un om care mai face treaba asta si pentru altceva (pentru ca tu ii oferi un job part-time oricum), adica nu sa fie ziua vanzator (si sa n-aiba deloc acces la net) si apoi sa isi faca si treaba asta in cateva zeci de minute dupa. Vorbim de Social Media si aici interactivitatea trebuie sa fie rapida.
Ultima modificare făcută de Cristi U; 3rd October 2011 la 02:42.
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.