Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 31

Subiect: Text indexabil

Afișare hibrid

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Cred ca vei sa zici de textul din spatele unui fisier .swf
    Daca un fisier .swf nu are in spate text care sa poata fi indexat, si motoarele de cautare nu pot indexa decat text si imagine, .swf-ul respectiv ptr motoarele de cautare e egal cu 0.

Fisierele flash sint indexabile cu tot cu textul respectiv, dar robotii nu pot citi flash-ul in sine.

Cred ca pe forum, chiar eu am postat niste link-uri despre modalitati seo ptr fisiere flash.

Deci, sint deacord cu tine. O greseala de exprimare sau interpretare.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    38

Implicit

Cred ca la asta te referi, Krumel.
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    885
    Putere Rep
    40

Implicit

Lynx nu stie sa interpreteze/afiseze fisierele swf. Unele motoare de cautare, stiu sa proceseze swf-urile si sa extraga textele. Problema cea mai mare nu de aici provine: site-urile in Flash sunt site-uri rich media, in care accentul cade pe imagini, animatii, efecte speciale si eventual stream-uri audio. Acestea sunt elemente care nu se indexeaza tocmai pentru ca nu au valoare din punct de vedere al continutului, exceptie facand anumite motoare de cautare alternative (as in text-search alternatives).

In plus, pentru imagini, se pierd posibilitatile de optimizare folosind alt-urile. Continuand lista de dezavantaje, navigarea poate fi realizata doar prin folosirea de action script, care din punct de vedere SEO e la fel de (ne)semnificativ ca si JavaScriptul. Bineinteles ca in timp tehnologia din spatele motoarelor de cautare va evalua, tocmai din cauza competitiei si necesitatii de a da rezultate cand mai relevante, insa pana atunci trebuie sa incercati sa oferiti motoarelor de cautare o cale usoara de a ajunge la continut: text in plain, link-uri indexabile, etc.

Toate astea nu inseamna ca Flash is evil... sau mai stiu eu ce. Trebuie gasit un echilibru in tot ceea ce faceti cu site-ul vostru si asta va genera doar avantaje. Prea mult content, fara un aspect placut strica. Un design placut dar care nu "spune" nimic e la fel de nul. In schimb, un site care imbina utilul cu placutul, adica un design placut, functionalitate interesanta, cu navigare facila si accesibila, continut valoros si indexabil, elemente multimedia plasate inteligent in pagina, vor place cu siguranta atat motoarelor de cautare cat si vizitatorilor "umani".

Daca considerati ca toate punctele alea care dupa parerea mea dau valoare unui site, pot fi acoperite cu o "imagine fotoshop", atunci o sa va rog sa-mi dati un email si sa-mi spuneti cum. Altfel, puneti mana si lucrati cu gandul la oameni si la paianjeni (aka spiders).
    Ultima modificare făcută de Ciprian Sorlea; 20th April 2007 la 00:46.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

inscaun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th March 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    42
    Posturi
    878
    Putere Rep
    39

Implicit

Sunt de acord cu tine, dar googlebot nu functineaza ca lynx, lynx e doar pentru a vedea intr-o oarecare masura cam cum ar vedea motoarele de cautare siteul nostru in mod text.
    si faptul ca fisierele flash sunt indexate este un plus+, pe care il putem folosi in avantajul nostru de seo-isti..
    la fel cum sunt indexate si fisierele office sau pdf-urile..

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    885
    Putere Rep
    40

Implicit

Mda, zici tu ceva cu documentele office si pdf-urile. Insa, gandeste-te ca degeaba ai link-uri in documente word, Google nu le vede. Si la fel se intampla si cu flash. Dupa parerea mea, mai degraba s-ar putea indexa link-urile din documentele word, care au o structura arborescenta, bine definita, iar link-urile sunt de fapt proprietati/atribute ale unor elemente din OOM (Office Object Model) fata de un swf, in care link-urile sunt realizate prin executia unui cod ActionScript, a carui complexitate poate fi extrem de ridicata, iar numarul de scenarii prin care un astfel de script poate schimba "locatia" fiind imposibil de atins.

Iar in ceea ce priveste indexarea continutului.... spune-mi te rog... ce rost are sa faci un site in flash, care sa contina tot continutul site-ului intr-un singur document? Unde mai e dinamismul? Sau, o sa zici ca folosesti Action Script... si incarci fiecare "pagina" on demand... stil Ajax. A, da, poti sa faci, dar cu ce te ajuta? Acel continut ramane ne-indexabil. Cu alte cuvinte, daca vrei ca un user sa ajunga pe site-ul tau in urma unui search, pe baza continutului, asigura-te ca acel continut este accesibil si pentru motoarele de cautare. Daca vrei sa pui tot continutul intr-un flash la gramada, iese de-a dreptul un fleshc. Adica o varza.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

forapathy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th May 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    212
    Putere Rep
    35

Implicit

google nu citeste link-urile din swf-uri. Punct. Link-ul se face prin actionscript care este encryptat.

Daca vreti sa folositi meniu flash si totusi nu doriti sa puneti link-uri in josul paginii sau sa faceti pe undeva un link spre un sitemap sau pur si simplu nu vreti sa stricati designul va recomand:

< noframes >
    <a href and stuff> links and stuff< / a >

si poti baga chiar si text
    < / noframes >

tagul asta era folosit pentru site-urile cu frameuri si se activa cand navigai pe un site de ala cu un browser care nu avea suport pt ele.

eu am folosit in foarte multe site-uri tagurile astea.. si se pare ca nu am avut nici un fel de penalizare..

in alta ordine de idei.. l-am folosit putin si pentru a baga text in pagina html a site-ului full flash .. dar nu cred ca a fost de bine..
    Scriu, rar, pe point47 diverse tips&tricks in web-dev.

Cipixxx este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th January 2007
    Posturi
    74
    Putere Rep
    0

Implicit

am intel;es ca nici treaba asta cu frames nu-i ok..te depisteaza google, primesti bann
    Ultima modificare făcută de Cipixxx; 25th May 2007 la 15:01.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. text ascuns
    De Bogdan Citoiu în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th January 2008, 21:36
  2. Alt tag ca anchor text?
    De Tudi în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd January 2008, 09:18
  3. TLA text-link-ads.com
    De cris în forumul Adsense
    Răspunsuri: 52
    Ultimul Post: 16th November 2007, 21:21
  4. este link indexabil
    De Iskander în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Ultimul Post: 18th August 2006, 08:50
  5. Text vs Alt
    De alphadesign în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Ultimul Post: 22nd May 2005, 14:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •