29th October 2010, 22:59
3 out of 3 members found this post helpful.
facebook genereaza munti de bani oamenilor care stiu sa-l foloseasca la adevarata lui valoare. asta cu optimizarea social media, n-are nicio legatura cu optimizarea pentru motoarele de cautare, nu tine de backlinks, PR, google dance sau orice alte rahaturi gen google... deci nu e un mediu concurent. e mai degraba o metoda in plus de a aduce trafic, si daca stii cum s-o faci, asa cum zicea Alex mai sus, cu bani putini poti sa obtii chiar foarte muuuult trafic. maxim!
ganditi-va ca facebook a fost singurul site care i-a interzis spiderului sa indexeze si a reusit chiar sa depaseasca google dpdv al traficului. a avut curajul sa zica: STOP nene google, vrei sa citesti? nu se poate, decat daca stii sa-ti faci user si parola asta mi se pare foarte tare! ce mi se mai pare foarte tare e ca facebook iti da posibilitatea sa-ti targetezi anunturile atat de bine incat fiecare cent pe care-l investesti in facebook ads va merita.
totul tinde catre social media, seo se cam duce de rapa pentru ca, chiar si google all mighty isi da seama ca va avea de pierdut pe termen lung daca nu tine pasul, daca nu tine cont de feedback-ul trimis de utilizatori. in maxim 2 ani de acum inainte, peste 80% din rezultatele cautarilor din google vor fi afisate in functie de preferintele celor care au cautat inaintea ta. adica google va sti ca daca tu cauti o cabana la sinaia... inaintea ta au mai cautat 10.000 de tineri cu varste cuprinse intre 20-22 de ani au facut click pe rezultatele x, y si z si atunci o sa-ti intoarca si tie aceleasi rezultate. e doar un exemplu, dar intelegi voi ideea de baza.
revenind la social media, pentru cei care detin site-uri pe .com si au bani de investit in social media ads, recomand POF. anunturile se pot targeta mult mai bine. acolo poti alege sa afisez anunturile tale de exemplu doar tinerilor supraponderali, cu varste cuprinse intre 20-25 de ani, care nu sunt intr-o relatie si care locuiesc la cel mult 30km distanta de orasul x. important e sa ai ce vinde, ca trafic se gaseste de cumparat... si chiar trafic de foarte mare calitate, comparativ cu adwords
keep dreaming...