np, aici am venit sa invatam..
propun un challenge pe tema asta... ce spuneti?
np, aici am venit sa invatam..
propun un challenge pe tema asta... ce spuneti?
Ce fel de challenge?
sa facem seo la ceva dat, cu .swf
de ex: imi vine in minte acum sa facem un fiser.swf la care sa ii facem seo, si in fiseru asta sa fie un link la un .html, si cand dam pe google dupa el, sa il vedem indexat..
ceva de genu asta.. sa aratam ca merge treaba aia.. fac pariu ca in ro nu sa facut seo la .swf-uri :d
ps: cred ca deja suntem offtopic.. mai bine facem unu separat despre asta
hmmm...ziceti ca merge indexat flashul....treaba ii ca am facut un test cu Lynx sa vad daca imi vede site-ul(care estein flash) si nu mi-a vazut absolut nimic.....mi-a aparut embeded..atat
nu indexeaza orice site facut in flash, depinde de cum este facut..
si googlebot nu citeste site-urile chiar ca lynx , lynx este pentru noi mai mult estimativ.. citeste despre indexarea flash in linku de mai sus sau google it.
stiu ca merge teoretic si am vazut si exemple, dar nu am facut, inca!![]()
Lynx nu stie sa interpreteze/afiseze fisierele swf. Unele motoare de cautare, stiu sa proceseze swf-urile si sa extraga textele. Problema cea mai mare nu de aici provine: site-urile in Flash sunt site-uri rich media, in care accentul cade pe imagini, animatii, efecte speciale si eventual stream-uri audio. Acestea sunt elemente care nu se indexeaza tocmai pentru ca nu au valoare din punct de vedere al continutului, exceptie facand anumite motoare de cautare alternative (as in text-search alternatives).
In plus, pentru imagini, se pierd posibilitatile de optimizare folosind alt-urile. Continuand lista de dezavantaje, navigarea poate fi realizata doar prin folosirea de action script, care din punct de vedere SEO e la fel de (ne)semnificativ ca si JavaScriptul. Bineinteles ca in timp tehnologia din spatele motoarelor de cautare va evalua, tocmai din cauza competitiei si necesitatii de a da rezultate cand mai relevante, insa pana atunci trebuie sa incercati sa oferiti motoarelor de cautare o cale usoara de a ajunge la continut: text in plain, link-uri indexabile, etc.
Toate astea nu inseamna ca Flash is evil... sau mai stiu eu ce. Trebuie gasit un echilibru in tot ceea ce faceti cu site-ul vostru si asta va genera doar avantaje. Prea mult content, fara un aspect placut strica. Un design placut dar care nu "spune" nimic e la fel de nul. In schimb, un site care imbina utilul cu placutul, adica un design placut, functionalitate interesanta, cu navigare facila si accesibila, continut valoros si indexabil, elemente multimedia plasate inteligent in pagina, vor place cu siguranta atat motoarelor de cautare cat si vizitatorilor "umani".
Daca considerati ca toate punctele alea care dupa parerea mea dau valoare unui site, pot fi acoperite cu o "imagine fotoshop", atunci o sa va rog sa-mi dati un email si sa-mi spuneti cum. Altfel, puneti mana si lucrati cu gandul la oameni si la paianjeni (aka spiders).
Ultima modificare făcută de Ciprian Sorlea; 20th April 2007 la 00:46.
Sunt de acord cu tine, dar googlebot nu functineaza ca lynx, lynx e doar pentru a vedea intr-o oarecare masura cam cum ar vedea motoarele de cautare siteul nostru in mod text.
si faptul ca fisierele flash sunt indexate este un plus+, pe care il putem folosi in avantajul nostru de seo-isti..
la fel cum sunt indexate si fisierele office sau pdf-urile..
Mda, zici tu ceva cu documentele office si pdf-urile. Insa, gandeste-te ca degeaba ai link-uri in documente word, Google nu le vede. Si la fel se intampla si cu flash. Dupa parerea mea, mai degraba s-ar putea indexa link-urile din documentele word, care au o structura arborescenta, bine definita, iar link-urile sunt de fapt proprietati/atribute ale unor elemente din OOM (Office Object Model) fata de un swf, in care link-urile sunt realizate prin executia unui cod ActionScript, a carui complexitate poate fi extrem de ridicata, iar numarul de scenarii prin care un astfel de script poate schimba "locatia" fiind imposibil de atins.
Iar in ceea ce priveste indexarea continutului.... spune-mi te rog... ce rost are sa faci un site in flash, care sa contina tot continutul site-ului intr-un singur document? Unde mai e dinamismul? Sau, o sa zici ca folosesti Action Script... si incarci fiecare "pagina" on demand... stil Ajax. A, da, poti sa faci, dar cu ce te ajuta? Acel continut ramane ne-indexabil. Cu alte cuvinte, daca vrei ca un user sa ajunga pe site-ul tau in urma unui search, pe baza continutului, asigura-te ca acel continut este accesibil si pentru motoarele de cautare. Daca vrei sa pui tot continutul intr-un flash la gramada, iese de-a dreptul un fleshc. Adica o varza.
google nu citeste link-urile din swf-uri. Punct. Link-ul se face prin actionscript care este encryptat.
Daca vreti sa folositi meniu flash si totusi nu doriti sa puneti link-uri in josul paginii sau sa faceti pe undeva un link spre un sitemap sau pur si simplu nu vreti sa stricati designul va recomand:
< noframes >
<a href and stuff> links and stuff< / a >
si poti baga chiar si text
< / noframes >
tagul asta era folosit pentru site-urile cu frameuri si se activa cand navigai pe un site de ala cu un browser care nu avea suport pt ele.
eu am folosit in foarte multe site-uri tagurile astea.. si se pare ca nu am avut nici un fel de penalizare..
in alta ordine de idei.. l-am folosit putin si pentru a baga text in pagina html a site-ului full flash.. dar nu cred ca a fost de bine..
Scriu, rar, pe point47 diverse tips&tricks in web-dev.
am intel;es ca nici treaba asta cu frames nu-i ok..te depisteaza google, primesti bann
Ultima modificare făcută de Cipixxx; 25th May 2007 la 15:01.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)