Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Unde Vezi SEO-ul peste 5 Ani?

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    35

Implicit Unde Vezi SEO-ul peste 5 Ani?

Am vrut sa fac recent un mic articol despre "istoria SEO-ului" si cautand informatii despre cum se facea meseria asta cand eu sugeam degetul mi-am dat cu adevarat seama cat de organic e domeniul optimizarii web. Dar trecutul e trecut, sunt curios ce credeti voi despre viitorul optimizarii. Ce va conta, la ce se va renunta din algoritmi, cum ne vom adapta noi ca SEOi?

Personal cred ca se va pune accent pe urmatoarele:

- Browsing data (cat sta un user pe o pagina, cat de frecvent e accesata o pagina de pe un site, ce link-uri sunt mai clickaite, etc)
    - Natural links (deja exista o gramada de flag-uri care delimiteaza optimizarea fortata de natural linking - nu intotdeauna are dreptate motorul, dar cred ca se vor perfectiona flag-urile si algoritmii respectivi in viitor, in favoarea natural link building-ului)
    - Content-ul va ramane king pentru ca pe useri ii intereseaza content-ul, nu titlul paginii, nu cate linkuri are pagina si nici ce ai prin meta-uri. Iar motoarele traiesc de pe carca userilor.
    - Armonia keyword-urilor pe pagina (adica sa nu ai in titlu "masini" continutul sa fie optimizat pe "palete ping-pong" si sa ai IBL cu anchor "furculite plastic" pe aceeasi pagina)

La ce se va renunta, sau caror factori le va scadea importanta:

- 2-way Link exchange (il urasc si cred ca Google la fel)
    - Link building cu directoare (se abuzeaza deja de ele)
    - Majoritatea metodelor blackhat (parca nici nu mai merita sa incerci sa fii mai destept ca Google, Yahoo sau alti mamuti de genul. Dezavantajele sunt mai mari ca avantajele)
    - Densitatea keyword-ului pe pagina (numai eu stiu cate articole la limita spam-ului am scris pentru clienti care imi cereau densitati astronomice - nu cred ca motoarelor le convine; in plus promoveaza continutul inutil)

Asa vad eu SEO-ul peste 5 ani. Voi?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Cred ca va incerca sa devina social si sa se bazeze pe comportamentul userilor.
    Website trends e un inceput.

Danielu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    572
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu cred doar ca se va pune mai mult accept pe calitate, pe numarul de vizitatori sositi si timpul petrecut pe site.
    Retete de prajituri pentru toate gusturile -> Retete prajituri

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Danielu
    ...pe numarul de vizitatori sositi si timpul petrecut pe site.
    ok, dar pt asta ar trebui ca fiecare site sa aiba implementat in paginile site-ului, scriptul de la analytics. in plus, cred ca metodele astea se pot frauda usor.
    keep dreaming...

johnyk_vl este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    312
    Putere Rep
    31

Implicit

peste 5 ani...cam mult,segmentul it si internetul face pasi rapizi in fiecare moment...dar hai sa zic un pronostic...:
    cred ca se va pune mai mult accent pe calitate si nu pe cantitate,ma refer la faptul ca se va nisa foarte mult...pe grupa de varsta,meserii,venitul internautului,pentru ca nu te ajuta,de exemplu daca ai un magazin online sa ai mii sau zeci de mii de vizitatori pe zi,daca cei care intra sunt persoane pana in 18 ani(deci minori) sau peste 65 ani(varstnici)...pentru ca ei ori nu mai sunt interesati,or nu au drepturi ori nu dispun de venituri.Cel mai bun segment este cel dintre aceste si in special cel 25-50 ani pt. ca aici exista puterea de cumparare si vointa...
    Iar aceste lucruri pot fi demonstate prin studii de marketing internationale...
    E-imbracaminte.ro Magazin Online de Imbracaminte si Articole Vestimentare
    Falkun.net Site Prezentare Firma Web Development si Internet Marketing

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Tudi Vezi Post
    Am vrut sa fac recent un mic articol despre "istoria SEO-ului"...
    Pentru cei interesati si care nu se tem de ceva text in engleza, aici este exact o mini-istorie a SEO din 1995 pana in 2001. Postul apartine lui Brett_Tabke, administratorul WebmasterWorld.com, asa ca merita citita, chiar si cu dictionarul de genunchi.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    35

Implicit

Da asta-i cea mai mare problema cu statisticile userilor. Banuiesc ca s-ar putea instala si in browser modalitatea de tracking, nu? Dar nu stiu cati s-ar simti comfortabili sa stie ca Google le urmareste fiecare miscare si le-o inregistreaza.

In plus, cum zice Crash, poate fi usor de fraudat. Totusi, cred ca se vor gasi ceva solutii. Asa cum webmasterii permit motoarelor sa vada ce link-uri vin si ies de pe site-urile lor, probabil ca vor permite, de dragul marketing-ului, si sa vada ce fac userii pe site.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de johnyk_vl Vezi Post
    peste 5 ani...cam mult,segmentul it si internetul face pasi rapizi in fiecare moment...dar hai sa zic un pronostic...:
    cred ca se va pune mai mult accent pe calitate si nu pe cantitate,ma refer la faptul ca se va nisa foarte mult...pe grupa de varsta,meserii,venitul internautului,pentru ca nu te ajuta,de exemplu daca ai un magazin online sa ai mii sau zeci de mii de vizitatori pe zi,daca cei care intra sunt persoane pana in 18 ani(deci minori) sau peste 65 ani(varstnici)...pentru ca ei ori nu mai sunt interesati,or nu au drepturi ori nu dispun de venituri.Cel mai bun segment este cel dintre aceste si in special cel 25-50 ani pt. ca aici exista puterea de cumparare si vointa...
    Iar aceste lucruri pot fi demonstate prin studii de marketing internationale...
    Bine zis, deja am vazut ca se culeg date tot mai concrete in sensul asta. De exemplu, reteaua cnet.com iti pune la dispozitie toate datele despre cine iti vede reclama pe fiecare site din retea. Numai ca nu iti zic si cati copii si ce marca de sosete poarta userul.

Pentru cei interesati si care nu se tem de ceva text in engleza, aici este exact o mini-istorie a SEO din 1995 pana in 2001. Postul apartine lui Brett_Tabke, administratorul WebmasterWorld.com, asa ca merita citita, chiar si cu dictionarul de genunchi.
    Mersi mult, chiar nu am dat de link-ul asta.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    33

Implicit

si eu merg pe varianta lui sandossu. totul o sa fie inspirat mai mult din comportamentul userilor. De exemplu, dupa timpul petrecut de useri pe site, activitatea vizitatorilor, durata de timp pana ies de pe site si altele. Un site plin de reclame o sa fie inchis foarte rapid de un vizitator si va fi penalizat de motoarele de cautare pentru asta in timp ce unul care are continut de calitate care va fi citit integral de vizitatori o sa aiba un ranking mai bun.

motoarele de cautare o sa adune datele de la browserele web probabil.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    si eu merg pe varianta lui sandossu. totul o sa fie inspirat mai mult din comportamentul userilor. De exemplu, dupa timpul petrecut de useri pe site, activitatea vizitatorilor, durata de timp pana ies de pe site si altele. Un site plin de reclame o sa fie inchis foarte rapid de un vizitator si va fi penalizat de motoarele de cautare pentru asta in timp ce unul care are continut de calitate care va fi citit integral de vizitatori o sa aiba un ranking mai bun.

motoarele de cautare o sa adune datele de la browserele web probabil.
    Na a fost greu sa nu fi arogant Uite ce frumos putem avea o discutie constructiva daca vorbesti normal.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ca sa vezi, tot Bogdan :-)
    De Mave în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 13th July 2008, 10:37
  2. Table pe internet-vezi site di da o parere
    De dincaem în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th March 2008, 11:31
  3. Sa vezi si sa nu crezi...
    De Toto în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th June 2007, 12:41
  4. Adauga banner-ul tau pe mySite.ro - PR3 (vezi resurse webmaster )
    De flaviusro în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th February 2007, 00:06
  5. Spionii peste noi
    De Cristian Mezei în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2006, 13:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii