Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 35

Subiect: SEO Is Dead, And The New King Is ‘SMO’

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    47
    Posturi
    318
    Putere Rep
    32

Implicit

avantajul reclamelor FB este targetarea userului foarte precisa. daca stii sa faci corect campanii SEM pe adwords, FB este floare la ureche.
    exista un mare avantaj al reclamelor FB fata de adwords: poti avea o expunere mult, mult mai mare la publicul tinta, ceea ce il face un instrument ideal pentru branding / awareness.

totusi nenea ala o ia rau de tot pe aratura...

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de crash Vezi Post
    facebook iti da posibilitatea sa-ti targetezi anunturile atat de bine incat fiecare cent pe care-l investesti in facebook ads va merita.
    ......
    in maxim 2 ani de acum inainte, peste 80% din rezultatele cautarilor din google vor fi afisate in functie de preferintele celor care au cautat inaintea ta.
    Nu prea sunt de acord.
    Inca nu folosesc, dar am vazut ca devin tot mai populare extensiile firefox pt "faceboock block ads". Era sa le instalez si eu ca ma sacaiau cu "like" la reclame.

Asta nu inseamna ca nu le folosesc deja in cautarile google, respectiv customizegoogle.com: neam de reclama nu vad, google habar nu are ce am cautat.

Explicatie: nu intru pe facebook sau google sa vad reclame decat cand ma intereseaza concurenta.

Alaturi de extensii gen flash blocker, e doar o chestiune de timp pana utilizatorii se vor obisnui sa-si filtreze informatia vizualizata.

Nu degeaba recomand utilizarea gifurilor animate in locul animatiilor (poate mai simpatice) in flash.

Adica nu as paria pe retelele sociale
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    33

Implicit

Iti inteleg punctul de vedere, insa uita-te putin peste hotare. Nu stiu cat de in tema esti cu ce se intampla pe google.com daca esti un locuitor al statelor unite. Sa zicem ca locuiesti in orasul Surprise din Arizona, ip-ul de aol ii zice asta la google, da? Bun, daca tu cauti pizza delivery, google iti va lista pizzeriile cu livrare la domiciliu din zona orasului Surprise, nu-ti afiseaza din Phoenix sau din alte state invecinate. Asta se intampla chiar acum pe google.com, deci ce te face sa crezi ca peste 2-3 ani n-o sa fie asa cum am zis eu mai sus?

E foarte simplu, gandindu-ne in felul urmator: majoritatea internautilor au un cont de google, unde isi introduc fain frumos toate datele. Google va sti exact care e varsta utilizatorilor inregistrati care au dat click pe al 5-lea rezultat afisat pentru cautarea "licitatii online". Pe baza acestor date, poate face in felul urmator. Pe un esantion de 100 de oameni, face o medie de varsta si decide ca rezultatul x este relevant pentru oamenii cu varste cuprinse intre 25-35 de ani, iar urmatorul pe lista care are varsta cuprinsa in intervalul respectiv, cand cauta "licitatii online" va vedea rezultatul care inainte era pe locul 5, pe locul 1, pt ca asta considera google ca e relevant pt el. Acum poate ca nu e cel mai bun exemplu, poate ca nu va fi deloc asa, insa e posibilitate destul de mare. Acum 20 ani daca ii ziceai unui om de rand ca telefonul mobil va avea ecran color, camera video si aparat foto + acces la internet, te-ar fi intrebat: ce e ala internet? cate pozitii are aparatul foto pe film 24 sau 36? etc

Peste cativa ani sa nu te miri, ca SEO n-o sa mai conteze aproape deloc si ca toate siteurile afisate in google vor fi afisate in functie statistici preluate si prelucrate din google accounts

Ce zici tu acolo sunt cazuri izolate care din pacate (pt tine si pt noi toti care intelegem cat de cat industria asta online) n-au nicio putere in fata maselor de oameni care ofera tone de informatii, in mod gratuit. Poate ai auzit de Google Latitude, e aplicatia aia de mobil care se foloseste de google maps si iti face publica locatia pe harta. In felul asta poti vedea daca prietenii tai sunt in apropierea ta. Bag mana in foc ca pe viitor google latitude chiar o sa-ti propuna locatiile in care sa mergi sa bei o cafea cu prietenul in a carui zona te afli. See? Totul tine cumva catre social media, fie ca-ti place sau nu
    Ultima modificare făcută de crash; 30th October 2010 la 04:06.
    keep dreaming...

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

SEO is Dead -Actually it really isn’t, but a headline like this always attracts lots of links and tweets from people in the industry, so I thought I’d give it a try as well.
    Link Baiting de la wiep.net

SEO is Dead! SEO is Dead! (please link to me..) Without SEO, many sites might not even rank on their own branded terms. Without SEO, most websites are doomed to fail.
    searchnewscentral.com via GrindcoreVlad

Seo e mort ptr cei care fac confuzie intre SEO, SEM si SM. Defapt termenul de "optimization" e cel confuz.

Da, SM e o metoda buna de a genera trafic si eventual conversii, dar ea nu trebuie confundata sau comparata cu SEO si SEM.

Trecand peste, Google face greseli destul de penibile in ultimul timp...ceea ce ar putea sa creasca atentia mai mult spre SM, decat spre SEO si SEM. Dar obisnuinta de a cauta pe un motor de cautare nu prea are cum sa dispara, doar sa se dilueze in detrimentul altor metode online.

My 2 cents
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    47
    Posturi
    318
    Putere Rep
    32

Implicit

am citit in articolul tau: "Rar intentia de cumparare online se manifesta prin telefon, de cele mai multe ori magazinele online nici nu sint facute pentru mobil."
    asta in Romania. noi am facut niste teste in Elvetia, am redirectat traficul mobil catre landing pages cu bannere de la sponsori si am ramas uimiti de randamentul conversiilor.

PS: asa este, google face greseli penbilile gen : google instant, wallpaper-ul (pe care apoi l-au scos) , priority inbox in gmail...
    Ultima modificare făcută de Mar; 30th October 2010 la 12:54.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Mar, eu ce scriu pe blog e ptr .ro. Ptr .com lucrurile stau altfel...total altfel. Conversii foarte bune, la costuri mici/rezonabile pe Adwords, din anuturile afisate in Gmail, ceea ce in .ro foarte rar ai conversii.

Conversii mult mai bune in .com pe landing page-uri speciale, ceea ce in .ro cam rar merg.

Parerea mea e ca trebuie sa te adaptezi audientei careia te adresezi si sa intelegi modul de promovare specific produsului/serviciului. Iar mobilul in .ro are activitate, doar ca nu sint site-uri facute pentru mobil si conversia pe mobil.

Inca sintem la inceput ...in multe privinte (exceptand bloggingul, CPM/CPC-ul si altele des intalnite).
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Iti inteleg punctul de vedere, insa uita-te putin peste hotare.
    Greseala mea.
    Ma refeream strict la zona .ro cu obiceiuri specifice determinate de tehnologie si puterea de cumparare.

Vad ca trendul este spre internetul mobil care este si scump si slab calitativ pt marea masa a utilizatorilor.
    Am utilizat efectiv de nevoie flash blockere sau alte minuni de filtrare din cauza internetului mobil (zapp la timpul respectiv) care nu permitea mai mult.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Pana acum sunt surprins de cat de usor e sa promovezi ceva pe Facebook. Am ajuns la 5,000 de vizite / zi cu un bounce rate decent si asta in doar o saptamana si cu o investitie foarte mica.
    ai setat CPC sau CPM? cat ai setat la fiecare? poti sa imi arati pe privat cum arata unitatea ta de anunturi?
    Eu am setat CPM 0.10$ si am 22.822 afisari si un CTR de doar 0.02%... crezi ca ar trebui sa fac ca sa cresc rata de clicuri?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Mar Vezi Post
    avantajul reclamelor FB este targetarea userului foarte precisa. daca stii sa faci corect campanii SEM pe adwords, FB este floare la ureche.
    exista un mare avantaj al reclamelor FB fata de adwords: poti avea o expunere mult, mult mai mare la publicul tinta, ceea ce il face un instrument ideal pentru branding / awareness.

totusi nenea ala o ia rau de tot pe aratura...
    Facebook e mult mai usor decat Adwords. Eu nu prea ma pricep la Adwords, dar am avut un succes destul de mare cu reclamele Facebook si nu am nici 2 saptamani de la prima campanie.

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Nu prea sunt de acord.
    Inca nu folosesc, dar am vazut ca devin tot mai populare extensiile firefox pt "faceboock block ads". Era sa le instalez si eu ca ma sacaiau cu "like" la reclame.

Asta nu inseamna ca nu le folosesc deja in cautarile google, respectiv customizegoogle.com: neam de reclama nu vad, google habar nu are ce am cautat.

Explicatie: nu intru pe facebook sau google sa vad reclame decat cand ma intereseaza concurenta.

Alaturi de extensii gen flash blocker, e doar o chestiune de timp pana utilizatorii se vor obisnui sa-si filtreze informatia vizualizata.

Nu degeaba recomand utilizarea gifurilor animate in locul animatiilor (poate mai simpatice) in flash.

Adica nu as paria pe retelele sociale
    Sunt foarte putini useri care filtreaza reclamele. In general cei mai experimentati le blocheaza, dar userul de rand de multe ori nici nu stie care e reclama si care nu.

