Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 35

Subiect: SEO Is Dead, And The New King Is ‘SMO’

Afișare hibrid

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Pai dofollow-ul ala e singura sansa sa mai tina pasul cu Facebook din punctul asta de vedere.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    35

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

facebook genereaza munti de bani oamenilor care stiu sa-l foloseasca la adevarata lui valoare. asta cu optimizarea social media, n-are nicio legatura cu optimizarea pentru motoarele de cautare, nu tine de backlinks, PR, google dance sau orice alte rahaturi gen google... deci nu e un mediu concurent. e mai degraba o metoda in plus de a aduce trafic, si daca stii cum s-o faci, asa cum zicea Alex mai sus, cu bani putini poti sa obtii chiar foarte muuuult trafic. maxim!

ganditi-va ca facebook a fost singurul site care i-a interzis spiderului sa indexeze si a reusit chiar sa depaseasca google dpdv al traficului. a avut curajul sa zica: STOP nene google, vrei sa citesti? nu se poate, decat daca stii sa-ti faci user si parola asta mi se pare foarte tare! ce mi se mai pare foarte tare e ca facebook iti da posibilitatea sa-ti targetezi anunturile atat de bine incat fiecare cent pe care-l investesti in facebook ads va merita.

totul tinde catre social media, seo se cam duce de rapa pentru ca, chiar si google all mighty isi da seama ca va avea de pierdut pe termen lung daca nu tine pasul, daca nu tine cont de feedback-ul trimis de utilizatori. in maxim 2 ani de acum inainte, peste 80% din rezultatele cautarilor din google vor fi afisate in functie de preferintele celor care au cautat inaintea ta. adica google va sti ca daca tu cauti o cabana la sinaia... inaintea ta au mai cautat 10.000 de tineri cu varste cuprinse intre 20-22 de ani au facut click pe rezultatele x, y si z si atunci o sa-ti intoarca si tie aceleasi rezultate. e doar un exemplu, dar intelegi voi ideea de baza.

revenind la social media, pentru cei care detin site-uri pe .com si au bani de investit in social media ads, recomand POF. anunturile se pot targeta mult mai bine. acolo poti alege sa afisez anunturile tale de exemplu doar tinerilor supraponderali, cu varste cuprinse intre 20-25 de ani, care nu sunt intr-o relatie si care locuiesc la cel mult 30km distanta de orasul x. important e sa ai ce vinde, ca trafic se gaseste de cumparat... si chiar trafic de foarte mare calitate, comparativ cu adwords
    keep dreaming...

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de crash Vezi Post
    facebook iti da posibilitatea sa-ti targetezi anunturile atat de bine incat fiecare cent pe care-l investesti in facebook ads va merita.
    ......
    in maxim 2 ani de acum inainte, peste 80% din rezultatele cautarilor din google vor fi afisate in functie de preferintele celor care au cautat inaintea ta.
    Nu prea sunt de acord.
    Inca nu folosesc, dar am vazut ca devin tot mai populare extensiile firefox pt "faceboock block ads". Era sa le instalez si eu ca ma sacaiau cu "like" la reclame.

Asta nu inseamna ca nu le folosesc deja in cautarile google, respectiv customizegoogle.com: neam de reclama nu vad, google habar nu are ce am cautat.

Explicatie: nu intru pe facebook sau google sa vad reclame decat cand ma intereseaza concurenta.

Alaturi de extensii gen flash blocker, e doar o chestiune de timp pana utilizatorii se vor obisnui sa-si filtreze informatia vizualizata.

Nu degeaba recomand utilizarea gifurilor animate in locul animatiilor (poate mai simpatice) in flash.

Adica nu as paria pe retelele sociale
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    46
    Posturi
    326
    Putere Rep
    35

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

ganditi-va ca facebook a fost singurul site care i-a interzis spiderului sa indexeze si a reusit chiar sa depaseasca google dpdv al traficului. a avut curajul sa zica: STOP nene google, vrei sa citesti? nu se poate, decat daca stii sa-ti faci user si parola
    tu ești serios? facebook murea să genereze pagini pentru google, pentru a apărea cu cât mai multe rezultate, în incercarea de a atrage utilizatori. tu cum crezi că a ajuns la 500 milioane în 3 ani, brusc lumea și-a dat seama că are nevoie sa socializeze? nu, nenea, au căutat pe google prima gagică, un coleg de bancă, un dușman, o blondă, primul rezultat era facebook, dădea click și facebook îi spunea:

"ce frumos, vrei să vezi profilul colegei tale de bancă din generală, care acum e plecată în franța și nu mai știi nimic de ea de 10 ani? ia fă-ți tu frumușel cont, nene, și mă mai gândesc dacă îți mai arăt două rânduri despre ea".
    bun, mi-am făcut cont, mi-a mai arătat două rânduri și a trebuit să îi dau add ca să vorbesc cu ea. după doua zile deja aveam add de la alți 10 oameni. they suck you in!

linkuri utile: unu, doi si trei (yea, i was blogging this sh*t in 2007!)

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    39

Implicit

Zoso are dreptate aici. In majoritatea cazurilor cand cautam nume de persoane pe google aveam in prima pagina linkuri catre profilele lor (sau ale persoanelor cu acelasi nume). Asa am vazut cum mai arata prima mea prietena dupa mai bine de 10 ani de zile .
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Aurel Dragut Vezi Post
    In majoritatea cazurilor cand cautam nume de persoane pe google aveam in prima pagina linkuri catre profilele lor (sau ale persoanelor cu acelasi nume).
    Ar fi de studiat si de unde a venit "succesul" acesta pe care il viseaza oricine din bransa SEO (Sa fii tot timpul in prima pagina. Si nu oricum in prima pagina.)?

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

Implicit

avantajul reclamelor FB este targetarea userului foarte precisa. daca stii sa faci corect campanii SEM pe adwords, FB este floare la ureche.
    exista un mare avantaj al reclamelor FB fata de adwords: poti avea o expunere mult, mult mai mare la publicul tinta, ceea ce il face un instrument ideal pentru branding / awareness.

totusi nenea ala o ia rau de tot pe aratura...

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    35

Implicit

Iti inteleg punctul de vedere, insa uita-te putin peste hotare. Nu stiu cat de in tema esti cu ce se intampla pe google.com daca esti un locuitor al statelor unite. Sa zicem ca locuiesti in orasul Surprise din Arizona, ip-ul de aol ii zice asta la google, da? Bun, daca tu cauti pizza delivery, google iti va lista pizzeriile cu livrare la domiciliu din zona orasului Surprise, nu-ti afiseaza din Phoenix sau din alte state invecinate. Asta se intampla chiar acum pe google.com, deci ce te face sa crezi ca peste 2-3 ani n-o sa fie asa cum am zis eu mai sus?

E foarte simplu, gandindu-ne in felul urmator: majoritatea internautilor au un cont de google, unde isi introduc fain frumos toate datele. Google va sti exact care e varsta utilizatorilor inregistrati care au dat click pe al 5-lea rezultat afisat pentru cautarea "licitatii online". Pe baza acestor date, poate face in felul urmator. Pe un esantion de 100 de oameni, face o medie de varsta si decide ca rezultatul x este relevant pentru oamenii cu varste cuprinse intre 25-35 de ani, iar urmatorul pe lista care are varsta cuprinsa in intervalul respectiv, cand cauta "licitatii online" va vedea rezultatul care inainte era pe locul 5, pe locul 1, pt ca asta considera google ca e relevant pt el. Acum poate ca nu e cel mai bun exemplu, poate ca nu va fi deloc asa, insa e posibilitate destul de mare. Acum 20 ani daca ii ziceai unui om de rand ca telefonul mobil va avea ecran color, camera video si aparat foto + acces la internet, te-ar fi intrebat: ce e ala internet? cate pozitii are aparatul foto pe film 24 sau 36? etc

Peste cativa ani sa nu te miri, ca SEO n-o sa mai conteze aproape deloc si ca toate siteurile afisate in google vor fi afisate in functie statistici preluate si prelucrate din google accounts

Ce zici tu acolo sunt cazuri izolate care din pacate (pt tine si pt noi toti care intelegem cat de cat industria asta online) n-au nicio putere in fata maselor de oameni care ofera tone de informatii, in mod gratuit. Poate ai auzit de Google Latitude, e aplicatia aia de mobil care se foloseste de google maps si iti face publica locatia pe harta. In felul asta poti vedea daca prietenii tai sunt in apropierea ta. Bag mana in foc ca pe viitor google latitude chiar o sa-ti propuna locatiile in care sa mergi sa bei o cafea cu prietenul in a carui zona te afli. See? Totul tine cumva catre social media, fie ca-ti place sau nu
    Ultima modificare făcută de crash; 30th October 2010 la 03:06.
    keep dreaming...

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Iti inteleg punctul de vedere, insa uita-te putin peste hotare.
    Greseala mea.
    Ma refeream strict la zona .ro cu obiceiuri specifice determinate de tehnologie si puterea de cumparare.

Vad ca trendul este spre internetul mobil care este si scump si slab calitativ pt marea masa a utilizatorilor.
    Am utilizat efectiv de nevoie flash blockere sau alte minuni de filtrare din cauza internetului mobil (zapp la timpul respectiv) care nu permitea mai mult.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

E foarte simplu, gandindu-ne in felul urmator: majoritatea internautilor au un cont de google, unde isi introduc fain frumos toate datele. Google va sti exact care e varsta utilizatorilor inregistrati care au dat click pe al 5-lea rezultat afisat pentru cautarea "licitatii online". Pe baza acestor date, poate face in felul urmator. Pe un esantion de 100 de oameni, face o medie de varsta si decide ca rezultatul x este relevant pentru oamenii cu varste cuprinse intre 25-35 de ani, iar urmatorul pe lista care are varsta cuprinsa in intervalul respectiv, cand cauta "licitatii online" va vedea rezultatul care inainte era pe locul 5, pe locul 1, pt ca asta considera google ca e relevant pt el.
    Este normal ca feedback-ul oferit de vizitatori si personalizarea rezultatelor in vederea satisfactiei depline a clientului (vizitatorul siteului) sa aiba o pondere tot mai mare pe masura ce elementele tehnice o permit.
    Totusi pentru ca sa existe un feedback pentru comportamentul vizitatorilor veniti din Google pentru un anumit site, acesta trebuie totusi sa fie in zona eligibila cel putin o perioada de timp cat sa se poata genera afisari si/sau clickuri ce vor intra in statistica istoricului acelui site. Pana la SEO nu va muri. Dar va fi obligat sa evolueze.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. "Content is King"?
    De too_night în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 23rd August 2006, 02:25

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •