Va rog sa imi dati un sfat. Am un site de consultanta pe un domeniu .com pe un server in SUA. Pentru ca denumirea este din doua cuvinte am cumparat doua domenii: numefirma si nume-firma. Am cumparat si domeniile similare .ro. Ma mai intereseaza aceleasi domenii .it.
Domeniile .com functioneaza ca unul principal si unul parcat.
Va rog sa imi dati cateva sfaturi (ma intereseaza o cat mai buna promovare pe Google):
- fiecare site va fi accesat din tara respectiva. Este mai bine ca domeniul .it sa fie gazduit pe un server din Italia si celalalt .ro in Romania ?
- conteaza unde este plasat serverul ?
- am vazut ca la o cautare pe Google.it apar pe primele pozitii site-uri .it. Deci este bine sa am si domenii cu extensia tarii respective ? (ma gandesc ca in fiecare tara vizitatorii cauta pe pagina de Google specifica tarii lor).
- in situatia cea mai complicata as avea practic trei site-uri diferite (fiecare cu cate un domeniu parcat) , plasate pe trei servere in trei tari. Exista o alta solutie ?
- este in interesul meu ca firma mea de consultanta sa ajunga in primele pozitii indiferent de tara de unde sunt cautat.
Va rog sa ma scuzati daca unele intrebari vi se par stupide dar ma bazez pe experienta dumneavoastra si sunt sigur ca imi veti spune o solutie.
Va multumesc.

Răspunde cu citat