Iti inteleg punctul de vedere, insa uita-te putin peste hotare. Nu stiu cat de in tema esti cu ce se intampla pe google.com daca esti un locuitor al statelor unite. Sa zicem ca locuiesti in orasul Surprise din Arizona, ip-ul de aol ii zice asta la google, da? Bun, daca tu cauti pizza delivery, google iti va lista pizzeriile cu livrare la domiciliu din zona orasului Surprise, nu-ti afiseaza din Phoenix sau din alte state invecinate. Asta se intampla chiar acum pe google.com, deci ce te face sa crezi ca peste 2-3 ani n-o sa fie asa cum am zis eu mai sus?

E foarte simplu, gandindu-ne in felul urmator: majoritatea internautilor au un cont de google, unde isi introduc fain frumos toate datele. Google va sti exact care e varsta utilizatorilor inregistrati care au dat click pe al 5-lea rezultat afisat pentru cautarea "licitatii online". Pe baza acestor date, poate face in felul urmator. Pe un esantion de 100 de oameni, face o medie de varsta si decide ca rezultatul x este relevant pentru oamenii cu varste cuprinse intre 25-35 de ani, iar urmatorul pe lista care are varsta cuprinsa in intervalul respectiv, cand cauta "licitatii online" va vedea rezultatul care inainte era pe locul 5, pe locul 1, pt ca asta considera google ca e relevant pt el. Acum poate ca nu e cel mai bun exemplu, poate ca nu va fi deloc asa, insa e posibilitate destul de mare. Acum 20 ani daca ii ziceai unui om de rand ca telefonul mobil va avea ecran color, camera video si aparat foto + acces la internet, te-ar fi intrebat: ce e ala internet? cate pozitii are aparatul foto pe film 24 sau 36? etc

Peste cativa ani sa nu te miri, ca SEO n-o sa mai conteze aproape deloc si ca toate siteurile afisate in google vor fi afisate in functie statistici preluate si prelucrate din google accounts

Ce zici tu acolo sunt cazuri izolate care din pacate (pt tine si pt noi toti care intelegem cat de cat industria asta online) n-au nicio putere in fata maselor de oameni care ofera tone de informatii, in mod gratuit. Poate ai auzit de Google Latitude, e aplicatia aia de mobil care se foloseste de google maps si iti face publica locatia pe harta. In felul asta poti vedea daca prietenii tai sunt in apropierea ta. Bag mana in foc ca pe viitor google latitude chiar o sa-ti propuna locatiile in care sa mergi sa bei o cafea cu prietenul in a carui zona te afli. See? Totul tine cumva catre social media, fie ca-ti place sau nu
    SEO o sa conteze in continuare, dar o sa depinda din ce in ce mai mult de alti factori, precum calitatea siteului, timpul de incarcare, titlurile si descrierea, prezenta pe social media.

De ce spun ca o sa conteze titlurile si descrierea ? Pentru ca o sa conteze din ce in ce mai mult CTR-ul in SERP si paginile pe care le viziteaza utilizatorul. Totusi asta nu va fi un factor esential, pentru ca un site nou ar avea sanse 0.

Prezenta pe social media o sa conteze mult, pentru ca inseamna trafic, exposure, branding.

Inca o chestie pe care cred ca o ia Google in considerare sau ar trebui sa o ia sunt cautarile de genu "keywords brand." Eu consider ca e un lucru important ca omul vrea sa gaseasca informatia respectiva pe un anumit site.

SEO se va schimba mult, dar nu va disparea si noi tot vom avea de lucru

Citat Postat în original de Mar Vezi Post
    am citit in articolul tau: "Rar intentia de cumparare online se manifesta prin telefon, de cele mai multe ori magazinele online nici nu sint facute pentru mobil."
    asta in Romania. noi am facut niste teste in Elvetia, am redirectat traficul mobil catre landing pages cu bannere de la sponsori si am ramas uimiti de randamentul conversiilor.

PS: asa este, google face greseli penbilile gen : google instant, wallpaper-ul (pe care apoi l-au scos) , priority inbox in gmail...
    Din pacate face greseli mult mai importante decat astea, cum ar fi penalizarea de saptamana trecuta, care nu a avut nici un motiv si nici o logica. Si sunt foarte multe teste care ii distrug calitatea si relevanta din ce in ce mai mult.[COLOR="Silver"]

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    ai setat CPC sau CPM? cat ai setat la fiecare? poti sa imi arati pe privat cum arata unitatea ta de anunturi?
    Eu am setat CPM 0.10$ si am 22.822 afisari si un CTR de doar 0.02%... crezi ca ar trebui sa fac ca sa cresc rata de clicuri?
    cu CPM mi-a mers cel mai bine. Cel mai bun CTR al meu e de 0.37%. Iti recomand sa faci multe split tests cu targetare, imagine, titluri, descrieri diferite.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. "Content is King"?
    De too_night în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 23rd August 2006, 03:25

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •